Nr. 1 expert in karpervisvakanties

BIG FISH Villedon: een topsessie voor Ed & Wim!

Vrijdag avond zetten we Moulin de Villedon in de Tom Tom voor een sessie van 11 t/m 24 augustus. Bijna 900 km. Om en om rijden Ed en ik, en de reis in de oude Volvo V70 gaat voorspoedig. Midden in zo een nachtrit altijd even een NDK moment. Twee uurtjes slapen en weer verder. Rond 10.00 uur rijden we het terrein op van Lac de Villedon. Prachtig. Als koi liefhebber zie ik gelijk een prachtige koivijver. Nou ja vijver. Eerder een koi meer.
Maar we komen voor de karper. We lopen de shop binnen en Paul, de eigenaar van Villedon, stelt zich voor en biedt ons koffie aan. Lekker. Een paar vertrekkende vissers zitten er ook en we horen de vangsten. Ik had al begrepen via The Carp Specialist dat de vangsten door de warmte de afgelopen weken niet heel goed waren. Maar ach we hebben vakantie. Gretig drinken we het zwarte goud en krijgen nog een bak. Paul handelt rustig alle vertrekkende vissers af. En wij zuigen de informatie op die ze ons vertellen. Daarna neemt Paul ruim de tijd ons tips te geven over onze stek 15. De meeste tips hadden we al uitgezocht of waren keurig door Bas van The Carp Specialist genoemd. Na deze plichtplegingen gaan we de boot laden en varen we over het inmiddels toch wel legendarische meer. Ik herken de Cabin en de Gite waar je met net wat meer luxe het meer kan bevissen. Dat is stek 4 en 19 roep ik enthousiast. Toch nog wel een eindje varen tot we bij stek 15 zijn. Prachtig. Wat een ruime stek hebben we. Aan de overkant zien we dat de stekken ook bezet zijn. Maar zeker niet hinderlijk. Ruimte zat. Er staat zelfs iemand te drillen. Prachtig!
De zaterdag gebruiken we om een goed beeld te krijgen van de stek. Hoewel Villedon een vrij vlakke bodemstructuur heeft is het toch goed te weten wat er onder water is. De samenstelling van bodem is namelijk wel zeer divers. Van zachte prut tot harde stukken. Tijdens het verkennen voeren we ook alvast hier en daar een paar bolletjes.
Daarna het kamp voor de komende 2 weken opzetten en een goede nacht slapen. De volgende morgen wanneer we wakker worden beginnen we met kleine beetjes voeren op gezette tijden. Aan de overkant wordt leuk gevangen. We vissen op werpafstand en we hebben de boot en de voerboot de hele vakantie niet gebruikt.
Toch duurt het nog vrij lang voor we de eerste beet krijgen. Maar wat een vis. 39 pond. Schitterend! De tijd vliegt op Villedon en Ed weet zijn Spiegelkarper record omhoog te krikken naar 48 pond. Een klont van een vis. Zelf weet ik een pannenkoek van een schubkarper te vangen van ook 46 pond. Op de eerste zondagochtend staat de teller op 28 vissen waarvan 6 vissen boven de 40 pond. Zelfs met dit hete weer is er goed vis te vangen op Villedon. Regelmatig niet te veel voeren bleek hiervoor de sleutel.
Zondag zijn we aan wal gegaan. Uiteraard nadat we met de werpstick de stekken nog even van onze bolletjes hebben voorzien. Lekker even douchen. Het sanitair is fantastisch. Een dagje cultuur snuiven en op een terras uitgebreid lunchen. Rond etenstijd hadden we met Paul afgesproken op het terrein te eten. Werkelijk een heerlijke Kip met patat en salade. Drankje erbij en gezellig over karper en andere zaken kunnen praten met Paul. Twee vissen kwamen ter sprake. Een prachtige spiegel van rond de 20 kg met wel hele grote vinnen (bijna een subunkin) en we hadden het over "the beast" De topschub van het water. Paul zei: "Als je die vast pakt weet je het meteen. Een brok spieren"! Na het eten zijn we weer naar de stek gevaren en werden de hengels ingegooid. Binnen 10 minuten mocht ik alweer een vis in mijn armen vastpakken. De volgende dag zaten we aan een lekker biertje in de zon toen een van de hengels afliep. Ed heeft het aan de stok met een prachtige spiegel. He zeg ik bij het scheppen: Deze heeft wel heel grote vinnen. Na de fotosessie app ik Paul gelijk even de vis door. Is dit die vis waar we het over hadden?. Krijg vrij snel terug. Ja dat is hem (met een foto van een vorige vangst). Meer dan 800 vissen dan komt juist deze vis waar we het over hadden eruit. Super!
We genieten met volle teugen van de rust op en rondom het meer. In Nederland hoor je altijd wel geluiden op de achtergrond. Hier zit je midden in de natuur. Schapen op de achtergrond en allerlei vogels, vlinders reptielen en Ed lukte het zelfs een Ijsvogel op de hengel te fotograferen. Je komt helemaal tot rust. En dan die sterrenhemel. Helemaal top ! En wat gaat de tijd dan snel. Voordat we er erg in hadden zaten we in de laatste dagen. We besloten gewoon door te gaan met regelmatig kleine beetjes voeren. (dit probeerden we te matchen met de vangsten) Een paar extra beten. Wat extra voer er in. Wat minder beet. Fors minder. Toen we de laatste nacht in gingen hadden we 60 vissen waarvan er 14 meer dan 40 pond wogen. Een flesje cham De middelste hengels waren wel wat stil gevallen de laatste 24 uur. Rond 22.30 kreeg Ed een bloedstollende dril voor zijn kiezen waarbij de vis steeds fors door de slip ging. Uiteindelijk wist hij een mooie steur te vangen. Hij was blij want hij wilden graag een steur vangen. Een uur later kreeg ik op een van de middelste hengels een volle fluiter. Ik sloeg aan en de vis ging er vandoor. Op een bepaald moment richtte ik mijn lampje even op de spoel om te kijken hoeveel lijn er nog op de spoel lag. Genoeg natuurlijk maar het geeft aan hoeveel lijn de vis in de eerste schot had zitten. Dat deed de vis nog een paar keer. Het is een steur zei ik. Toen na 20 minuten de vis voor het eerste de oppervlakte pakte hoorde ik Ed zeggen. Dit is zeer zeker geen steur. Geen risico !!! 10 minuten laten na een uur drillen zat de vis in het net. Ik hoorde Ed zeggen: " Ik weet niet hoe jij het altijd weer voor elkaar krijgt maar dit is "the beast". Nou zitten er veel meer grote schubs op Villedon dus ik wilde even afwachten. Routine. Vis onthaken. Net oprollen. Vis met net in de sling. Sling optillen. Wat is ie zwaar. Ja zegt Ed. Rond de 30 kg he. Op de mat sla ik het net weg en ik kijk gelijk naar zijn staartwortel. Ja!!! Ik herkende de grote schub die daar zit. Het is hem echt !! De vis hield zich rustig, maar met dit soort vissen alle voorzorgsmaatregelen. We wegen hem voorzichtig en de naald stopt op 29,2 kg. We zijn er stil van !! We maken wat platen in het donker. Ik ben gestopt om vissen te zakken (is overigens terecht niet toegestaan op Villedon). En met deze watertemperatuur van meer dan 26 graden ook sowieso niet verantwoord. De foto's blijken prachtig. In het water kan ik "the beast" nog even goed bewonderen en ik geniet van elke seconde. Dan mag hij weer zwemmen. En zie ik de ziek brede rug wegzwemmen.
De volgende morgen pakken we langzaam en vangen we nog 3 mooie vissen. Daarna inladen. Nog even lekker spare ribs eten gemaakt door Sandra de vrouw van Paul. Het blijkt dat we heel veel geluk gehad hebben deze sessie. Want 65 vissen waarvan 16 boven de 40 pond bleek voor deze weken een goed resultaat. Enhet bewijst wel dat in de zomer ook zeer goed gevangen kan worden. Wij komen zeker nog een keer terug om te genieten van de rust, het water, de prettige begeleiding en haar prachtige bestand!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Grain Baits
Dynamite Baits
MTC Baits
Dragon Baits
Cipro Baits
PK Baitboats
NTEC
Korda
Nash Tackle
KWO