Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een weekendje karpervissen op CarpInsula's Belly Pool!

Onze vaste gast Bram Nijs is samen met zijn vismaat Kevin niet bang voor een uitdaging... en deze vonden ze dit najaar wel heel dichtbij huis op CarpInsula!

Vrijdag 20 september

Na eerst eerder dit jaar De Karperhoeve, Domaine de Bouxier en De Koperen Plas gevist te hebben is het nu tijd voor het CarpInsula-domein te verkennen. Rond 13:00 spreek ik met mijn vismaat Kevin vlakbij het domein af.  Voor mij maar 5min rijden, want woon maar op 2km afstand van daar. Daar aangekomen worden we ontvangen door Jelle: de eigenaar van het domein. Eerst wordt ons uitgelegd dat we met steenlood dienen te vissen die je daar ter plekke kan uitkiezen (6 pp) en je hoeft deze enkel te betalen mocht je er kwijt spelen.

Daarna volgde een kleine rondleiding op het domein, al de vijvers worden overlopen, samen met de plaats waar het toilet is. Meer heb je niet nodig, je zit droog en kan er je ding doen! Douchen kan je op 2km in de plaatselijke sporthal op zondag en woensdag ochtend. 

We hadden Origin Pool geboekt, maar die staat momenteel bomvol wier. Wel enkele gaten, maar niet veel. Omdat dit het geval was kregen we de mogelijkheid om Belly Pool te bevissen in plaats van Origin Pool. Hier is geen wier aanwezig, maar lelies (die storen niet en heb je weinig last van tijdens een dril en meer dan genoeg opties om de lijnen te leggen). Daar vismaat Kevin een hekel heeft aan wier kiezen we voor Belly PoolTijd om alles op te stellen, lijnen klaar te maken en het water te verkennen.

Op Belly Pool vis je vanaf een schiereiland net zoals op Mint Pool en Origin pool. Dit geeft je de mogelijkheid heel verspreid te vissen. Ook is het water kraakhelder wat het een stuk makkelijker maakt om de rig 100% goed te leggen. Rond 17:00 ligt alles perfect in naar ons gevoel en kan het wachten beginnen...


Zaterdag 21 september

Rond 04:00 in de nacht krijg ik enkele tuten op mijn linkse hengel die over gaat in een aarzelende run. Nadat ik hengel opgenomen heb voel ik weinig weerstand en zie al snel met een giebel van doen te hebben. Snel alles weer op zijn plaats verder blijft het stil ook gedurende de dag blijft het stil. Om 17:00 alles weer ververst en hopen op een goede tweede nacht. 


Zondag 22 september

's Morgens vroeg worden we ietwat teleurgesteld wakker: geen activiteit gehad. We hopen dat we wat vissen kunnen spotten in de hoop een idee te krijgen van hun doen en laten en zwemroutes, maar helaas houden ze zich goed verborgen... Gezien het weer van de afgelopen dagen wel te begrijpen, temperaturen tot 27gr in september en dat terwijl het de weken ervoor een stuk frisser was. Op de middag wordt het bewolkt en s avonds zou het zelfs beginnen regenen. We merken direct meer activiteit en rond 14:00 loopt mijn rechter hengel af die in een doorgang ligt. 

Door het heldere water kan ik direct zien met een gave spiegel te maken te hebben, de dril verloopt vlekkeloos en we hoeven niet het water op. Op de kant zien we dat hij puntje gaaf is en na weging blijkt hij 12,2kg te wegen. Na navraag bij Jelle blijkt het om Peach & Pepper te gaan en is het zijn 2de vangst dit jaar en is hij bijgekomen. Echt heel leuk om dat te weten en dat maakt het hier (voor mij toch) speciaal om te vissen.

We zien in de loop van de avond meer activiteit dan de afgelopen dagen we krijgen tuten en halve runnetjes maar daar blijft het bij.


Maandag 23 september

Die nacht krijgen we wel tuten, maar echt doorzetten gebeurd niet wat ons vermoeden bevestigd. Jelle beaamt ook dat de vis niet los is.


Bevindingen

CarpInsula is een schitterend complex met al even schitterende waters en vissen.


Origin Pool en Belly Pool

Dit zijn 2 wateren met een bestand van 25 vissen, dus verwacht niet dat je hier elke nacht 5 vissen gaat vangen... maar voor de vissers die van uitdaging houden, mooie vissen en beleving is het een echte aanrader!


Mint Pool

Is een iets makkelijker water daar er meer vissen op zitten.

 

King Lake

Is dan weer een meerval water tot over de 2 meter, maar ook hier zit karper op en waarschijnlijk nog leuke verassingen ook...


Voor mensen die echt van actie houden en comfort, die gaan hun zin hier niet vinden (op Mint Lake met wat geluk en denkwerk wel mogelijk). Voor de avonturiers en mensen die van uitdaging houden is het een echt aanrader en zijn er hele mooie avonturen te beleven op het mooie CarpInsula-domein.


Enkele tips

  • Partikels werkten bij ons het beste. Meeste actie op en waren ook altijd weg
  • Bollen bleven onaangeroerd liggen
  • Vis met een helikopter systeem met lood (steen) verlies
  • Vooral geniet en van de rust en beleving
Ik kom zeker terug op het mooie CarpInsula-domein!
Bram Nijs
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek CarpInsula - Belly Pool

Ontdek CarpInsula - Origin Pool

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8014 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.783 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
NTEC
Dragon Baits
Cipro Baits
Grain Baits
Korda
Nash Tackle
KWO
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats