Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Carpladies Bianca & Lizette go The Great Lake!

Drijvend vissen op The Great Lake!

Eind vorig jaar gingen we via The Carp Specialist een week vissen op de fameuze The Great Lake gelegen in het prachtige gebied van de Franse Champagne-Ardenne. We kwamen zaterdag vroeg in de ochtend aan, omdat we eerst de stekken goed wilden bekijken. Dit was immers onze eerste sessie op The Great Lake en we wilden tijdens de loting natuurlijk goed beslagen ten ijs komen. Voorafgaande aan en ter voorbereiding op deze trip hadden we diverse vismaten benaderd en hierdoor al een goed beeld gekregen van de mogelijkheden op dit meer. De stekinformatie ter plekke ontbrak echter nog in ons informatie boekje. The Great Lake is erg goed benaderbaar dus het was niet moeilijk om de stekken goed te bekijken. Overigens is het kijken van dit filmpje een uitstekende voorbereiding op een sessie:
Toen wij aankwamen was er niemand meer aan het vissen. Waarschijnlijk in verband met de vooruitzichten op ijskoud pre winterweer. De andere meren werden ook zo goed als niet meer bevist. Tijdens onze ronde rond het meer kregen we een goed beeld van de stekken. “Let the show begin!” Terug bij de verzamelplaats aangekomen even gekletst met de wachtende vissers aldaar begon, georganiseerd door eigenaresse Pascale, de loting om de stekken. We hadden er zin in. Helaas werd de loting een soort van “wie-de-hardste-stem-heeft-wint” situatie. Onze stem was niet hard genoeg en als gevolg daarvan werd ons de minst goede stek van het meer toegewezen.
De wind stond al dagen relatief warm op de Noordkant te blazen, terwijl wij moesten plaatsnemen op een stek aan de linker Zuidkant. Helaas! Maar ach gelukkig hebben we eerder op geschikte momenten meer geluk gehad. Tijdens de eerste dag was het weer gelukkig nog goed en het zou pas enige dagen later omslaan. Wie weet gaf dit kansen. We houden altijd de moed erin. We besloten te vissen met doorzichtige drijvers om zo de, als schuw bekend staande, vis niet te verstoren. Hiervoor gebruikten we de relatief lichte Beastmaster lijn van Shimano in een behoorlijke dikte aangezien The Great Lake bekend staat om het vele wier. Uitvaren moest per boot en zowel onze rubberboot als de Monster Baitboat hebben we hiervoor ingezet.
We vonden met de fishfinder vrij snel mooie wiervrije harde plekken, die zich perfect leenden voor onze drijverstechniek. Ons gevoel begon zich toch meer en meer positief te ontwikkelen. Wie weet zou dit toch vis gaan opleveren? Een lekker gevoel is dat. Tijdens de eerste paar dagen werd echter duidelijk dat het toch niet mocht baten. De schommeling in luchtdruk en variërende weersomstandigheden bleek dermate nadelig voor ons en de medevissers op de zuidelijke stekken te zijn, dat er geen vis gestrikt kon worden. Naast de drijverstechniek zetten we meer technieken in, zoals het vissen met drijvers, vastlood, semi-fixed lood en drop off lood.
Qua voer kozen we in eerste instantie voor een meer koolhydraatrijke mix, enigszins vermengd met eiwit en pellets. Om vervolgens dit stapje voor stapje om te draaien naarmate het kouder werd. Dit leverde echter ook geen actie op. Hierop besloten we aan het einde van de week te verkassen naar een Noordelijke stek. De vis leek zich echter volledig te hebben ingegraven. Het lag stil op The Great Lake en de meren eromheen. De temperatuur kelderde onze week met zo’n 10 graden naar beneden. Dit was geen goed nieuws voor ons. We blankten deze sessie. Weten we ook weer wat dat is. Dit kan gebeuren. Volgende keer beter, want we gaan zeker eens terug naar dit waarschijnlijk één van de moeilijkste privéwateren ter wereld!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
NTEC
Korda
KWO
Koicenter Tiel
MTC Baits
Cipro Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits
Dragon Baits
Nash Tackle