Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Dynamite & Strategy fieldtester Saron Debets en maatje Wout verslaan hun sessie op Lac de Villedon

Vrijdagavond 23 uur en de deurbel gaat..
Het is de 15 jarige Wout, mijn vismaatje voor deze week. Zijn moeder zet hem af voor zijn eerste weekje Frankrijk. We zijn er helemaal klaar voor en stappen snel in mijn afgeladen Inca. Vol goede moed en verwachtingen zakken we af naar Frankrijk. In de auto bespreken we alvast onze tactiek, luisteren muziek, zingen mee en stoppen af en toe voor een kleine rustpauze. We besluiten in de auto om en om te vissen. (Het was wel frappant, dat ik die week elke keer de kleintjes mocht drillen en als het Wout zijn beurt was kwam er weer een dikke vis op de mat. Het is je overigens van harte gegund hoor!)
Na de aankomst op Lac de Villedon bleek al snel dat het een stuk drukker met vissers was dan in eerste instantie bekend was. Bijna alle stekken zaten vol en wij kregen stek 4 toegewezen. Op deze stek was de afgelopen week net als de overige stekken vooraan het water goed gevangen. Ik schrok een beetje van de ruimte die we hadden op stek 4. Dit bleek ongeveer 100 meter breed te zijn. Daar moesten we 8 hengels kwijt?? Dit was een onaangename verrassing.
Teleurgesteld probeer je er dan maar het beste van te maken.. Dat resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst bieden bleek al vrij snel. De eerste nacht werd er nog redelijk vis gevangen op het gedeelte vooraan, maar daarna bleek al snel dat de meerderheid van de vissen naar het ondiepere gedeelte waren vertrokken. Op de stekken achteraan werden flinke vangsten geboekt. Dit betekende voor ons dat er in onze buurt minder vis zat en dat ze dan ook nog eens voorzichtiger aasden. De oorzaak hiervan is natuurlijk dat er minder onderlinge voedselconcurrentie is.
We besloten daarom licht te voeren. Ik had een aantal kleine kuilen gevonden waar het van 2 meter naar 2,6m afliep en op de randen van deze kuilen bood ik het aas aan. Dit was een halve boilie met een PVA netje gevuld met boilie kruim. Dit bleek goed te werken, want we vingen regelmatig vis, terwijl het rondom ons heen bijna helemaal stil viel.
In het donker vaarde ik voorzichtig met de boot langs de verschillende kuiltjes om hier ook nog eens verspreid wat extra kruim te voeren. Ook gebruikte ik heel veel visolie wat ik door het kruim mengde. Elke keer als het kruim overboord ging zagen we grote olie vlekken aan de oppervlakte. Overdag deed ik dit regelmatig met de voerboot. Zo verstoorde ik zo min mogelijk onze stekken, maar kwam er wel regelmatig voer in en ging er ontzettend veel attractie vanuit.
Halverwege de week zorgde de slechte vangsten ervoor dat de vissers links naast ons gingen verkassen naar het stuk waar goed werd gevangen en de visser rechts naast ons vertrok zelfs naar huis. Voor ons natuurlijk heel erg nuttig, want zo was er ineens veel minder lijndruk en we hadden veel meer ruimte om eindelijk fatsoenlijk te vissen en ons ding te doen. Tevens had ik s´nachts meerdere goede vissen horen springen op stek 3 naast ons. Nu deze visser was vertrokken konden we daar ook een hengel naar toe varen. Dit was een gouden zet, want hier kwamen telkens de betere vissen vandaan. Ook vingen we nu weer beter op de andere hengels, helaas nog wel veel kleine vis.
De jongens die op stek 2 zaten deden het ook niet onverdienstelijk. Verschillende 30-ers en een heuse 40-er brachten een bezoek aan hun onthaakmat! Dit bevestigde mijn vermoeden dat er nog redelijk wat goede vissen aanwezig waren binnen onze sector.
Aan het einde van de week draaide de wind weer naar ons toe en nam flink in kracht toe. Dit werkte natuurlijk zeer positief. Meer zuurstof in het water en meer vis die onze hoek in zwom. Ik besloot daarom om de laatste avond een flink aantal kilo´s grotere bollen te voeren verspreid over onze stek heen. Dit pakte die nacht al goed uit met een aantal mooie vissen voor ons. De ochtend verliep nog veel beter! Alle 8 de hengels liepen binnen 2 uur af. We stonden verschillende keren allebei een vis te drillen. Zo kwamen er die laatste ochtend nog 4 dertigers op de kant met als grootste een 18,4kg wegende spiegel.
Wout had tot 2 keer toe zijn PB verbeterd en was helemaal tevreden. Met een 40 tal vissen hebben we het denk ik zeer goed gedaan op onze stek. We hebben er al het mogelijke uit gehaald en keihard gewerkt om de stek op gang te houden.
Tevreden pakten we die middag de boel bij elkaar en vrijdagavond zijn we weer terug gereden naar Holland.
Wout, bedankt voor de gezelligheid!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
PK Baitboats
Dynamite Baits
NTEC
MTC Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
KWO
Grain Baits
Korda
Dragon Baits