Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Afnetting op Lac de Villedon: bekijk de eerste foto's!

Deze week werd begonnen met de afnetting van Lac de Villedon! Een enorme operatie, waar elk jaar veel voorbereidingstijd in gaat zitten. Dit jaar is de afnetting bijzonder belangrijk vanwege het dwergmeervalprobleem wat dit jaar door de extreme droogte is ontstaan. Het voornaamste doel dit jaar voor de afnetting was dus duidelijk: het water vrij maken van dwergmeerval. En dat is gelukt!
In totaal is er naar schatting ruim 3 ton dwergmeerval verwijderd vanaf Lac de Villedon, en hiermee zien de vooruitzichten voor het komende visseizoen weer rooskleurig uit. De dwergmeervalproblemen zijn dit jaar ontstaan doordat Frankrijk te kampen heeft gehad met extreme droogte. Lac de Villedon maakt deel uit van een rivierensysteem wat (helaas) een dwergmeervalbestand kent. Zolang er regen valt blijft er voldoende stroming ontstaan en lopen de diverse meren in het systeem goed door en vormen de dwergmeervallen nauwelijks een probleem. Door de extreme droogte hebben de meren geen/nauwelijks doorstroming gehad, waardoor de dwergmeerval als het ware 'gevangen' zat in het meer. Vandaar hebben de karpervissers vooral afgelopen zomer en najaar veel last gehad van deze plaaggeesten. Door de huidige afnetting is in ieder geval alle dwergmeerval verwijderd van het water en starten we 2016 met een 'schone lei'. We hopen natuurlijk dat er dit jaar voldoende regen zal vallen, zodat de dwergmeerval voor 2016 geen probleem zal vormen.
Naast de dwergmeerval is er gelukkig ook karper gevangen, deze zijn momenteel verplaatst naar de bassins om het gehele meer leeg te krijgen, en worden komend weekend weer teruggeplaatst in het meer. In totaal zijn er circa 1.200 karpers gevangen, waaronder ook de bekende topvissen van het water. Bij de terugzetting zullen enkele topvissen even gewogen worden om een goed beeld te krijgen van de groeiratio. We houden u hierover uiteraard op de hoogte!
Last, but not least, het positieve nieuws dat het gehele snoekbestand zal worden afgevangen op Lac de Villedon. Na enkele jaren testperiode hebben we gezien dat zowel de snoekbaars als black-bass goed gedeien en zich voortplanten... beide vissoorten bieden veel minder 'overlast' voor de karpervisser. In de afgelopen seizoenen gebeurde het regelmatig dat een snoek de hoofdlijn doorbeet bij een aanval op een school voorn, dat zal dus niet (of minder) meer voorkomen.
Vanuit The Carp Specialist zijn we bijzonder verheugd met deze geslaagde afnetting en verbeteringen en kunnen we u Lac de Villedon ook in 2016 van harte aanbevelen!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
PK Baitboats
Nash Tackle
MTC Baits
Grain Baits
KWO
Koicenter Tiel
Korda
Dragon Baits
NTEC
Dynamite Baits