Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een bijzondere karpersessie op Etang de Mont voor Ad & Peter!

Het was een heel bijzondere sessie voor ons op Etang de Mont, die je haast niet kan dromen of voorstellen, tenzij dat je het zelf beleefd heb.
Wegens ziekte zat het er bijna in dat ik de reis had moeten annuleren maar, op de valreep hoefde ik mijn maat toch niet teleur te stellen en kreeg ik alsnog de fiat om af te kunnen reizen naar onze visbestemming die wij twee jaar geleden al geboekt hadden. Enigste minpunt was dat wij na 135 km na vertrek uit Breda, in het holst van de nacht strandde met een klapband van de aanhanger langs de kant van de snelweg en dat het (wegens omstandigheden) 4 uur duurde eer wij onze weg konden vervolgen!
Zes jaar geleden waren wij rond dezelfde periode ook al op Etang de Mont op stek 1 en 2 en toen wist mijn maat op mijn hengel (wij vissen om en om en dus voor elkaar) de zwaarste spiegelkarper er uit te trekken van 36 pond 450 gram. Daarnaast ving hij ook op mijn hengel één van de zes mandarijnmeervallen die daar rond zwemmen met een lengte van 1.37 cm bij 37 pond.
Nu, zes jaar later, zei mijn maat halverwege de week tegen mij dat hij mij nog de zwaarste vis verschuldigd was en een Mandarijnmeerval, die moest ik dan maar nog even vangen op zijn hengels. Je gelooft het niet als ik jullie vertel dat ik die woensdag ochtend, op zijn (bonus) 4e hengel de zwaarste vis eruit mag trekken, een spiegel van 36 pond 100 gram (die hengel lag al twee dagen onafgebroken op een halve meter water in de kom van stek 1. De verrassing werd nog groter toen op diezelfde woensdagavond om 20.10 uur de hengel opnieuw af ging en er tot onze grote verrassing (tijdens mijn beurt) er een Mandarijnmeerval van 1.55 bij 31 kg en 100 gram boven water kwam. Volgens de beheerster Laetitia, zijn er de afgelopen 3 jaar twee van deze vissen boven water gekomen, ze worden dus zelden gevangen tot nu toe. Ons exemplaar was volgens de laatste metingen de een na grootste van het water. Hoe groot is de kans dat je zes jaar na dato een dergelijk scenario aan den lijve zal ondervinden?
Frappant detail is dat zes jaar terug er een erg vriendelijke Duitse mede visser op stek 3 zat te vissen die ontzettend goed Nederlands sprak en ons destijds assisteerde met het maken van de foto’s. Nu zat Stefan Sloep op stek 3, een zeer vriendelijk Duitse mijnheer, die ook weer zeer goed Nederlands kon en ons meer dan alleen assisteerde dan met foto’s maken alleen. Dankzij zijn hulp hebben wij deze grote en zware vis goed weten te landen en weer veilig terug kunnen zetten.
Een ander once in a lifetime story is, dat ik in het holst van woensdagnacht twee piepjes op mijn linker hengel kreeg. Ik liet het voor lief, niet wetend dat er een spiegel van 21 pond zich gehaakt had. Daar kwam ik “wederom” op woensdagochtend pas achter toen de uiterst rechter hengel van mijn maat weer leven gaf. Hier bleek een vis van 28 pond aan te hangen. Deze vis had zich kort na het aanslaan vast gezwommen en omdat het “weer” mijn beurt was kon ik de boot in. Aangekomen op de plek kon ik meer druk op de vis uitoefenen en kwam er eerst een tak boven water gevolgd door een karper muil, met daaronder nog een karper. Met wat geluk kon ik twee spiegels tegelijk scheppen, die zich dus in dezelfde tak en in elkaar hadden vast gezwommen. Hoeveel geluk kan een man op een woensdag hebben?!
Buiten dit geweldige avontuur wisten wij, voordat de paai goed van start ging, die week 22 karpers te vangen (7 dertigers, 8 dikke twintigers en 6 vissen tussen de 20 en 25 pond. Allemaal beresterke vissen, in een prachtige omgeving, waar mijn andere hobby “natuurfotografie” ook goed uit de verf kwam *want een mooie natuurfoto is voor mij al een vangst op zich en maakt mijn hengelsportbeleving nog groter.
Ik (wij) sluiten af met een dankwoord aan iedereen, die dit alles mogelijk gemaakt heeft!
Voor deze,
Ad Biolik en Peter den Hartog
Twee zeer tevreden vissers!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Etang de Mont

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8197 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 62.641 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
PK Baitboats
Nash Tackle
Grain Baits
Dragon Baits
Cipro Baits
Dynamite Baits
KWO
Koicenter Tiel
Korda
MTC Baits