Nr. 1 expert in karpervisvakanties

De grote karpers van Lac de Viennay: een supersessie voor Peter & Walter!

Vrijdag 10-8
Op vrijdag 10 augustus begon de pret. Omdat we de 11e al om 12 uur terecht konden zijn we een dagje eerder gaan rijden naar ons hotelletje in Parthenay. Kwam nog bij dat zaterdag de 11e een zogenaamde zwarte zaterdag was. We hebben er bewust voor gekozen om niet door Parijs te rijden maar via Rouen en dat bleek een goede keuze. We moesten wel iets meer kilometers maken maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door het feit dat we nergens oponthoud hebben gehad.
Zaterdag 11-8
Eenmaal in Parthenay aangekomen hebben we een goede nachtrust kunnen nemen en zijn we de zaterdag fris van start gegaan op weg naar Viennay. Voordat we daar heen reden hebben we ingeslagen bij de Lidl in Parthenay en wilden vervolgens op pad. Daar ging het bijna even mis ondanks alle goede voorbereidingen hadden we niet alle printjes bij de hand. Paniek! waar ligt Lac de Viennay! Maar gelukkig kwamen we met 1 belletje naar The Carp Specialist op de juiste route en met de beschrijving die ons gegevens was zijn we rechtstreeks naar onze bestemming gereden. Nu gaat het allemaal beginnen dachten we.
Aangekomen op locatie werden we opgewacht door Gerard die ons perfect te woord kon staan in het Engels. Daar ons taalvaardigheid in het frans beperkt was maakte dat, dat we een leuke en prettige introductie kregen. Er werd ons verteld dat er nog een koppel zou komen maar dat die nog niet gearriveerd waren. We konden dus kiezen waar we het liefst wilden zitten. Uiteindelijk werd dat de gehele noordzijde Alberts Lake. We kregen gelijk de vraag of we nog iets nodig hadden en dat was het geval. We waren namelijk vergeten de partikels te bestellen, maar gelukkig kon Gerard ons al de volgende dag een volle emmer van 10 kg leveren. We konden zelfs broodjes bestellen voor het ontbijt maar waren dankzij de Lidl al volledig voorzien.
Goed alles was verdeeld en wij konden onze stekken gaan bezetten. De keuze viel in eerste instantie op de stekken bij de zuurstofpomp die vanwege de droogte en warmte de waterkwaliteit op peil hield en op een wat dieper stuk net buiten het eiland dat Alberts Lake in 2 deelt. De eerste dag hadden we niet gelijk succes. Bummer! Wat deden we fout? Waren onze rigs wel goed? Lag het aan ons aas? Voerden we wel genoeg? Of te veel? We hadden tenslotte nog niet de partikels die we eigenlijk veel te laat besteld hadden (later kregen we te horen dat de meeste stekken pas na een dag of 2 vissen gingen opleveren maar dat wisten we toen nog niet). Omdat het een inspannende dag was geweest gingen we op tijd naar bed. Zowel ik als mijn vismaat hadden goede hoop dat de vis in de nacht wel los zou komen.
Zondag 12-8
Niet dus! Wel kregen we allebei een run tussen 4 en 6 AM en ik zelfs 2 maar alle gevallen wist de vis zich te bevrijden. 3-0 voor de vissen. Dat de vis aan het azen was, was duidelijk. Op sommige plaatsen leek het wel of het water kookte. Jammer alleen dat wij daar niet zaten te vissen (nog niet). Overdag was het gewoon te warm na 8 AM stopten de aasbellen en zagen we weinig activiteit meer. We hadden inmiddels wel de partikels ontvangen en besloten onze stek op te bouwen en te hopen dat we toch iets goed deden. (beetje vertrouwen moet je tenslotte houden). Ook die nacht bleef het rustig
Maandag 13-8
Om 6 uur ’s ochtend was het eindelijk zo ver mijn eerste fluiter een heerlijk gevoel en deze bleef hangen. De run was kort en de dril leek ook niet zo lang te worden.. de vis kwam redelijk snel naar binnen. Dat is te zeggen tot de vis onder de kant kwam en maar niet naar boven wilde komen hoe veel druk ik ook zette. Dit is echt een grote vis dacht ik… rustig aan dan breekt het lijntje niet. Na een mooie dril zat de vis in het net en na het wegen was mijn visweek al geslaagd. Ongeacht wat zou volgen. De weegschaal gaf bijna 23 kg aan. Na aftrek van mijn onthaakmat die we goed en veilig konden afsluiten bij het wegen kwamen we uit op 19,9 kg. Helemaal super.
De rest van de dag was het weer stil. Een paar lijnzwemmers voor ons om de moed er in te houden maar geen enkele run. Nadat Walter terugkwam van zijn boodschappen besloot hij te verkassen. Al 3 dagen zagen we de vissen tussen 6 en 8 als malle azen in de noordoosthoek van de plas en hij had al die dagen geen stootje meer gezien. Dus alles verplaatst en opnieuw ingericht. Nu maar kijken of dit ook vis zou gaan opleveren.
Dinsdag 14-8
Happy hour ging aan ons voorbij.. 6 uur. 7 uur. 8 uur. Maar toen ging het los voor Walter (dus toch een goede keuze gemaakt). In de ochtend wist hij maar liefst 4 vissen te landen 6.4, 17.4, 15 en 16 kg.
De laatste kwam direct nadat hij een schoon shirt had aangetrokken. (Ach je komt er tenslotte voor de vis) en daarna werd het weer rustig.
Woensdag 15- 8
Met een goed gevoel gingen we de nacht in en terecht. Dit keer kregen we de eerste aanbeten in het pikkedonker Ik pakte een mooie vis van 16.1 kg en direct daarna was Walter aan de beurt met een beauty van 15 kg. Maar daar bleef het niet bij het werd een kort nachtje want tijdens happy hour wist Walter er nog eens 3 te verschalken: 13.2, 15 en 15.2 kg. Ik kreeg nog wel een korte run maar deze vis ga mij het nakijken nog voor ik er iets mee kon doen. Al die beten waren natuurlijk super maar iedere keer als er een run was werd er ook weer gevoerd en onze partikels gingen ineens als een malle. Paniek want met al dat succes we wilden natuurlijk snel nieuwe bijbestellen. Gelukkig was daar Gerard die ons na een telefoontje van Adam al de volgende dag een volle nieuwe emmer kon leveren.
Donderdag 16-8
Nu wisten we hoe het moest. De week liep naar zijn einde maar kon eigenlijk al niet meer stuk. We hadden schitterend weer gehad, mooie vissen gevangen en dat zou waarschijnlijk ook niet meer gaan veranderen. En dat klopte... eerst pakte ik een vis van 15 kg uit de buurt van de pomp en kort daarna mijn eerste echte 40+ ponder van 23.3 kg. Wederom op de stek die mij door Adam was getipt aan de kop van het eiland.
En ook Walter had hem door. Hij wist maar liefst 3 prachtige vissen te landen waarvan 1 er wel heel dicht bij de 40 pond kwam: 11.8, 19.2 en 9.2 kg. Daarmee was het weer gedaan voor de dag en hadden we de middag rust. Boodschapjes en douchen waren een noodzakelijk en prettig alternatief. Moet gezegd worden de lodge die bij het meer staat heeft 2 prima douches en toiletten. Alles is schoon, heel en functioneert naar behoren. Er is een gasfornuis met 5 pitten en een waterkoker en er zijn naast een grote koelkast ook nog eens 2 grote vriezers.
Vrijdag 17-8
Dit zou onze laatste visdag worden. Zaterdag hadden we weer een lange rit van de boeg en we wilden daaraan voorafgaand zorgen dat we een goede nachtrust zouden krijgen. Je hebt niets aan een supervisweek als je je vervolgens ergens halverwege te pletter rijdt omdat je niet genoeg geslapen hebt. En ook deze laatste visdag stelde ons niet teleur. Walter wist 2 vissen te landen van 14.8 en 17.6 kg waarmee hij zijn totaal op 13 vissen wist af te ronden. Voor mij bleef het feest. De week kon al niet meer stuk maar ik wist op de laatste dag ook 3 vissen te landen waaronder maar liefst 2 40 ponders. 12.4, 20 en 20.7 kg. De eerste vis verraste mij in mijn slaap maar er zijn ergere dingen om van wakker te worden dan van een fluitende beetmelder!
We hebben onze spulletjes ingepakt zijn nog lekker even gaan douchen en zijn die nacht vroeg naar bed gegaan. Mij lukte het niet echt om gelijk de slaap te vatten. Terugkijkend op de week, hebben we een superweek gehad met mooie vissen, mooi weer en een schitterende omgeving ik zat echt nog een beetje in een jubelstemming en wilde dat eigenlijk nog wel een beetje vieren. Maar goed de volgende ochtend moesten we weer beste vroeg op om nog een beetje bij tijds weer in Nederland aan te komen. Het was een topweek op Alberts Lake!
The Carp Specialist, Gerard en Adam, dank dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.
Met vriendelijke groet,
Happy Angler,
Peter de Graag
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Lac de Viennay - Alberts Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik kan gerust zeggen dat ik na zo'n 5 jaar reserveren bij Bas, Mark & Jeroen altijd even beleefd en snel wordt geholpen. Elk jaar komen er leuke wateren bij en al met al is The Carp Specialist een leuk en vertrouwd bedrijf die het iedere visser probeert naar de zin te maken!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Dimitri Kesler
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
MTC Baits
NTEC
Dragon Baits
PK Baitboats
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Korda
Dynamite Baits
Nash Tackle
KWO