Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Alles over de afnetting van Lac de Villedon!

Het was ijskoud op Villedon, maar... WE DID IT! Het karperbestand (alle vissen boven de 10kg) is weer keurig teruggezet op het water. Na een behoorlijk taai 2016-seizoen op het water, zijn we ervan overtuigd dat 2017 de records zal verbreken op het water. Extreme droogte, 5x paai, (te) weinig roofvis en nauwelijks doorstroming zorgden er vorig jaar voor dat de karper op Villedon flink terugviel in gewicht. De dwergmeerval en het jongbroed kreeg vooral in warme zomermaanden vrij spel, waardoor het lastig was om de grotere karper aan de schubben te komen.
Inmiddels is het water deze winter volledig leeg gelaten, alle vis (inclusief zo'n 3.000kg dwergmeerval en ruim 2.500 kleine karpertjes) afgevangen en is het visbestand exact uitgesorteerd. Afgelopen weekend was Bas tezamen met het team van Eddy Sterckx aanwezig om te assisteren bij de terugplaatsing van de vis op Villedon en om dit voor u op video vast te leggen. Alleen de grotere karper van 10kg+ is terug gezet, inclusief enkele 'fraai beschubte' kleinere exemplaren, een flinke portie black bass, snoek, snoekbaars en enkele grote meervallen (Siluris Glanis). Het ideale recept om de overlast van dwergmeerval dit seizoen tot een minimum te beperken.
En de gewichten? Nou... de 2 topvissen van het water, een schub en spiegel, wogen net iets over de 30kg bij terugzetting. Daarnaast gingen tientallen vijftigers en zonder twijfel 100-150 veertigers terug het meer in. Om maar te zwijgen over het aantal dertigers.
De visserij op Villedon zal er dit jaar niet gemakkelijker op worden. Omdat alleen de grote vis is teruggezet (ca. 700-800 stuks in totaal) zullen de aantallen die gevangen worden wat dalen, daarentegen zullen de gemiddelde gewichten enorm stijgen!
Het kleine Villedon-jongbroed nemen we volgende week mee naar Carp Zwolle (3, 4 & 5 februari). De karpers zijn zo'n 5-10cm groot en gaan voor € 3,50 per stuk over de toonbank, of 4 visjes voor een tientje. Beheerder Damiën is bovendien aanwezig om alles te vertellen over de afnetting van deze winter én de diverse aaskuilen die we hebben gevonden op het water.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Korda
Cipro Baits
Dragon Baits
KWO
Nash Tackle
Dynamite Baits
Grain Baits
Koicenter Tiel
MTC Baits
NTEC
PK Baitboats