Nr. 1 expert in karpervisvakanties

De wondere wereld van Windmill Lake

Het is nog vroeg als de wekker gaat, het duurt even voordat het besef van vakantie er is. Onder het genot van een heerlijke bak koffie verstuur ik de laatste mailtjes. Susanne, mijn vriendin, pakt ondertussen op het laatste moment (lief als ze is) de resterende tassen proviand en kleding in. Een goede voorbereiding was deze keer niet geheel aan mij besteed. Vertrouwen in je visserij is immers het belangrijkste ingrediënt. Vismaat Koen van Goor verzorgde, via zijn sponsor RhinoBaits, een schitterende bal. Als je aas maar goed is (en dat is het!)…
Klokslag tien rijden we de grens bij de Oosterburen over, nog 850km te gaan. Na zeer voorspoedige reis betreden we het domein van Anton en Diane. De windmolen pronkt trots tussen al het natuurgeweld. De honden verwelkomen ons vriendelijk evenals de eigenaren en de groep vissers van de afgelopen week. De eerste indruk is fantastisch, wát een gastvrijheid. Onder het genot van een koud biertje en heerlijk verse lasagne aanschouwen we de wilde belevenissen van de vertrekkende groep vissers.
De eerste nacht bivakkeren we op de dijk, het is immers nog vrijdag. ’s Nachts word ik wakker en waan me even in een slechte science fiction film, wat is dat voor een licht? De groep vissers hebben onderling afgesproken om te seinen zodra ze vis hebben. Na deze nachtelijke onderbreking worden we vriendelijk gewekt door de zon. Met een vers pistoletje op de vuist worden we door Anton vergezeld tijdens een verkenningstocht rondom het water.
Voorzien van praktische tips betreden we onze stekken (stek 1 en 2). Na gezamenlijk overleg met de overburen staat Anton het gebruik van een normale boot toe. Normaliter worden deze bootjes alleen bij vast zwemmen van de vis gebruikt. Een halve dag verder, maar een stuk wijzer door zorgvuldig peilwerk, gaan de eerste aasjes te water. Bij het invallen van de duisternis is het meteen raak bij Koen. Een mooie schub bijt de spits af. Dit belooft veel goeds!
Ondanks het goede voorteken blijft het die nacht akelig stil. ’s Ochtends worden we gewekt door de vriendelijke stem van Diane en worden we aangenaam verrast door de geur van ovenverse pistoletjes met ham en kaas. We voelen ons de koning te rijk met nog een week vissen in het verschiet. Die nacht landen we vier vissen; een bak van een graskarper, een schub en twee spiegels allen van hetzelfde formaat als onze eerste vis.
We schrijven maandag 14 mei, de werkweek is weer begonnen en dat is te merken aan het aantal e-mails. Geweldig: WIFI op Windmill Lake! Niet dat je mij hoort klagen, je werkt immers niet als je passie je beroep is. Enfin, het proviand vanuit Nederland is inmiddels aardig uitgedund en het wordt tijd voor een bezoekje aan de Franse supermarché.
Impulsief als we zijn laten we ons verleiden door het aanbod van barbecues en al het lekkers dat smeekt om gekocht te worden. Bepakt en bezakt verlaten we de winkel, op weg naar Windmill Lake. Die avond vieren we feest, reden genoeg. Al was het alleen maar omdat we vakantie hebben. Na een feestmaal vergezeld door Kronenbourg en heerlijke Franse wijn zoeken we onze stretchers op.
Die nacht word ik gewekt door een enkele piep op de rechterstok. Het duurt even voordat ik me realiseer dat we in Frankrijk zijn. Ik merk dat het flink is afgekoeld, minstens een graad of tien. Met droomvissen in gedachten dommel ik weer in slaap. Een uur later sta ik met een kromme hengel in de hand, de rechterhengel. Na enkele seconden voel ik geen weerstand meer. Jammer, maar part of the game. ’s Ochtends voelen we ons even moedeloos tijdens het ontbijt, die nacht hebben we nog twee vissen gelost. Bovendien is behoorlijk afgekoeld en dat heeft normaal gesproken een behoorlijke impact op een ondiep water als Windmill Lake.
Gelukkig valt de weerschade mee. ’s Middags warmt de zon het water goed op en op het heetst van de dag vertrekt er een hengel met een prachtige zeelt als gevolg. De dag vliegt voorbij en tijdens het uitvaren van de lijnen knisperen kolen van de barbecue. Na aanpassing van het systeem verzilveren we die nacht alle beten. Twee spiegels en een graskarper zijn een feit.
Een mooie spiegel van een kilo of tien en een dik verdiende bak voor Koen (17.8kg).
De dag begint stormachtig, regen en veel wind. We filosoferen wat over ‘de Koersk’. Deze vis is het boegbeeld van de naastgelegen kweekvijver van Anton en Diane. Met een rechtopstaande vin siert hij het wateropervlakte. Wat zou dit water nog in petto hebben? Volgens planning wordt het water in november geleegd, de schat wordt onthuld. Na een visloze nacht vertrekken midden op de dag twee hengels tegelijk. Vol verbazing staan we enkele seconden later met een kromme hengel. Na een waanzinnige dril liggen er twee prachtige spiegels op de mat. De naald blijft steken op 21.18kg en 15.50kg. Magic! Traditiegetrouw wordt er op Windmill Lake geproost op een 20kg-vis, champagne!
Vol vertrouwen gaan we de nacht in. Vroeg in de morgen worden we gewekt door een krijsende optonic. Even later schittert er een prachtige spiegel (15.4kg) voor de cameralens. Tijdens het ontbijt is een spiegel van 12kg nog even de mijne. Op moment van schrijven maken we ons gereed voor de laatste nacht. Wellicht komt er nóg een verrassing uit. We zijn meer dan tevreden en willen via deze weg Anton en Diane én The Carp Specialist bedanken voor een schitterende week! Windmill Lake is absoluut een aanrader en biedt voor ieder wat wils. Bovendien leent het water zich prima voor een week met vrouw of vriendin door de zeer schone én aparte dames douche, wastafel en toilet. Daarnaast is de service helemaal top! Ons zien jullie in ieder geval snel weer terug!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Windmill Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
NTEC
MTC Baits
Cipro Baits
Dragon Baits
PK Baitboats
Koicenter Tiel
Grain Baits
KWO
Korda
Nash Tackle