Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Dubbelrun op Grands Prés!

La Carrière des Grand Prés, oftewel Grands Prés in de vissersmond, is een ca. 15 hectare groot mooi gevormd karper betaalwater dat prachtig gelegen is in de bruisende Champagne regio. Het water kenmerkt zich door vele carpy features zoals een drietal eilanden, overhangende takken, mooie beboste oevers, rietkragen, uitlopers, kanaaltjes en vele verschillen in dieptes en bodemstructuur. De natuur eromheen is weelderig te noemen en deze levendigheid inbegrepen maakt Grands Prés een omheind domein van in totaal zo’n 33 hectare groot. In september viste Lizette en ik er een bijzonder succesvolle sessie inclusief een gave dubbelrun..

De laatste keer dat ik op Grands Prés viste was in 2016 vanaf stek 11. Deze sessie was destijds bijzonder succesvol en ik bewaar goede herinneringen aan deze visweek. Naast een gewoon heerlijke week vertoeven op dit mooie karperwater mocht ik toen topvissen van maar liefst 24 en 26kg+ bijschrijven plus diverse fraaie vangsten over het netkoord laten glijden.

Deze keer had ik stek 1 geboekt. Lizette zou later die week aankomen aangezien zij niet eerder vrij kon krijgen van werk. De reisafstand naar Grand Prės is prima te doen en bovendien een mooie rit door de Belgische Ardennen. Elke stek op Grands Prés is lekker ruim, zo ook stek 1 gelegen vlakbij de faciliteiten in de lodge.

Het werd ook dit keer een heerlijke visweek op Grands Prés met nagenoeg elke dag mooie actie en stevige runs. De eerste nacht was het direct raak met enkele mooie karpers rond de 12kg. en een forse graskarper alsook de tweede nacht met een tweetal karpers rond de 10kg. en een lange meerval. De vangsten kwamen vooral van het eiland en achter de uitloper aan de overkant op de Monster Tigernut boilie. Vervolgens vielen de dagen erna de vangsten wat stil. Lizette kwam op woensdag aan en samen bedachten we een andere strategie. Na enig observeren zagen we vis draaien onder de eigen kant. Ik besloot een actieve pop-up de Hit N Run 2x 12mm in de kleur geel van Dynamite Baits te presenteren op een 360 rig. Volgens de kleurenschijf behorende bij deze attractieve pop-ups past deze kleur het beste bij de kenmerken van Grands Prés. Deze keuze bleek een schot in de roos. Deze nacht vingen we 5 karpers inclusief een gave dubbelrun. De volgende nacht en ochtend eveneens lekkere actie met een tweetal graskarpers, een buffel van een schub en mooie karakteristieke spiegel. 

Tips om de vangkans op Grands Prés te vergroten zijn compact en relatief weinig te voeren. Bij voorkeur met wat kleinere of halve boilies zodat de karpers op de stek blijven zoeken en het aas snel verteerd wordt. Begin de sessie bijvoorbeeld met single hookbaits om te kijken of dit alvast resultaat oplevert. Er heeft uiteindelijk meestal iemand voor je op de stek gevist en gevoerd en je weet niet hoeveel dit was. Let op andere features dan de meest voor de hand liggende. Check dus ook de eigen kant en vis met een slap lijntje. De vis zwemt immers overal. En tenslotte; ververs het aas rond 12 uur en niet rond de avonduren of schemer. Dan is de vis juist actiever.

Voor meer informatie over Grands Prés verwijs ik uvast naar de BTW revealed die ik over karperwater voor KWO heb geschreven. Deze komt binnenkort online op deze karperwebsite. Dus hou het in de gaten! Mocht u binnenkort naar Grand Prés gaan of meer informatie willen over dit water, stuur ons gerust een berichtje voor tips en tricks!

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Grands Prés

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.602 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Grain Baits
Nash Tackle
Koicenter Tiel
Korda
NTEC
MTC Baits
Cipro Baits
Dragon Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits