Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een weekendje karpervissen op De Karperhoeve!

Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Utrecht is in het Belgische Oosterlo het mooie 'Domein de Karperhoeve' gelegen. Via The Carp Specialist visten wij twee nachten op Timmy’s Lake: een authentiek karpermeer van 6,5 hectare met een rijke historie en een goed karperbestand. In de winter van 2013 is het water compleet afgenet en werd de witvis zoveel mogelijk overgeplaatst naar het feedermeer om de kans op ongewenste bijvangsten voor de karperliefhebber te minimaliseren. Het bestand bevat meer dan 5 spiegel- en schubkarpers boven de 20 kilogram en meer dan 30 vissen boven de 15 kilogram. Een mooie kans op grote karpers!
De verschillende meren van 'De Karperhoeve' zijn in totaal 13 hectare groot en bestaan uit wel zes verschillende wateren. Gio’s Lake is uniek in België en een echt meervalwater. Tine’s Lake is echt een actiewater, hetgeen direct al duidelijk werd toen we aankwamen. Op de stek achter ons ving het koppel Shana en Kevin binnen enkele uren al een mooie karper en een sterke steur. Geweldig om het enthousiasme van de hengelsport van beiden zo dichtbij mee te maken. Kevin had hiermee direct zijn PB al verbroken!
De eigenaar van het water is zuinig op zijn vis. Een weegdriepoot, onthaakmat en schepnet worden bij aankomst uitgereikt. Dus geen stinkende netten meer mee naar huis. Bovendien staat een vuilnisemmer standaard op de stek: opgeruimd staat netjes. Goed geregeld dus! De stekken zijn keurig aangelegd en bieden meer dan voldoende ruimte voor één of twee vissers. Op elke stek zijn er verschillende hotspots te zien bestaande uit struiken, overhangende takken boven water of te vinden in de vorm van plateaus, kuilen en geultjes onder water. Het is een water dat de karpervisser uitdaagt om creatief te denken en te werken voor de vis.
Het is van belang om de stek goed in beeld te krijgen. De bodem bestaat uit een laagje slib aangezien Timmy’s Lake een historie als moeras heeft. Het gebruik van licht lood, lange soepele onderlijnen, sit-up-and-beg, whitypool-, zig- en chodrigs zijn goede keuzes wat ons betreft. Erg leuk om op die manier actief bezig te zijn met variëren in rigs. Actief vissen is het advies.
Vanwege het feit dat het water best helder is en de vis in dit historische water het klappen van de zweep kent is camouflage van de rig en hoofdlijn belangrijk. Deze karpers laten zich namelijk niet zomaar vangen! Voor ons bleef het de eerste nacht op een paar piepjes na angstvallig stil. Op de rest van het meer werd door de koppels eveneens niets gevangen. Het weer was de dag ervoor plots omgeschakeld naar een hoge luchtdruk en warmte. Onze ervaring is dat de karper hier altijd een beetje aan moet wennen. We genoten desondanks van de prachtige show die de karpers elke avond van hun zwemmerskunsten geven. Alleen dat uitzicht is een bezoek aan 'De Karperhoeve' al meer dan waard.
De volgende dag haalde Lizette met een spectaculaire dril de eerste spiegelkarper binnen van 14 kilo schoon aan de haak. Deze vis zette enorme kracht op de lijn en spurtte als een bezetene weg. We waren even in de veronderstelling een meerval te hebben gehaakt. Ze sleurde meters van de spoel van links naar rechts over het water en probeerde onder de eigen kant nog even slim onder een struik te schieten. Gelukkig kan ons materiaal wel tegen een stootje dus het drillen met hengel en molen onder water ging prima. Een schitterend gezicht trouwens, waar ik snel een filmpje van heb gemaakt. Met dank aan de hulp van Kelly en Priscilla op stek 8, die ook al tussendoor een pracht van een 17 kilo wegende spiegel op de mat hadden.
Na wat gespeur op de bodem vonden we de volgende dag op onze stek nog meer hotspots in de vorm van kuilen, richels en geulen. Het zoekwerk bleek succesvol want dezelfde avond kregen we een mooie run van een puntgave schub om onze oren. Deze vis was ook sterk want ik moest er goed mijn best voor doen om ‘m het net in te sturen. Geweldig zo’n kracht als de vissen op dit water hebben. Erg opvallend. Het geeft het drillen van de vis gave actie. Met 11 kilo aan de weger was ik erg blij met deze vangst.
'De Karperhoeve' is een geweldig complex in opbouw dat een unieke combinatie van uitdaging, plezier en sport geeft aan iedere visser. Voor elk wat wils; forelvissen, feedervissen, witvissen, vissen op steur, meerval, grote en kleine karper; het is allemaal mogelijk. Het vissen op Timmy’s Lake is een uitdaging; uitermate geschikt voor vissers die na willen denken over hun aanpak en het leuk vinden om hier creatief mee bezig te zijn. De bodem is zacht, het water is vrij helder, het meer is ondiep en de (grotere) karpers azen voorzichtig en honkvast. Op het meer zwemt een prachtige goudkarper die nog nooit gevangen is en het water behuisd schilderachtige plaatjes van vissen. Kortom: weer een mooi water dichtbij huis om te ontdekken. Ga ervoor. Wij wensen jullie veel visplezier!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Dragon Baits
PK Baitboats
Nash Tackle
MTC Baits
KWO
NTEC
Grain Baits
Dynamite Baits
Cipro Baits
Korda