Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een weekje op Etang de la Livardière met het MAD Carp team!

Heerlijk! De bus is gepakt, boilies gehaald, onderlijnen geknoopt en verse lijnen op de spoelen: Etang de la Livardière, here we come!
Vannacht vertrekken Bas & Joost van The Carp Specialist tezamen met het (bijna) voltallige MAD Carp team richting Frankrijk om een week aan het water te vertoeven. Natuurlijk gaan we de karper flink achter de schubben aanzitten, maar doel is ook om het nieuwe MAD materiaal wat voor 2012 op de plank staat flink aan de tand te voelen. Productontwikkeling én testen in de praktijk: dat is hoe je kwaliteitsmateriaal op de markt brengt!

De film: MAD Carp & The Carp Specialist op Etang de la Livardiere!

Als het goed is hebben we ter plaatse de beschikking over een internetverbinding, en houden we jullie graag dagelijks op de hoogte van onze belevenissen!

Visvakantie Etang de la Livardière - zaterdag 29 mei

Zo, de eerste dag zit erop! Zaterdagochtend zijn we na een voorspoedige rit aangekomen op Etang de la Livardière. Marcel en René zijn gisteravond al aangekomen. Na een rondje gewandeld te hebben en een praatje te hebben gemaakt met de aanwezige vissers bepalen we onze stekken en gaan we aan de slag! Joost, Martin en ik bevissen het grote schiereiland, Remco stek 13, Rob stek 11, Marcel stek 8 en René stek 7.
Klokslag 17:00 liggen al onze hengels in: en de actie begint meteen! En hoe: na een spannende dril schuif ik het net onder een kogelronde vis. Zodra de vis over de netrand glijdt weet ik het dit is een dertiger. Met 16,5kg schoon aan de haak een lekker begin van de sessie. Die is binnen!
De aanbeten komen daarna meteen ook bij Martin en Joost los. Tot diep in de avond zijn we met zijn drieen aan de slag met drillen, landen, fotograferen en uitvaren. In totaal zijn 8 karpers de pineut op zaterdagavond, waarbij 1 vis onder de 20 pond wordt gevangen en er een boven de 30 pond voor Martin. De rest zijn stuk voor stuk mooie twintigers, en wat opvalt is de mooie variteit in de bouw van de vissen. Van lang tot kort, dik tot dun, kaal tot mooi beschubt: alles zit ertussen!
s´Nachts valt het wat stil op de stekken van Joost en Martin, ze vangen er nog 1 vis bij. Bij mij is het drukker doodmoe van de reis en echt op de auto-pilot weet ik 4 leuke spiegels te vangen. Allen ruim in de twintigpondsklasse en beresterk. Ik geniet ervan, maar de vermoeidheid eist zijn tol. Morgen weer een dag toch?
Voor zover ik vanochtend heb gehoord heeft René er ook een gevangen van 26 pond, ik ben erg benieuwd naar de anderen. het Is genieten hier op Etang de la Livardière, zowel van de vissen als adembenemende natuur en niet te vergeten de gezelligheid natuurlijk!

Visvakantie Etang de la Livardière - zondag 29 mei

Zondag nemen ze in Frankrijk wel erg letterlijk, wat een weer vandaag met de zon hoog aan de hemel en temperaturen die zeker richting de 25 graden liepen. Na de verplichte nachtrust van zaterdagnacht maken we eerst de balans op: iedereen heeft actie gehad! Alleen Marcel op stek 8 lost zijn vis, verder is iedereen van de 0 af . Rob ving uit de ondiepe kom achter de eilanden een prachtige en oersterke dertiger. de derde alweer van de sessie! Ook Remco laat van zich spreken en vangt zijn eerste vissen vanaf stek 13. Met de wind die strak en krachtig in zijn hoek waait kiest hij ervoor de stek overdag niet te bevissen om het vertrouwen op te bouwen.
De dag staan voor Marcel in het teken van verkassen van stek 8 naar stek 14. Voor stek 8 staat aardig wat wier, en hier verspeelde hij gisteren een vis op reden genoeg om te verkassen naar de schonere (en diepere) stek 14. Hier vind je, op dit moment, diepe kuilen en geulen tot zo´n 2,5 meter. Zijn maat René blijft wel zitten op het kleine schiereiland, en vangt s´ ochtends nog een leuke steur op het kleine meertje. Bij ons (Joost, Martin en Bas) is het iets rustiger overdag als gisteren, waarschijnlijk door de hitte. Toch vangen we vanaf 9 uur s´ochtends tot bedtijd om half 12 s´avonds 9 vissen: het meerendeel vanaf de stekken van Martin & Joost. Mijn stek 15 komt pas later tot leven, maar ook daar komen uiteindelijk weer 2 vissen vanaf.
Qua gewichten hebben we vandaag ook weer niets te klagen gehad slechts 4 vissen onder de twintig pond, 12 twintigers en 1 dertiger waar Martin op maandagochtend vroeg door wordt gewekt. Met 19,5kg is het de topvis (tot nu toe dan) van de sessie. Echt een prachtvis! Minder groot, maar minstens net zo mooi is de 8kg (bijna) volschub die Remco overdag ving helaas heb ik er nog geen foto van, maar die volgt ongetwijfeld later deze week.
Samenvattend gaat het prima hier iedereen heeft het goed naar zijn zin, en de vis is actief! Met 4 dertigers en naar schatting zo´n 40 vissen in totaal geen reden tot klagen. De MAD particles doen het prima bij de subtiele vissers Remco & Rob en wij vissen zelf naar volle tevredenheid met de boilies van Grainbaits & Dynamite Baits.
Tijdens het schrijven van het dagelijkse verslagje deze maandagochtend rond een uurtje of 7 krijg ik een tweetal piepen en tikt de top van mijn kanthengel lichtjes. Ik sla aan en na een zware dril weet ik het net onder de grootste (voor zover bekend) vis van het water te schuiven. Marcel, René, Joost en Martin worden opgetrommeld en tezamen doen we het gebruikelijke ritueel van onthaken, wegen, fotograferen en terugzetten. Met exact 23,2kg kan deze sessie niet meer stuk! Nu is ze vlak na de paai wat minder zwaar als gewoonlijk, ongetwijfeld gaat ze dit jaar dik door de 25kg heen naast gewichtig ook een prachtig beschubte vis. Heerlijk!
De laatste verrassing van de vroege ochtend kwam van Marcel, met een originele spiegel die de naald tot 15,5kg laat doorslaan. Tijdens de dril belande Marcel in het water en nat tot zijn oksels wist hij de vis gelukkig toch nog te landen. Remco ving deze vis zo´n 3 seizoenen eerder op 12kg geen enorme groei, maar wel gestaag. Gezien de lengte van de vis en de aardig lege buik na de paai komen er zeker nog wat kilo´s bij voor de volgende gelukkige vanger.
Nu regent het dus tijd om de hengels weer neer te leggen! Tot de volgende update!

Visvakantie Etang de la Livardière - maandag 31 mei

Vandaag een korte update en helaas zonder foto´s omdat ik het kabeltje van mijn camera ben vergeten mee te nemen met me naar de faciliteiten. Morgen halen we het qua foto´s weer ruimschoots in! Qua vangsten hebben we niets te klagen gehad. Na de 23,2kg, 19,5kg en 15,5kg die maandagochtend op de foto zijn gegaan bij het MAD team is de druk aardig van de ketel. Na de dagelijkse boodschappen gehaald te hebben zoeken we wat nieuwe wiervrije stekken voor René, verkast Marcel voor een paar uurtjes richting stek 21 en gaat Rob met succes aan de slag op het ondiepe gedeelte tussen de eilanden. Hier vangt hij s´avonds direct 3 vissen, stuk voor stuk leuke twintigers. Remco geeft zijn stek 13 overdag weer rust, maar die zal ongetwijfeld vis hebben gevangen vannacht.
We genieten enorm van de dag, en naast een hoop gezelligheid wordt er aardig gevangen maar helaas ook wat verspeeld op de verre hengels. We schrijven het toe aan het gebruik van te licht lood, en sprokkelen de laatste zware stukken bij elkaar om een goede inhaking op afstand te garanderen. Vooral op de hengels van Martin, die met zijn 2 verre hengels op bijna 180 meter afstand vist, werkt deze aanpassing bijzonder goed. Geen losschieters meer, en een perfecte inhaking in de onderlip.
In totaal zitten we ruim over de 40 vissen heen, met 5 dertigers en een veertiger als bonusvissen. Met nog 4 volle dagen in het verschiet kunnen we het niet beter treffen! Tot de volgende update en hartelijk dank voor alle felicitaties!

Visvakantie Etang de la Livardière - dinsdag 31 mei

De nacht van maandag op dinsdag was prima 5 vissen voor Joost & Martin, en zelf ving ik een tweetal mooie twintigers. Desalniettemin besluiten we te verkassen, dit omdat DAM Benelux-baas Erwin Adelaar met vismaat Erwin Fischer aankomen en het oostelijke deel van het water zoals afgesproken voor hun rekening nemen. Hierdoor wordt het viswater voor Joost en Martin iets beperkt, en besluiten we te verkassen naar de stekken 8 & 9. De dag staat dus in het teken van verkassen voor de jongens, en ik stap s´ochtends op de trein richting Parijs om een goede vriend te bezoeken.
Marcel besluit om het kleine meer te bevissen, waar hij eerder deze week al een steur ving, en trekt er dit keer in een paar uurtjes vissen 5 karpertjes uit. Leuke sport! Op het grote meer laat Rob van zich spreken door een tweetal mooie vissen te vangen in het uiterste ondiepe kommetje. Door er met een tweetal hengeltjes en de boot heen te gaan verstoort hij de kom minimaal en kan hij stekken bevissen die anders niet bereikbaar zijn.
's Avonds bij terugkomst op Livardière verkas ik mijn spullen naar het schiereiland van Joost en Martin toe, waar Remco op woensdagochtend bij komt zitten. Hier vang ik s´nachts een mooie 25 ponds spiegel bij de eilandjes.
Erwin & Erwin doen hun eerste dag meteen goede zaken ze vangen tezamen een zestal vissen er daarbij ook een mooie dertiger!

Visvakantie Etang de la Livardière - woensdag 1 & donderdag 2 juni

Op woensdagochtend is Remco al vroeg op om zijn spullen te verkassen. Een huurbus is ongelooflijk handig hierbij al het materiaal ligt binnen mum van tijd in de bus, en voor het begin van de middag liggen de hengels al weer in op de nieuwe stek 7.
Diezelfde ochtend vangt Erwin een mooie dertiger op stek 21. Recht tegenover, op stek 1, ligt er regelmatig een flinke school vis in de kom. Deze stek wordt elke dag een paar uurtjes afgevist door Rob, Marcel of Erwin Adelaar. Eigenlijk weten ze er allemaal wel hun visje te vangen. Zeker een stek om in de gaten te houden wanneer de wind erop staat!
De dag brengt weinig actie op ons schiereiland, maar tegen het vallen van de nacht komt één van de hengels die tegen het verre eiland ligt tot leven. Na een mooie dril waarbij de vis veel lijn nam weten we het net te sluiten om een mooie 25´er. Daarna kwamen er vrijwel tegelijkertijd ook voor Martin en Joost 2 vissen uit de ondiepe kom: een spiegel en schub uit de twintigpondsklasse.
Donderdag staat in het teken van een wedstrijdje vissen op het kleine meer. Hier zwemt een leuk bestand aan kleine karpertjes en inmiddels veel steuren die we vanuit het grote meer hebben overgezet. Met een lichte penhengel en wat lokvoertjes gaan we de vissen te lijf. Leuke sport, waarbij het team Joost & Martin glansrijk wint van Remco en mezelf. Ieder zijn specialiteit! Met 9 steuren en 7 karpertjes geen slecht resultaat, en bovendien een leuke onderbreking van de dag. Terwijl wij op het kleine meer achter de kleine vis aangaan vangt Erwin zijn tweede dertiger van de sessie op stek 21.
's Avonds eten we Chinees en varen we de lijnen snel uit naar de voorgevoerde plekken. Hier duurt het niet lang voordat we actie krijgen. Martin vangt er een vis die op een haartje na 30 pond weegt, en nu staat Joost de volgende weer te drillen dat wordt een leuk avondje!
Tot de volgende update!

Visvakantie Etang de la Livardière - vrijdag 3 juni

Donderdagnacht is een topnacht geweest op de stekken 7 & 8. Met maar liefst 8 vissen tot 32 pond een aardig slapeloos nachtje vooral de stekken bij de eilanden leveren goed vis op. We dachten uiteraard direct dat deze prima resultaten ook in de dag zouden doorzetten. Niets bleef echter minder waar: afgezien van een vals gehaakte eend (perfect onthaakt door Remco) helemaal niets. Gelukkig laat Marcel weer van zich spreken door het vangen van zijn tweede dertiger, een kogelronde spiegel van 32 pond.
Met de laatste nacht voor de boeg hebben we met de 8 man van het MAD Carp team zo´n 110 karpers gevangen op het grote meer, waarbij 9 dertigers en 1 veertiger. 2 steuren zijn overgezet naar het kleine water, dat echt garant staat voor actie van kleine karper en steur! Terugkijkend hebben we een topsessie beleefd. Goed weer, goed gezelschap en een mooi resultaat. De producten uit het MAD Carp zijn naar volle tevredenheid getest, het nieuwe assortiment voor 2011-2012 is zeker de moeite waard om bij uw winkelier te bekijken!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Livardière

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8014 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik vis nu 24 jaar op betaalwateren in Frankrijk en boek de laatste 12 jaar veelal bij The Carp Specialist. Prima geregeld en Bas geeft je een goed en eerlijk advies. Mijn vrouw en ik vinden toch wel dat ze de betere wateren aanbieden!
8
Rating starRating starRating starRating star
Ada & Dick van Gemert
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.782 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
MTC Baits
Dynamite Baits
Korda
Dragon Baits
Nash Tackle
Cipro Baits
NTEC
PK Baitboats
Koicenter Tiel
Grain Baits