Nr. 1 expert in karpervisvakanties

13 t/m 20 april 2012: Sessieverslag van Rick van de Graaf en Jelle Terberg op Domaine des Iles!

Na twee keer succesvol een weekend gevist te hebben op Domaine des Iles wordt het plan gemaakt om met mijn vismaat een week te gaan vissen op DDI. Na overleg met Bas van The Carp Specialist hebben we besloten om ondanks het risico van het weer in het vroege voorjaar om stek 12 en 13 te boeken. In het verleden heb ik deze stek al bevist en dit is een ideale stek om buiten de geboekte stekken heerlijk met de pen te kunnen struinen, iets waar het domein zich uitstekend voor leent. Het verbaast mij overigens elk jaar weer hoe lui de hedendaagse karpervissers zijn. Onze insteek is uiteraard lekker genieten van het prachtige domein, maar het zou uiteindelijk een week hard werken worden om onze vissen op de kant te krijgen.
In mijn vorige trips is mij een hoop duidelijk geworden over het aanpakken van DDI en de juist te gebruiken systemen en voertechnieken. Zoals bekend zijn de vissen vaak gevangen en heerst er op DDI een behoorlijk dressuur. Ook is het water behoorlijk obstakelrijk en dat maakt het drillen erg lastig in sommige gevallen. Ondanks het kort op de hengels zitten hebben wij toch deze sessie een aantal vissen verspeeld. Pas daarom uw systemen zo aan dat de karpervissers na u ook nog de prachtige vissen kunnen vangen die het water rijk is.
Na een onrustige nacht met zeer weinig slaap is het uiteindelijk zover en na een korte rit van 3.5 uur, rijden we het terrein op. We hopen dat we veel zon en mooi voorjaarsweer krijgen maar het word een week met alleen kou en wisselvallig weer. De muts gaat vrijdag op en een week later af, uiteraard is ie tussendoor afgegaan voor een lekkere warme douche. Ondanks het slechte weer wordt het een onvergetelijke week voor zowel mijn vismaat als voor mij.
In de auto op de heenweg heeft Jelle zijn wens al uitgesproken om zijn eerste veertiger te willen vangen en het liefst een van de grote schubkarpers die het water rijk is. De afspraak is dat we op de dag run om run vissen en dan ‘s nachts apart stek 12 en 13 bevissen. Op de tweede dag komt Bernard de eigenaar een praatje maken . Ik vraag hem om de boom in de rechterkant van stek 12 te verwijderen in verband met het verspelen van de vissen. Bernard zou iemand halen om te snoeien en ik moet dan de boot halen bij de Main Lodge. Het is rond 10:30 uur en ondanks dat het mijn run is ben ik de boot gaan halen. Op het moment dat ik met de parels op mijn hoofd aan kom roeien staat Jelle met een glimlach van oor tot oor. Bij het omhoog halen van het net wordt duidelijk dat hij een geweldige schub heeft gevangen. Na het wegen blijkt de schub 41,5 pond. Jelle zijn nieuwe PB en wat een prachtvis. Gefeliciteerd maat!
De rest van de week mogen we vele mooie vissen op de matbegroeten. Op de een na laatste dag staat de teller op 30 vissen waarvan vele in de 20 pondsklasse en 6 vissen in de dertig pond. Zelf ben ik een verwend penvisser en ondanks een stel mooie vissen met de pen waaronder een mooie oude dertiger, komen de meeste grote vissen van de vaste stok hengels. Op de een na laatste morgen is het Jelle zijn beurt voor de run en ik kan het niet laten om even te gaan pennen in een van de sloten die DDI rijk is. De stek heb ik meerdere dagen aangevoerd en bij aankomst op de plek heb ik in eerste instantie mijn twijfels of de vis er wel aan het azen is. Door de flinke wind is het lastig scherp te vissen maar na een kwartier zie ik een flinke gele vlek op de stek, bij het aanzien van de rug begint me hard als een sneltrein te kloppen. Ongeveer een minuut later loopt mijn pen heel langzaam weg. Na de aanslag buigt mijn eigenbouw penstok van 2lbs tot het handsvat krom en na een kwartier met vele hachelijke momenten, kan ik mijn net schuiven onder een mega oude spiegel . Uiteindelijk blijkt het om een zeer hoge dertiger te gaan. Voor mij een nieuw record gevangen met de pen op een 24ponds lijn. Hoe kicken is dat!
Uiteindelijk vangen we onder zeer wisselvallig slecht weer 31 vissen. Aan het eind van de week ontvangen we van Bernard beiden een pet van DDI en een fles rode wijn , omdat we beiden een Engelse veertigponder hebben gevangen, voor de hulp bij het weghalen van de boom en voor het overzetten van de grotere vissen van Carpière. Voor de vissers die nog naar DDI gaan is het aan te raden om op Carpière te vissen . Er zijn daar een hoop kleine schubkarpers in uitgezet maar er zitten ook grotere exemplaren op. Het water heeft altijd met het backlake inverbinding gestaan. Vang je vissen tussen de 15 en 28 pond moet je de vissen op het Back Lake zetten en alles boven de 30 pond op het Main Lake. Dit bevorderd het groeiproces van de kleinere vissen. Vergeet uiteraard niet je hengels binnen te draaien tijdens het pennen.
Inmiddels zijn we weer aan het werk en langzaam komt het besef dat we weer een jaar moeten wachten voordat we weer voor het hek staan van dit prachtige domein. Bernard, bedankt voor de prachtige week op Domaine des Iles!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Korda
NTEC
Koicenter Tiel
Nash Tackle
Cipro Baits
Grain Baits
Dragon Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
PK Baitboats