Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een succesvolle zomersessie op Wild Lake in Italië!

Donderdag 20 juli

Na heel lang aftellen en voorbereiden is de dag van vertrek naar Wild Lake in Italië aangebroken. Uitslapen die dag lukt niet daarvoor is de zin om te vertrekken veel te groot en heb ik nog bergen werk te doen zoals partikels klaarmaken, boodschappen doen, auto inladen en zien dat er nog tijd is voor het gezin, zij moeten mij tenslotte weer al een week missen. Alles verloopt vlot die dag en om 23u steekt de bus helemaal vol (lees veel te vol). Het is voor mij een rit van 980km en dat alleen, dus zwaar zal het zeker worden. Op zich verloopt de rit zeer vlot tot en met de Gothart tunnel (vanaf hier begint het lastigste stuk) staat het stil.(iets wat je kan bekijken is dat je deze mss kan vermijden door een klein ommetje te maken). De volgende hindernis is de douane, hier vinden ze het nodig dat ik de bus half uitlaad. Nadien is Milaan door rijden ook niet alles.

Vrijdag 21 juli

Ondanks dat ik goed op tijd vertrokken was ben ik door de vertragingen net om 12u on Wild Lake aangekomen. De ontvangst van Allesandro is wederom prima. Ik heb de keuze tussen stek 16 of 11. Maar aangezien er deze week op stek 14 ook iemand komt vissen valt mijn keuze op 11. Een prachtige ruime stek met veel opties voor het leggen van de lijnen. Na een kop koffie begeef ik mij naar de stek, eerst alles uitladen. Aangezien je met de wagen tot op al de stekken mag en kunt gaat dit vlot. Al is er op stek 11 wel een smal bruggetje waar je alles overheen moet lopen. Na het uitladen, boot installeren en het water op om stekken te zoeken en voeren. Ik kies ervoor om 6 stekken aan te voeren en deze afwisselend af te vissen aangezien ik alleen ben is er meer als ruimte genoeg. Dan de tent in orde zetten en later op de avond de lijnen op de gevoerde plaatsen leggen. Vervolgens snel een hap eten en dan doodmoe mijn stretcher op.

Zaterdag 22 juli

3u20 een volle fluiter op mijn linker hengel ondanks de slip die redelijk toe stond, snel het water op en een kleine 10 min later ligt er een heerlijk beschubte spiegel in mijn net. Geen bak, maar wel een parel snel de hengel terug op zijn plaats foto's hebben we nog tijd genoeg voor.
8u15 vertrekt de zelfde hengel opnieuw. Ditmaal is het een kleiner schubje van rond de 5 kg, welke hier massaal aanwezig zijn. Het verbaasd me niet want dit is de hengel met tijgernoten, zeg maar de "actie hengel".
Rond 11u beslis ik de hengels uit te draaien, daar ik in de dag niet ga vissen om het water zijn rust te gunnen (gezien mijn vorige trip van april weet ik dat dit toch niet de meest productieve uren zijn...)
Om 18u leg ik de hengels terug op de stekken

Zondag 23 juli

Zondag nacht is een rustige nacht en op zich is dit zeker niet erg dan kan ik de broodnodige slaap inhalen.
Zondagavond om 21u vertrekt mijn middelste hengel ditmaal op de boilies en kan ik mijn 2de fraai beschubte spiegel scheppen. Yeeeeessssss, dit zijn de spiegels waarvoor ik kwam, gewicht is hier voor mij niet belangrijk als je de schoonheid ziet.
Om 22u45 is het aan de 1ste hengel om herrie te maken ik verwacht er niet teveel van aangezien dit de hengel met noten is, ik krijg gelijk een spiegeltje van +-3kg is de klos, maar wederom een beauty. Daarna maar eens de stretcher opgezocht

Maandag 24 juli

Ik word ‘s morgens een beetje verbaast wakker rond een uur of 10 zonder aanbeet. Hoewel de ochtend uren hier meestal wel goed zijn (althans in april toch). Als ik de lijnen indraai snap ik het al, de kreeftjes hebben de stekken gevonden, dan vanavond maar alles inpakken inclusief pop ups want ook die vreten ze op. Helaas blijft het ook maandagavond stil op enkele serieuze tuten en tikken na...

Dinsdag 25 juli

Ik krijg verder heel de nacht tuten en halve aanbeten zonder dat ze doorzetten. Ik begrijp er niks meer van, aan mijn rigs twijfel ik niet want in april werkte ze perfect. Het enige dat ik veranderd het is de krimpkous, zou het dat zijn? Hoe langer ik er over nadenk hoe meer ik denk dat het hieraan ligt. Om 4u ‘s nachts heb ik er genoeg van, dus alles binnen draaien en gewone bollen er aan! En jawel om 6u30 loopt de middelste hengel af deze is nu degene met nootjes en een kleiner schubje zit in het net. Toch ben ik er zeer blij mee want dit wil zeggen dat mij theorie klopt ivm de krimpkous (viste de tijgers snowman en rond de pop up zat krimpkous).
9u weer beet ditmaal de rechter met bollen ik voel meteen dat dit geen 5kg vis is en gelijk krijg ik. Een fraaie spiegel van 10,5kg komt even op bezoek.
19u de rechter hengel van ‘s morgens loopt nog is af, weer een spiegel ditmaal een iets kleiner formaat.
20u ze lijken er zin in te hebben vandaag want nu geeft de middelste hengel signaal: weer een spiegel van rond de 7kg.
Hier moet je niet komen om 10 veertigers te vangen op een week, maar zeker wel om de schoonheid van de spiegels en de actie en geloof mij ze geven serieuze sport!
21u de rechter hengel die weer voorzien is van tijgers levert wederom een kleiner schubje op.
24u Yes, 1 van de hengels met boilies grote kans dus op een fraaie spiegel en dat is ie zeker!

Woensdag 26 juli

De ochtend is rustig verlopen en gezien de actie van de dag voordien stop ik iets vroeger en voer ik iets meer. Ik vul de dag met winkelen, rondje doen met mijn trouwe viervoeter en wat babbelen met mijn medevissers.
Om 17u de hengels weer in en ik vang er die avond 4
20u spiegel van rond de 8kg
21u spiegel van rond de 8kg
23u loopt er weer een hengel af en de kracht dat deze vis heeft valt moeilijk te verwoorden, hij neemt mij op sleeptouw en laat me de helft van mijn stek zien
Ik heb dan ook al snel door dat er iets bijzonder aanhangt of 1 van de sterke meterschubs die er rond zwemmen of een dikke en hopelijk ook nog is fraaie spiegel, en uiteindelijk wordt het een combo van de 2 een fraaie lange meterspiegel van 15,2kg blijkbaar een bekende vis hier genaamd "Cappucino". Voor mij is dit 1 van de knapste vissen die ik tot nu toe gevangen heb.

Donderdag 27 juli

De aanbeten blijven komen en er volgen nog een aantal vissen elkaar op:
1u een schub van een kilo of 7 op weeral de tijgers.
2u fraaie spiegel van 6kg op bollen
3u weer een schubje op de tijgers
7u wederom de "actiehengel" met tijgers dus een schubje van een kilo of 7
9u nog een heel klein schubje van 4 kg
Dan blijft het weer even stil wat op zich niet abnormaal is aangezien we juli zijn en de temperaturen hier overdag toch gauw oplopen tot 30-35 graden. Toch beslis ik vandaag gewoon door te vissen omdat het mijn laatste dag is. Morgenvroeg keer ik terug naar mijn gezinetje die ik stiekem toch ook wel gemist heb deze week...
Donderdagavond rond 20u vang ik nog een klein schubje van 4kg en om 23u45 een spiegel van 7kg

Vrijdag 28 juli

Om 1 u en 7u vang ik nog 2 schubs van 5 en 7kg bij en dan zit mijn week er op en kan ik beginnen aan de terugreis van +-1000km en 12u.

Tips voor Wild Lake en waarom je hier naartoe moet komen of juist niet

Heb je graag voldoende actie en zie je graag mooi beschubte spiegels dan is Wild Lake zeker wat, maar heb je graag een hele grote kans op 20kg+ vissen dan lijkt Wild Lake minder geschikt. Ze zwemmen er zeker wel maar worden gedomineerd door veel kleinere vissen. Ook dien je er rekening mee te houden dat je te maken krijgt met heel veel obstakels en vervelende kreeftjes. Verder is het beheer er prima en zullen ze helpen waar ze kunnen ook de faciliteiten zijn zo alles wat je nodig hebt.
Ik heb het een hele week super naar mijn zin gehad en ga volgend voorjaar zeker weer terug!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
PK Baitboats
MTC Baits
NTEC
Grain Baits
Cipro Baits
Nash Tackle
Dragon Baits
Korda
Dynamite Baits
KWO