Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Arjan de Bruin's eerste keer Le Grand Etang!

Le Grand Etang, voorheen ook wel bekend als The Great Lake, is qua niveau een uitdagend karperwater dat zich typeert zich door een fenomenaal karperbestand. De uitdaging voor de karpervissers is voornamelijk gelegen in het kundig omgaan met wiervisserij en het slim weten te strikken van schuwe karpers die het klappen van de zweep duidelijk kennen. Er dient keihard gewerkt te worden voor elke aanbeet en blanken, na een week alles uit de kast te hebben gehaald, is er absoluut geen schande. Het water is uitermate geschikt voor de specimen-hunter die zijn hart kan ophalen aan een uitzonderlijk bestand aan fantastisch beschubte en zware vissen tot wel 31kg! Arjan de Bruin koos Le Grand Etang samen met zijn maat Mike onlangs uit als hét karperwater voor zijn eerste keer karpervissen in Frankrijk en ze hadden er de tijd van hun leven..

Arjan vertelt mij enthousiast dat hij samen zijn vismaat op Le Grand Etang in een week karpervissen met 4 hengels welgeteld 7 runs had en in totaal 6 beauty’s van karpers het net van binnen hebben laten zien. In het begin van de karpersessie zijn ze samen met een rubberboot het water op gegaan om met een proddingstick nauwkeurig de bodem af te zoeken naar harde gravel bodem. Ze gebruikten hierbij overigens geen sonar. Vissen op gevoel dus! 

De drils waren tijdens de visweek op Le Grand Etang volgens Arjan best intensief en spannend. "Vooral als de vis zich vol in het wier boort, dan is het altijd afwachten of dit goed gaat. Als dan na voorzichtig drillen de vis boven komt en je kan deze scheppen dan geeft dit een enorm voldaan gevoel! We hadden helaas 1 losschieter maar dit was een graskarper. We hadden deze bijna geland, maar toen schoot de vis los op de knoop van de leader. Dit was de eerste keer Frankrijk voor mij maar ik ga zeker nog vaker! Ik heb hulp gehad van mijn maat Mike die enige ervaring met Le Grand Etang heeft maar voor de rest heb ik zelf gezorgd."

Als tips zou Arjan willen meegeven: “Denk niet te moeilijk, hoe het simpel en ga niet 100 kilo voeren in een week. Dat zijn mijn ervaringen met Le Grand Etang

Klasse gevist mannen! De gewichten van de vissen liegen er niet om; de topvis voor Mike was 21kg en Arjan had als topvissen twee bakken van 22 en 20 kilo. Over de schoonheid van de spiegelkarpers mag u zelf oordelen via de foto’s hieronder. 


Dit was de eerste keer Frankrijk voor mij maar ik ga zeker nog vaker!
Arjan de Bruin
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Le Grand Etang

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al bijna 10 jaar boeken wij meerdere malen per jaar zowel privé met familie en vrienden, maar ook zakelijk voor onze (boilie)testsessies met teamleden en weekjes vissen met onze klanten via The Carp Specialist. Wij zijn daardoor op vele bestemmingen geweest in zowel Nederland, België, Frankrijk en Italië. Altijd is het perfect geregeld, of we nu 1 of 2 stekken boeken, een weekendje of een hele week een water exclusief afhuren, het is altijd goed georganiseerd door Bas en Jeroen en goed geregeld met de watereigenaren. Perfecte locaties, wateren met een mooi en groot visbestand en een grote keuze in water, bestand, faciliteiten en rij-afstanden, keuze genoeg! Omdat wij ook wel eens wat extra’s als we met een hele groep zijn er iets dan iets voor de hele groep 'geregeld' moet worden – BBQ of materiaal is een belletje met Bas of Jeroen voldoende. Het is ook fijn dat ze altijd gewoon te bereiken zijn of dat ze je op korte termijn even terugbellen. Ook voor advies en informatie vooraf, mbt het water waar je heen wilt staan ze altijd klaar. The Carp Specialist – 5 Stars of Quality!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Hans & Quint Ramerman
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.602 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Dragon Baits
Cipro Baits
KWO
Dynamite Baits
Grain Baits
NTEC
PK Baitboats
Nash Tackle
MTC Baits
Korda