Een weekje karpervissen op Merenye!

Geplaatst door Marvin Beerendonk op 20-05-2017

December 2016

Als vertrouwde klant van Bas van Klaveren zit ik Tweede Kerstdag op internet te zoeken om een mooie trip richting het buitenland te boeken. We willen niet al te ver aangezien ik mijn honden niet 2 x per jaar lang naar het pension wil doen. Maar dan komt er een tabblad met Merenye voorbij. Zonder twijfel probeer ik via internet snel wat meer informatie over dit water te vinden en kom ik al snel met de eigenaar in gesprek. Deze weet mij te melden dat hij druk bezig is een 8 persoons huis klaar voor gebruik te maken en dat dit nog te boeken is. Voor de rest is immers alles vol op dit prachtige meer.
 
Na kort overleg met de vrouw besluit ik Bas van Klaveren te contacten en binnen korte tijd is de trip naar Merenye geboekt. Maar dan komt eind maart het bericht dat de vrouw geen vrij kan krijgen ivm het werk. Ze zitten immers in de zorg en kunnen ze geen mensen krijgen. Balen, Balen, Balen want ga graag met de vrouw een weekje vissen. Ach zegt ze we hebben ook nog een tripje naar Wild Lake in Italië in de vakantie, bel even wat vismaatjes af er is heus wel iemand die mee wil... Teleurgesteld, maar volle moed vraag ik wat rond en kom uiteindelijk bij mijn oude vismaat van vroeger terecht. Sinds 2 jaar zijn hobby weer opgepakt met de feederhengel en sinds kort overgestapt op de mooie karpers. Hem gevraagd en vol enthousiasme zegt hij JA ik ga mee. Mijn record is 8 kg vertelde hij me dus dat zou daar een easy job worden.

 

Eind april 2017

Eindelijk is het dan zover. Met een volgepakte Amerikaan gaan we de rit beginnen en zal je vertellen er kon werkelijk geen kg bollen meer bij. De navigatie geeft 1150 km aan richting onze eerste bestemming. Een hotel in Oostenrijk om vanuit daar de laatste 300 km af te leggen. Na een zeer lange moeizame trip komen we na 14 uur en 15 x Baustelle dan eindelijk aan bij onze bestemming.
 
Het was immers 10 uur ‘s avonds dus de eigenaar van het hotel sliep al. Toch had hij nog even tijd om 2 koude rakkers in te tappen en ik had gelukkig nog een doosje heineken in de auto. Altijd makkkelijk. Na 5 biertjes lekker het bed opgezocht en ‘s morgens om 7 uur weer op pad om de reis richting Merenye. Ook dit verliep niet geheel als gepland. De navigatie bleef maar aangeven dat we over een zandpad heen moesten en dit moesten we volgens de eigenaar absoluut niet doen.
Maar ja, wat kan je gebeuren met een dikke v8 Dodge 4x4. Niks toch. Niks was minder waar, want het pad had sporen van 0,5 m diep.
Eerste wijze tip dus voor de volgende vissers. Never leave the road.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

Eenmaal aangekomen bij het water ontmoeten we Johny de eigenaar. Relaxte kerel lijkt het op het eerste oog en hij stuurde ons naar het water om daar de vissers nog even te ontmoeten. We hebben 2 uur met de boys gepraat en ondertussen vingen ze 3 mooie schubs. Wat een avontuur dit beloofd nog wat voor de komende week. Eenmaal het kamp opgebouwd en de markers uitgezet te hebben konden we beginnen met het droppen van het voer. 10 kg boilies en 5 kg particles verspreid over 80 m breedte op een afstand van 200 m plus. Dit moest onze week toch vis op gaan leveren want hier immers de harde plaat.
 
Een dag later arriveren onze maatjes Evin en Mark om de andere stekken te gaan bevissen. Wij konden hun melden dat onze teller  al op 7 staat en dat het helemaal los ging ‘s nachts en we gestopt waren na run nr 7. Diverse mooie bakken tussen 8 en 11 kg kwamen eruit alleen we wilden natuurlijk de big ones dus onze gedachte was doorgaan dan komen de grote vanzelf.
We pakten zowel overdag als ‘s nachts mooie visjes en ook bij de buren liep het al lekker. Mark pakte de tweede nacht gelijk een dikke 25 kg bak. Nogmaals proficiat Mark met de mooie vis. Derde nacht hoppa Hans pakt de eerste 15 kg vis. Een mooi PB maar hij moest hoger. Hij besloot dichter bij te vissen op werpafstand en in die nacht loopt hengel na hengel af. Ondertussen vang ik ook mijn eerste 30iger een mooie schub van 18kg. Wow… wat een mooie vis en met nog 4 nachten te gaan en al 15 vissen op de mat moeten we dit kunnen verbreken.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

We gaan onze tactieken veranderen en vissen met groter aas. Dit resulteert gelijk in hogere gewichten en hans komt door een dubbelrun op mijn hengels op een pb van 19kg te staan. Supergaaf voor hem, want als je visjes van 8 kg gewend bent is dit wel echt supervet. Ondertussen staat de teller op 60 vissen en ik heb nog steeds geen veertiger. Haha, wat hebben we te klagen he haha. Mijn droom is natuurlijk ook om mijn PB te verbreken maar dat blijft vooralsnog nog even uit.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

 

Big Fish Thursday

Onze laatste nacht want vrijdagavond willen we ivm de lange reis in het huisje slapen.Na weer diverse vissen gevangen te hebben besluiten we te stoppen met vissen. Geen 20kg vis voor Marvin en Hans zijn pb op 19 kg. mmmmm zeg ik tegen Hans ik vaar ze nog 1 x alle drie uit en daar moeten ze het tot morgenvroeg mee doen. 4.00 2 piepjes ik loer uit de tent en zie me top schudden. Ik pak de hengel en bam hangen. Ik voel gelijk een betere vis en snel waad ik me het water in. Scheppen en ja hoor ik schijn met mijn koplampje het donkere net in en roep naar Hans: dit is hem. Snel wegen en de weegklok stopt precies op 20 kg. haha toch nog een veertiger. Mijn vakantie is compleet.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

 

Tot slot

Een week op Merenye, een prachtig water met supermooie sterke gezonde vissen waarvan wij er 75 hebben gevangen.
Een week met Johny, een man naar mijn hart, spontaan aardig en supertof. een 10 met griffel voor de service.
Een week met Hans, mijn maat die de foto’s met plezier zal terugkijken en zijn PB scherp heeft gesteld
Mijn vrouw, die thuis zorgt dat alles doorloopt, die hier niet bij kon zijn helaas. I love you
En dan Johny en Bas toch die mooie zin:
1 droom , een hart bij het vissen.......

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

Tips voor de volgende reizigers :
Plan je reis goed want het is echt ver, neem waadpak mee , ga niet rijden met de auto daar als het regent en wijk niet van de weg.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

Hans, Evin, Mark, Johny, Bas van Klaveren en Eddy bedankt voor de mooie trip en ook voor de steun die week die ik hard nodig had door omstandigheden. Ik ben vast nog heel veel vergeten maar die mensen of dingen die ik niet heb gezegd. Het zit in onze gedachten 4-ever
En Gaby in april 2018 zitten we er weer en zul je al deze mooie momenten zelf meemaken... en gaat jouw PB ook aan diggelen!
 
Marvin Beerendonk

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Merenye in Hongarije

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners