Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een mooie karpervisvakantie met het gezin op Windmill Lake in Frankrijk!

Velen hebben een bucketlist. Zo heb ik die ook. Dus dingen die je eenmaal in je leven wil doen. De mijne was een eerste vistrip naar Frankrijk. Na lang zoeken en overleg met Bas van Klaveren kwam ik uit bij Windmill Lake. Deze dan ook geboekt halverwege 2016.
Op 29 juli 2017 was het zover. Na weken voorbereiding en navraag over tips (met dank en Rob en Madelon en Bas van Klaveren) was het zover. De auto volgestouwd met visspullen, zoontje en vrouw vertrokken we om 00.30 uur naar Vaumas. Het zou zwarte zaterdag zijn in Frankrijk, dus op tijd vertrekken en rustig aan rijden. Echter zonder tegenslag waren we al omstreeks 10.00 uur al op de plaats van bestemming. Hier werden we zeer hartelijk ontvangen door Anton en Diane. Het was geen probleem dat we zo vroeg waren aangekomen. Na een paar bakken koffie om wakker te worden en gezellig geklets met de eigenaren en 2 andere vissers die naar huis gingen was het zover. De rondleiding door Anton. Hij heeft alle stekken laten zien en de hotspots aangegeven en diverse tips gegeven. Het huisje van stek 4 was ondertussen helemaal schoongemaakt en we mochten de spullen gaan uitladen op stek 3 en 4. Het zag er super verzorgd uit. Alles uitladen en dan toch snel 4 hengels het water in, dus niet allemaal. Goed zoeken met de boot naar de hotspots en uitvaren maar. Overal verschillend aas op en verschillende rigjes. Om te kijken wat het beste zou werken.
Om 15.00 uur was het al prijs, de eerste vis. Een schub van 16 kg. Wat een geweld, drillen en drillen zeker 15 minuten lang. Ik wilde er geen verspillen dus bij alle vissen die ik gevangen heb bleef het een spel tussen mij (of mijn zoon) de vis en de slip, dus niet binnen takelen. Dit hebben Anton en Diane ook zeer gewaardeerd. (dit zagen ze vanuit hun huis). Met in mijn achterhoofd dat ik een hekel aan gescheurde bekken heb door vissers die niet weten hoe ze moeten drillen. Op de mat gingen de vissen nog tekeer ondanks dat ze moe waren. Ze hadden geen zin voor de foto en je was zelf iedere keer klets en kletsnat, geweldig. Ik heb er zelfs een flinke blauwe plek op mijn arm van overgehouden, door een klapperende staart. Een uur later weer prijs, dus ik kreeg al een gevoel van yes dit gaat goedkomen.
Na het avondeten in de bistro wat iedere dag overheerlijk was en met liefde gemaakt door Diane gingen we weer terug. In de nacht omstreeks 3 uur kwam de overtreffende trap, een spiegel die zelf bepaalde hoe hij wilde zwemmen…….. deze knalde door drie andere (eigen) lijnen. Dus drie extra beetmelders die afgingen. Hiervan maar de baitrunners op minimaal gezet met het idee we zien straks het breiwerk wel. Na ook weer zeker 15 minuten kwam een super spiegel op de mat van 18 kg. Bijna mijn PB, dus ik was stuiterend. Nu om 3.30 uur 4 lijnen opnieuw maken en uitvaren. Dat valt tegen om die tijd.
Ik ben daarna op de steiger gaan liggen om de heldere lucht met zoveel sterren te bekijken en te genieten met een pilsje. Ik kon niet meer slapen van de adrenaline van de kick van de 18 kg spiegel. Wat een mooi uitzicht. Echt genieten. Om 4.00 uur, ja hoor weer een fluiter. Dit was in de eerste nacht direct de klapper. Een spiegel van 21,8 kg waauw mijn pb was al verbroken in de eerste nacht. Ik wilde schreeuwen van geluk, maar dacht aan mijn medevissers. 1,5 uur later was het weer prijs. Dus ik heb de hele nacht niet geslapen. Maar dat maakte niet uit. Ik was helemaal in mijn nopjes. Nog twee keer meegemaakt in de nacht dat een karper vlak voor het steigertje bedacht dat hij om een houten paaltje moest zwemmen. (hoezo ze zijn slim…) Ik wilde ze toch op de kant hebben dus de slip open, de hendel onder water doorgeven, onder de steiger door aan mijn zoontje en weer verder drillen. Dat vergeet je nooit meer. Tevens heb ik mijn eerste graskarpers mogen vangen. Overdag mocht mijn zoontje de vissen drillen en ik deed ze in de nacht.
Op de derde dag klapte een karper door mijn grote schepnet heen, een gat van zeker 30 cm. Dus niet meer bruikbaar. Ik heb toen Anton gevraagd of ik zijn schepnet mocht lenen, aangezien mijn tweede schepnet te klein was voor deze bakken van vissen, dat was gelukkig geen probleem. Twee middagen niet gevist omdat mijn vrouwtje wilde shoppen, dus ter compensatie maar gedaan natuurlijk.
Op de vierde dag kwam de volgende klapper, in de middag bij 32 graden, 20,2 kg. Hiervoor heb ik me wel laten dopen met een emmer water en een schreeuw gegeven van YESSSSS. 20kg plus blijft geweldig.
Uiteindelijk bleken drie hengels het resultaat op te leveren met hetzelfde rig systeem en kwalitatief goed aas. En hierbij 95 % gevangen op stek 4. Verder hebben we iedere avond lekker gegeten in de bistro en gezellig gekletst met de eigenaren en medevissers over echt van alles en nog wat. Mijn vrouwtje heeft bijna ieder dag gezwommen in het zwembad met Diane. Ik kan nog veel en veel meer vertellen, maar dit is nu genoeg. Het was een geweldige ervaring met supervangsten en super beheerders die weten hoe ze met mensen moeten omgaan. Anton en Diane super bedankt voor deze ervaring. Jullie zijn geweldig.
Oh ja nog even mijn nachtvangsten en de dagvangsten van mijn zoon… Zonder lensdrukken en de echte gewichten gewoon in kg
 • 9+ kg 5x
 • 10+kg 3x
 • 12+kg 4x
 • 13+kg 7x
 • 14+kg 3x
 • 15+kg 3x
 • 16+kg 3x
 • 17+kg 1x
 • 18+kg 1x
 • 20+kg 1x
 • 21+kg 1x
En ondertussen weer geboekt voor april 2017 op Windmill Lake! Voor alles krijgen jullie een dik verdiend rapport cijfer 9.5 van ons.
PS nog bedankt voor de prijs van 0,75 ltr Kronenburg en de Fles wijn, voor 20kg +
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Windmill Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
Cipro Baits
MTC Baits
Korda
Dragon Baits
KWO
PK Baitboats
NTEC
Dynamite Baits
Nash Tackle
Koicenter Tiel