Een gouden sessie voor Timmy & Rob!

Geplaatst door Mark de Zwart op 22-09-2017

Mijn eerste guys only fishing adventure naar France

Nadat er met Timmy het een en ander besproken was, werd er een aanvalsplan gemaakt voor het beoogde water. Het zou Claire's Lake worden wat sinds dit jaar nieuw in het gamma van The Carp Specialist te vinden is. Een 6,5 hectare water voorzien van een ongelofelijk bestand aan vis. Grote tot zeer grote karper (30kg+) zou er mogelijk kunnen zijn. Grote meervallen tot 1,8meter en de nodige graskarper boven de 20kg zou er allemaal zijn ronden zwemmen. 

Na het nodige plannen en voorbereiden was het dan zover. De dag voor vertrek werd voor mij de reis richting de karperhoeve aangedaan om alle spullen alvast in de defender te laden, zodat we morgenvroeg in alle vroegte konden vertrekken. Tijdens het inladen kwamen we er achter dat de wagen toch iets te klein was voor het beoogde materiaal. Nog maar een keertje de helft eruit en maar iets beter stapelen. Uiteindelijk kregen we alle spullen in en op de wagen en waren we klaar voor de reis. Nog enkele uren proberen te slapen en dan gas op die zuiger richting Frankrijk.

Karpervissen betaalwater Claires Lake The Carp Specialist Frankrijk Met Huisje 1
Hier moet het gebeuren! 

De reis liep zonder enkele problemen en veel bekijks, en al snel stonden we aan het water. Na het uitpakken en opbouwen van de spullen werden de stekken gezocht en voorzien van voer. De planning was om de eerste nacht niet te vissen, maar helaas was de drang om te vangen net iets te groot voor ons. Na enkele uren stonden de 6 hengels dan ook gevechtsbereid aan de rand van het water, Tijdens het zoeken van stekken viel wel op dat het water extreem ondiep was op onze stekken. Er stond maximaal 75cm water, en de hoop op een mega bak viel een beetje in het water. Een 30kg karper zou hier nooit kunnen azen. 
De eerste nacht liep voor mij heel traag en zonder ook maar enige indicatie. Timmy daar in tegen ving 3 vissen die nacht. Na het ontbijt maar weer de hengels opnieuw eruit en voorzien van nieuw aas. Niet veel later was een kleine karper mijn eerste slechtoffer (kleiner dan 5 kg) Na het eten even gezellig kleppen bij mijn buurman en tegen 22:00 was het al vrij fris en werd de stoel verruild voor een lekker warme stretcher incl. slaapzak. Niet veel later moest ik er dan toch uit voor een goeie aanbeet die enkele meters het water in liet verdwijnen. Na een dril waardoor al bleek dat het om een betere vis ging alvorens we ook maar een glip gezien hadden, kwam er een dikke spiegel aan het oppervlak tevoorschijn.
De vissen lieten zich af en toe zien tussen de overzijde en het eiland. Hier lagen dan ook al snel 2 hengels van ons. 40 meter uit de kant tussen beide stekken werd en een grote voerstek gemaakt met partikels, dit om de kleinere vissen af te leiden en hier niet op alle 6 de hengels “last” van te hebben. 
Timmy had zijn lieslaarzen al aangetrokken en liep de vis tegenmoet om deze in het net te loodsen. Het bleek een lang gebouwde spiegel van 20,2 kg. Yes Yes de eerste 40er van de trip was een feit!

Karpervissen betaalwater Claires Lake The Carp Specialist Frankrijk
Timmy zet even een standaart voor de rest van de sessie!


Twee dagen later na nog enkele mooie vissen gepakt te hebben tot 15,5 kilo was het tijd voor de 2e 40er. Deze kwam overdag langs en dit maakte het geheel alleen maar mooier. De vis werd wederom vakkundig geland door Timmy, die hoe kan het ook anders weer in zijn lieslaarzen de vis tegenmoet ging. Na het scheppen werd het snel duidelijk dat het zich hier voor mij om een Pb zou gaan! De vis werd in de cradle gelegd en onthaakt. Hierna werd de vis aan de weegklok gehangen en trok deze hem tot exact 24kg door. Bingo een nieuw Pb. Dit avontuur kon niet meer stuk, en een gevoel van blijdschap en ongeloof maakte zich meester van me. Snel even het thuisfront bellen om de gebeurtenis te delen. 

Karpervissen betaalwater Claires Lake The Carp Specialist Frankrijk
Zo'n puntgave PB. Wie wilt dat nou niet?!

Timmy ving die dagen de iets zwaardere vissen in vergelijk met mij en had al enkele net geen 40ers gehad. De nacht zou voor hem ook een 40er in petto hebben op een gewicht van 20,8kg.
Na deze mooie vissen sloeg het weer helaas om naar een iets meer herfstachtig programma. De wind trok behoorlijk aan en soms zat ik rechtop in de stretcher te hopen dat de tent bleef staan. De golven werden steeds hoger, maar mijn sinds 3 weken in bezit zijnde navigator bleef plichtsgetrouw tegen het weer vechten en baande zich een weg door de hoge golven naar stekken tot 120m uit de kant. Wat een ongelofelijk stabiele en sterke boot. De eerste nacht met deze harde wind werd er door mij geen oog dicht gedaan, 50% door de wind en voor 50% door de vissen. Helaas wel allemaal maar tot 10kg, maar daardoor niet mooier. Wat een ervaring om in zulk weer een vis af te drillen. De wind joeg door de lijn en de tent klapperde zijn liedje. 

Er kwam de voorlaatste dag ook nog een mooie meerval langs om hallo te zeggen tegen mijn landingsnet. Deze vis maakte voor mij de bucketlist wel erg compleet. Graskarper tot 15,8kg 2 40ers waarvan 1 een dikke Pb en een meerval over de meter (1,30m 14 kg ) Het enige wat voor mij nog ontbrak was een mooie koi. Deze wens had Timmy ook en die werd voor hem gelukkig werkelijkheid in de laatste nacht. Hij pakte in de laatste uurtjes van de trip een 11kg koi, dit terwijl mijn hengels de hele dag en nacht geen krimp meer gaven. 

Karpervissen betaalwater Claires Lake The Carp Specialist Frankrijk Koi Karper
Recht uit de goudmijn!


Na het inpakken en inladen van onze stoere oldtimer was het tijd om de terugreis te starten. Helaas sloeg het noodlot toe in de vorm van een defect stuurhuis. De reis zou met deze stoere wagen niet verder afgemaakt kunnen worden. We hadden nog dik 500km te gaan en daar stonden we dan, in Frankrijk langs de snelweg met een defecte wagen. Damn. 

Timmy zei dat hij hiervoor verzekerd was en dat het allemaal wel vrij snel goed zou komen. Dus de Belgische ANWB werd gebeld om ons te komen afslepen en met wagen en spullen bij de karperhoeve af te zetten.

Na 30min kwam dan onze redder aan in zijn mooie gele vrachtwagen, en al snel stond de defender achter op de vrachtwagen klaar voor transport. Tijdens de rit viel mij op dat deze fransman geen navigatie aan had staan en bekroop mij het gevoel dat we ergens in een gehucht in de buurt gedropt zouden worden. Niets was minder waar, en na 30 minuten stonden we dan incl. auto en alle spullen naast een kerkje in een of ander gehucht 500km van thuis. Au revoir zei de bolle fransman en stapte met een glimlach in zijn natuurlijk WEL werkende wagen en vertrok richting de noorderzon.
Timmy belde de Belgische ANWB nogmaals op en deze vertelde ons dat de auto tot maandag zou blijven staan en dan zou worden gesleept naar de karperhoeve. Wij moesten maar met de trein naar huis, MET DE TREIN??? Das 300 jaar geleden dat ik in een trein geweest ben, en dan ook nog in een land waar ik nog niet eens hallo fatsoenlijk kan uitspreken. Nee dus.. 
Aangezien de wagen volgeladen was met bergen veel te dure spullen, en deze niet afgesloten kon worden lieten we deze natuurlijk niet zomaar achter. Er zou iets anders geregeld moeten worden. Dus proberen we de enige echte ANWB maar eens. Kijken wat onze gele Hollandse vrienden voor ons kunnen betekenen. Nadat ik drie kwartier met deze heer gebeld had, om hem onder andere aan het verstand te peuteren dat wij in een LANDROVER DEFENDER onderweg waren uit de jaren 80 en dat deze niet zomaar te repareren is in Frankrijk omdat het stuur “aan de verkeerde kant zit “ hangen we vol verwachting op. En wat gebeurd er …… HELEMAAL NIETS. 1,5 uur later bellen we terug en krijgen we te horen dat er geen vervolg actie is aangezet door onze goede vriend van de ANWB. 1,5 uur voor de bok zijn ***** gewacht. Na enig overleg met het thuis front komen we dan tot plan B en komt de lieftallige vrouw van Timmy, Tine ons halen met een bus. Zij springt snel in de wagen en knalt de 500km zonder ook maar 1 stop in eens door tot bij ons. Vaarwel gehucht en tot nooit meer. 
Een vrij vlotte terugreis wordt aangezet en we zijn dan ook euforisch als we het terrein van de kaperhoeve opdraaien. 13 uurtjes onderweg voor 568km das een nieuw record……. Als we met de fiets geweest waren. 
Snel smijten we mijn spullen uit de bus en proppen we deze in mijn veel te kleine polo. Timmy ruimt zijn spullen op en gaat snel slapen, om de dag erna weer om 6 uur op te moeten voor een forelvis wedstrijd. Mijn laatste 90km zijn aangebroken en deze stamp ik er dan ook doorheen met snelheden die ik hier beter niet kan schrijven. SlipKnot houdt mij wakker samen met een blik rode stier. 
Bij thuiskomst staat mijn vrouwtje me al op te wachten en pink ik een traantje van opluchting en vreugde weg. 
Deze trip was als avontuur gepland en als we wat zouden vangen zou het een plus zijn. We hebben beide bijzonder goed gevangen voor de omstandigheden terplaatsen, en een avontuur is het zeer zeker geworden. Heel veel tactische en technische zaken bijgeleerd en daarbij nog het auto incident. Een waar carp adventure met een goede vriend. ECHT TOP. Nogmaals thanks voor de onzelfzuchtige reddingsactie Tine, en Timmy, thanks voor een mega week samen met jou. Graag volgend jaar nogmaals. 

De lijst van vissen welke er bij mij uit zijn gekomen is:
• Spiegel 12,7
• Spiegel 20,2
• Gras 15,8
• Spiegel 14,5
• Spiegel 14,8
• Spiegel 13,9
• Spiegel 24 Nieuw pr
• Schub 10,2
• Gras 15,9
• Schub 11,2
• Meerval 14,1
• En 15 vissen tot 6 kilo

Karpervissen betaalwater Claires Lake The Carp Specialist Frankrijk

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners