Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een mooie karpervisvakantie op Windmill Lake van 14 t/m 21 april!

Voor de vierde keer in drie jaar zijn we afgereisd naar Windmill Lake. We wisten inmiddels dus wel wat ons te wachten stond en we zijn dan ook met veel zin en vertrouwen naar het zuiden gereden. Aangekomen op de bestemming werden we gelijk hartelijk onthaald door Diaan en Anton en even later kwamen ook de mensen van stek 4 aan. Zelf vissen we altijd met z’n tweeën vanuit het huisje van stek 1. Drie hengels kunnen dan het gedeelte van stek 1 bevissen en via het bruggetje naar het kleine eiland kan er dan naar het gedeelte van stek 2 gevist worden. We zouden dus met 3 vissers en 1 niet visser de hele week op het domein vertoeven. De klik met het andere stel was er al vrij snel en het beloofde dan ook een leuke en gezellige week te worden.
De week voor ons was er ontzettend goed gevangen met zelfs een record van 62 vissen! Dat gaf een goed gevoel maar dat kon uiteraard twee kanten op vallen. Zou de vis echt los zijn en zouden we na deze week vissen aan vakantie toe zijn? Of zouden de vissen hun buik er vol van hebben en zou het een taaie week gaan worden? Het blijft altijd een verrassing natuurlijk op een betaalwater. Je zit met een vaste stek en je kunt er daar op dat moment alleen maar het beste van maken. Het weer was in ieder geval goed, de vangsten vooraf waren goed, het gezelschap was goed, we hadden vertrouwen in ons materiaal en aas dus het enigste wat er nog resten was het gaan vissen zelf… Na het gebruikelijke rondje rond de vijver met Anton, die alle winterse werkzaamheden met ons doornam konden we naar de stekken toe. De papegaaien even eten gegeven en rustig aan de auto uitgeladen en uiteraard de visspullen uit de aanhanger getrokken. Lekker op het gemak ons geïnstalleerd want was tenslotte vakantie. De nieuwe lounge sets zijn echter super! Nog voordat wij onze hengels überhaupt opgebouwd hadden was stek 4 al aan het vangen. Hij had al twee karpers gevangen nog voordat wij ook maar een onderlijn in het water hadden liggen. Dat beloofde slapelozen nachten…
De eerste nacht rond 02:30 uur was het raak voor de eerste keer. Een mooie spiegel van 10 kg en rond 05:15 uur zou ook al de tweede spiegel het net weten te vinden, 10,7 kg en beide gevangen op de boilie. Overdag werden er helaas geen vissen meer verschalkt maar laat op de avond liep hij toch nog een keer af. Om 23:00 uur werd er een 9 kg spiegel gevangen en er volgde een nacht met veel losse piepjes maar zonder verdere aanbeten. Net voor het ontbijt werden we gewekt door de beetmelder en het zou een drukke ochtend worden. Om 08:45 uur werd de eerste spiegel gevangen met een gewicht van weer net boven de 10 kg. De vis was goed en wel weer terug in het water toen nummer twee alweer van zich liet horen. Dit maal een rijenkarper van een kleine 8,5 kg. Rond 10:30 uur werd dit tafereel nog een keer herhaald en vingen we kort na elkaar twee spiegels van 9 en bijna 11 kg. De eerste vis was inmiddels gevangen op een tijgernootje, de rest nog op de boilie. Net na de middag zou er nog een 7,4 kg spiegeltje op de tijgernoot eruit komen en later op de middag vingen we een zeelt op de tijgernoot. Het weer was goed, de vangsten liepen goed, het eten is hier altijd voortreffelijk en we leerde onze buren ook steeds beter kennen wat er voor zorgde dat er een prima sfeer was. Ook onze buurman was erg goed aan het vangen, hij trok er in z’n eentje zelfs nog meer uit dan wij met ons tweeën…
… En toen begon de paai! Daar waar Anton zei dat het allemaal wel mee zou gaan vallen omdat de paai al een aantal jaar niet door had gezet waren de vissen duidelijk in de stemming! Het was pas maandag dus het kon alle kanten op. Maar helaas voor ons viel het stil. Waar de vissen op stek 4 nog gretig aan het eten waren en er dus ook goed gevangen werd daar waren de vissen op stek 1 met andere gedachtes bezig. Op stek 2 was het inmiddels zelfs bijna verlaten.
Dinsdag ochtend hadden we nog even goede hoop. We vingen weer zo net voor het ontbijt twee mooie vissen. De eerste was een schub van ruim 8,5 kg en deze werd vrij snel gevolgd door een hele mooie 14 kg spiegel, beide op de tijgernoot met een plastic mais- pop up erop. We stonden op elf. De temperatuur werd steeds warmer en in de zon uit de wind werd het zelfs al een 35 graden. Zo vroeg in het jaar (half april) had Anton er nog niet helemaal op gerekend en hij was dan ook nog druk bezig aan het zwembad. De temperatuur van het water zou anders toch nog te koud zijn geweest maar de ideeën om er al lekker in te springen kwamen al naar voren. Langzaam aan begon de paai zich uit te breiden en kreeg ook stek 4 te maken met meer tijd tussen de aanbeten.
Zoals Johan Cruijff altijd zei: “ieder voordeel heb z’n nadeel…” we hebben genoten van het weer, genoten van de springende en drukke vissen aan de kant die druk bezig waren met de paai. We hebben het in de bistro en op het terrasje iedere avond ontzettend naar ons zin gehad met de overburen en met Diaan en Anton zelf. We hebben ons weer goed vermaakt met onze lieve papegaaien en we hebben genoten van de kook kunsten van Diaan. Dat alles zorgde er ook voor dat we het helemaal niet zo erg vonden dat we na de dinsdag geen vis meer hebben gevangen! Uiteraard ga je naar een betaalwater om vissen te vangen. Überhaupt ga je een week vissen en dan wil je vangen, of je nu op een openbaar water of op een betaalwater zit maar soms zijn de omstandigheden nu eenmaal zo dat er helaas weinig tot helemaal niks gevangen wordt. In die situaties zit je hier op Windmill Lake nog altijd goed en daarom hebben we dan ook weer geboekt voor volgend jaar!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
KWO
MTC Baits
Koicenter Tiel
Dynamite Baits
NTEC
PK Baitboats
Grain Baits
Korda
Nash Tackle
Dragon Baits