Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Carpaholics Teamweek op The Great Lake!

Week 18/19 van 2 t/m 9 mei, de week dat we met het Carpaholics Team, (5 jaar geleden weer bij elkaar gekomen vrienden) bestaande uit Hans en Quint, Gerard en Bram, Mike en Jan, Rick en Dave (die op het laatste moment moest afhaken helaas) wederom naar The Great Lake zouden vertrekken.
Natuurlijk ben je dan een paar weken van te voren al aan het bedenken wat de tactiek moet zijn, welke voorbereidingen je moet nemen, welke spullen er meemoeten en dan nog natuurlijk de keuze van het aas voor deze 1e voorjaarssessie. Omdat het Carpaholics Team natuurlijk zowel uit de eigenaar alsook oud-eigenaren en testvissers van Cipro bestaat was dat laatste niet zo’n probleem natuurlijk.
Als aas namen we 1 zoete (ScopexFFP) en 2 spicy soorten (Punta Chili en de nieuwe Phermon Red Liver) mee, evenals een paar zakken met betainepellets in verschillende diameters.
Omdat Hans en Quint in November nog een aantal dagen op The Great Lake waren geweest en het meer toen vol stond met wier en planten, waar toen hard gewerkt moest worden om de vis te zoeken hadden de meesten zich op zulke omstandigheden ingesteld.
Haha, dat was even een verrassing toen we rond half 11 aankwamen en een compleet helder water zagen, zonder enige vorm van begroeiing (hier en daar wat kruidwier van 10cm hoog onder de kant). Een grote heldere grindput dus, dat was even schrikken.
De meeste teamleden zijn al regelmatig op The Great Lake geweest, alleen nog nooit zo vroeg in het seizoen, alle besproken en bedachte tactiek konden we dus meteen vergeten, zeker toen we hoorden dat de mannen die een week voor ons zaten slechts 2 karpers hadden gevangen en maar liefst 16 graskarpers. Daarnaast vertelden die mannen ook nog dat de karpers al waren begonnen met de paai en geen zin hadden in welk aas dan ook.
Maar vol vertrouwen werden de stekken verdeeld en werden de kampen opgebouwd. Quint en Rick, daar schuin tegenover, waren zoal gewoonlijk weer de eersten die dit snel voor elkaar hadden en ik zag ze al druk op het water in de weer om hun stekken te zoeken, toen ik amper de tent had staan en de boot had opgepompt. Toen alles klaar was eerst maar gezamenlijk aan de koffie en daarna het water op voor de stekkenkeuze. Door het glasheldere water konden we wel erg goed het bodemverloop zien, wat we in eerdere sessies altijd moesten zoeken met dieptemeters en uitpeilen, maar waar maak je je voerstek in glashelder water. Geen begroeiing en geen grindplateautjes en/of open stekjes tussen het wier zoals de vorige keren. De meesten kozen voor 1 hengel op “het weid” en 1 of 2 ‘onder de (over)kant of tegen 1 van de eilanden en landtongen. Niet teveel voer, hier en daar een handjevol aangevuld met een PVA zakje met wat pellets, kruim en gebroken bollen.
Na een “klein” welkomstborreltje en een 1e maaltijd aan het water konden we de eerste nacht in, al vroeg in de avond voor iedereen. De enige die beet kreeg die nacht was Quint op het ondiepe gedeelte van het water, de eerste verspeelde hij omdat hij ‘om de hoek’ moest vissen vanwege de hoge waterstand en tot aan zijn borst het water in moest om de lijn uit de overhangende bomen moest zien te houden. Maar hij ving die nacht ook de eerste karper. Dat gaf hoop natuurlijk.
Verder bleef het stil en had de rest een heerlijke nachtrust. Zondag waren het Rick en Gerard & Bram die overdag enkele (flinke) graskarpers vingen, waar ze niet echt blij mee waren, maar deze geven natuurlijk wel een prachtige dril.
Bij de rest bleef het stil en gebeurde er helemaal niets. De volgende dagen was het weer Quint die 2 karpers vist te landen tussen de kleine eilandjes en struiken die in het ondiepe gedeelte in het water staan, maar er daar ook weer een paar mistte vanwege het doorschuren van zijn lijn(en) onder de takken. Gerard & Bram, die aan de rechter zuidkant van het water zaten, vingen alleen graskarper, net als Rick. Ik had nog geen piep gehoord in de kom aan de linker zuidkant. Mijn voerstekjes lagen er nog net zo als ik ze er zaterdag had gemaakt. Hier zat duidelijk geen vis en ik overwoog dinsdag na 4 dagen geen piep te verkassen.
Recht tegenover Quint aan de rechter noordkant van het water was een heel klein 1 persoonsstekje waar ik tegen een overloop en op ong. 250 meter in een kommetje tussen wat struiken en kleine eilandjes kon vissen. Daarvoor moest Quint 1 hengel verplaatsen om geen last van elkaar te hebben. Dus grote tent ingepakt en een kleine shelter opgebouwd en opnieuw de boel zorgvuldig verkennen.
Dit bleek de goede keus te zijn voor ons beiden. Bij Quint werd het wat rustiger qua aanbeten en door het verleggen van 1 hengel op de punt van een landtong ving hij daar diezelfde nacht een prachtexemplaar van 23,5 Kilo op een 24mm Punta bol.
Ik kreeg in de ochtend bij het licht worden een gierende fluiter zo ineens zonder enige vooraankondiging :-). Na een korte dril waarbij de vis mijn Daiwa’-slip testte, zwom deze zich vast tussen de takken in het water en sprong ik de boot in. Op datzelfde moment ging mijn 2e hengel af, dus de boot weer uit en die hengel oppakken – die vis “hing”ook en ging aardig te keer (zoals over het algemeen kleinere vis doet). 2 tegelijk, waarvan 1 vast zit, lukt niet met 2 handjes, dus na die hengel terug op de steun gelegd te hebben en daarbij de slip bijna dicht gedraaid besloot ik voor de eerste te gaan en weer in de boot te stappen. Rustig kon ik de lijn binnenhalen tot aan de struiken en na enkele pogingen van mij uit de boot, alsook van de vis om zich van de takken te ontdoen, schoot de lijn los en zwom de karper (gelukkig) het weid op, waarna ik hem uiteindelijk kon scheppen. Een prachtige The Great Lake spiegel was het resultaat en mijn week kon al niet meer stuk.
Terug op de stek lag de andere hengel inmiddels stil op de steun, die vis had zich bevrijd van mijn haak. Dus de gevangen vis in de craddle onthaakt en terwijl ik hem in de weegsling leg, gaat warempel mijn derde hengel af. Hengel pakken, terug lopen en de sling met de vis in het water gehangen, weer de boot in en opnieuw drillen. Fantastisch, dit is waar je voor gaat! Inmiddels komen de anderen aanlopen en kunnen we 2 mooie karpers bijschrijven en fotograferen. Overdag de hengels eruit gehaald om weer wat rust te creëren op de stek.
Gerard, Bram en Rick blijven op de zuidkant maar graskarpers vangen, zitten nu op 11 en 3 stuks, Jan en Mike vangen een dikke zeelt en een snoek en ook Bram nog een snoek bij het binnendraaien van zijn hengel. De nacht van woensdag op donderdag vangt Quint er nog 2 karpers bij op de landtong, die hij onderweg naar het ondiepe paaigebied kan onderscheppen en donderdag overdag Gerard Bram en Rick nog enkele graskarpers. Omdat we zien en horen dat de paai is begonnen en alle hengelsteunen, rodpods en de boten vol zitten met kuit, besluiten we donderdagavond, tijdens onze jaarlijkse gezellige barbecue om vrijdag als alle spullen droog zijn weer richting Nederland te gaan.
Al met al toch nog een superweek met als resultaat 7 Karpers, 13 graskarpers een zeelt en 2 snoeken. Jammer dat Pascale op vakantie was in Italië, zeker omdat ze zaterdag jarig was en we haar hadden willen verrassen met wat lekkers, maar dat halen we wel weer in de volgende keer. Uiteraard dank aan Quint voor de organisatie van deze week en natuurlijk dank aan Bas, onze The Carp Specialist die het allemaal weer mogelijk heeft gemaakt dat we heerlijk met ons clubje een exclusief weekje hebben mogen genieten op The Great Lake.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik kan gerust zeggen dat ik na zo'n 5 jaar reserveren bij Bas, Mark & Jeroen altijd even beleefd en snel wordt geholpen. Elk jaar komen er leuke wateren bij en al met al is The Carp Specialist een leuk en vertrouwd bedrijf die het iedere visser probeert naar de zin te maken!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Dimitri Kesler
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Nash Tackle
Korda
Dragon Baits
Grain Baits
Dynamite Baits
KWO
PK Baitboats
MTC Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits