Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Bait Service Straubing - Karpervissen in Frankrijk op Domaine de Bouxier

Hoewel de Duitse mannen van Bait Service Straubing in Nederland en België wellicht geen 'bekende namen' zijn, staat de firma in hun thuisland hoog aangeschreven. Als rolservice draaien ze naast hun eigen mixen ook een uitgebreide range aan boilies van oa. Solar, Nutrabaits & Mainline. Dat dit aas 't niet alleen goed doet in Duitsland beschrijft Pleischi in het onderstaande sessieverslag van zijn weekje karpervissen in Frankrijk op Domaine de Bouxier:
"Na drukke weken op de zaak verheugde ik me op een weekje ontspanning aan het water, lekker weer en goed gezelschap. Mijn vismaat Wastl en ik konden er een weekje tussenuit, en onze keuze viel op de stekken 6 & 7 op Domaine de Bouxier, welke ons door Jeroen Albers werden aanbevolen.
Vanuit Duitsland was het een rit van zo'n 915km en we arriveerden in het begin van de middag aan het water. Na een tijdje verscheen de beheerder Jean-Jacques om ons hartelijk welkom te heten en ons de stekken te tonen. De stekken zijn prima bereikbaar met de auto, en we hoefden hooguit een metertje of 10 te sjouwen met ons materiaal. Verder was er nog meer goed nieuws... het water was de week ervoor gesloten geweest om het karperbestand wat rust te geven. Zelf koos ik ervoor om op stek 7 plaats te nemen en vanaf daar richting de dijk te vissen. Het viel me meteen op dat het water zeer rustig afloopt qua diepte, en de bodemstructuur zanderig tot licht modderig was.
Vanuit mijn ervaringen op vergelijkbare wateren koos ik ervoor om op zoek te gaan naar de hardere plekken en deze te bevissen. Al snel vond ik 4 stekken die ik gelijk goed aanvoerde vanuit de boot. We kozen ervoor gebruik te maken van fel witte boilies met notenflavour en gesoaked in Mainline Condensed Milk. Daarnaast hadden we ieder 20kg kant-en-klare tijgernoten bij ons, die met Mainline Condensed Coconut Milk Syrup zijn nageflavoured. Met deze mix hoopten we de aanwezige karpers tot een aanbeet te verleiden. Ook mijn vismaat Wastl vond 4 hardere stekken op open water, de sessie was begonnen!
Wat ons bijzonder beviel aan de stekken op Domaine de Bouxier zijn de eenvoudige, maar verdomd praktische, blokhutjes. De hutjes beschikken over een bank, 2 stoelen en een tafeltje uitgerust. Erg handig! Zelf gebruikten we de blokhut vooral als onderkomen tijdens de regen, en voor de opslag van materiaal.
Door de verhoogde plaatsing en open zijkanten is er een perfecte luchtcirculatie en zo bleef ons eten ook de gehele week lekker koel. En qua visserij? Al in de eerste nacht ving mijn vismaat Wastl een zware spiegelkarper op een topgewicht... een dikke veertiger... zou zou elke karpervisvakantie moeten beginnen!
Mijn vismaat Wastl ving vanaf stek 6 vis na vis gedurende de week. Hij hat niet alleen goed aas bij zich, maar ook veel vis in zijn sector. Hij zette echt een uitstekend resultaat neer, met verschillende dertigers en veertigers. Van prima rigs en aas tot het materiaal aan de waterkant... alles was tot in de puntjes voorbereid en afgestemd op deze karpersessie op Domaine de Bouxier. Hij werd beloond met een prachtresultaat, en verdiende het dubbel en dwars!
Mijn eigen stek 7 kwam iets trager op gang, maar na een weersomslag en draaiende wind op woensdag werd de vis weer wat actiever en liet zich ook bij mij goed vangen. En zo kijken we terug op een week met lekker weer, mooie vis en absolute rust in een prachtige omgeving. Echt een ultieme karpervisvakantie!
Naast de grootte van de karpers, de fijne blokhut en het lekkere weer beviel vooral de rust aan het water ons uitstekend. Geen auto's, geen wegen of storend achtergrondgeluid... alleen de stilte van de natuur. Vanuit mijn vismaat en mezelf kunnen we dit 'betaalwater' dan ook van harte aanbevelen. Zoals Jean-Jacques Domaine de Bouxier noemde: 'Een parel in de Auvergne'!"
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!