Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een weekje op visvakantie: volgt u onze belevenissen?

Goede vrijdag is het zover... met recht een Goede Vrijdag: The Carp Specialist gaat een weekje op visvakantie in Frankrijk! Dit keer reizen we niet naar een van onze huidige bestemmingen af, maar verkennen we een nieuw water waarvan nog erg weinig bekend is.
Via een goede kennis vonden we in Midden-Frankrijk een Nederlandse eigenaar van een prachtig domein die een tweetal gites (vakantiehuisjes) met een zwembad aanbiedt aan de vakantieganger. Een prachtig bijkomend voordeel is dat er even verderop zijn domein een water van ca. 9 hectare ligt. Een perfecte bestemming voor de karpervisser en zijn gezin dus wanneer het visbestand de moeite waard is! Aan ons dus de plezierige taak om het water met zijn drieën gedurende de paasweek te bevissen.
Via deze pagina proberen we u, wanneer het internet op locatie meewerkt, dagelijks op de hoogte te houden van onze belevenissen. Onderstaand alvast een kleine impressie van het water:
Een prachtige gite, eigen zwembad en meer van 9 hectare... wat wilt u nog meer?
Het toppunt van rust: een prachtig meer midden tussen de weilanden en bossen!
Een picknicktafel en zelfs een hangmat aan de waterkant...
Het water in herfstkleuren... zaterdagochtend zien we het voor het eerst in zijn voorjaarspracht!
Veel over de visstand weten we (nog) niet, de eigenaar wist deze karper wel te spotten!

Visvakantie: Vrijdag 22 april

Vanmiddag de auto inpakken... dat wordt vast weer proppen om alles passend te krijgen. Met z'n drieën in een station met dakkoffer. Hopelijk hoeven we niet teveel concessies te doen! De rit duurt zo'n 8 uur als alles meezit, dus een beetje comfortabel zitten zou mooi zijn.

Visvakantie: Zaterdag 23 april

De reis verliep helaas niet zo voorspoedig als verwacht... veel file bij Antwerpen en Lille zorgen ervoor dat we rond een uurtje of 2 's nachts het domein opdraaien. De eigenaar Patrick is nog wakker, en verwelkomt ons met een Texels Juttertje. Heerlijk! Na wat te hebben gekletst en de gite te hebben gezien duiken we in bed voor wat welverdiende slaap. Om 7 uur 's ochtends staan we eigen als vanzelf naast ons bed, tijd om het water te gaan bekijken!
Het water overtreft onze stoutse verwachtingen: mooi begroeid, prachtig kronkeld door het dal en hier en daar verraadt zich ook wat vis. Rond een uurtje of 8 maken we een tweede wandeling met Patrick en bepalen we de stekken.
Als de overbeladen Opel leeg is doen we snel wat boodschappen en 'racen' terug naar de waterkant. Hup, erin met die hengels! De middag begint perfect met een klein (maar schitterend beschubt spiegeltje voor Joep), een kroeskarper voor Maikel en Bas landt een kogelronde 26'er. Dit kan slechter beginnen! Tijd om dus meteen weer terug te gaan naar de hengels nu, morgen meer nieuws!
Binnen een half uurtje na het inwerpen, recht onder de overhangende bomen vandaan!
Een Dynamite Baits Robin Red snowman bleek onweerstaanbaar voor dit dikkertje.
De vis is nog weinig (lees niets) gewend, dus eenvoudige rigs volstaan op het moment!

Visvakantie: Zondag 24 april

Zaterdagmiddag verliep net zoals de ochtend chaotisch... veel aanbeten en een breed scala aan vissen in de netten. Van mini-karpers van een pondje of 3 tot mooie kogelronde twintigers: alles zit ertussen!
We voeren vooral de overkant van het water aan en vangen hier onder de overhangende bomen veel vis. Met 9 hengels en een steeds zwakker wordende accu van de electromotor is het geen optie om dit ook 's nachts met hetzelfde tempo vol te houden. We besluiten dus ook om op het midden enkele stekken op te bouwen die we makkelijk kunnen aanwerpen. Met aardig wat voer op deze stekken komen ze 's nachts snel tot leven en zorgen in tegenstelling tot de ondiepe kantstekken ook voor grotere vissen. De score staat deze zondagmorgen op 6 twintigers en in totaal zo'n 30 vissen. Geen water voor de specialist dus, maar echt een heerlijke plek om met vrienden of familie een gezellige en actieve vakantie te beleven. Wie weet, die dertiger moet er deze week zeker uitkomen dus snel terug naar de hengels!
Mooie twintiger voor Maikel!
Een nieuwe dag... dat wordt weer genieten!
Wat opvalt is dat de spiegels mooi beschubt zijn.
Een Grainbaits Pineaple met een fluo pop-upje erbovenop is een killer!
Keiharde drils, zelfs de kleinste vissen bieden een mooi gevecht.
We proosten op de leuke eerste dagen, de mooie bestemming en al het moois wat er deze week nog gaat volgen.

Visvakantie: Maandag 25 april

De zondagmiddag was enorm hectisch aan het water, waarbij het door de vele actie op mijn hengels vaak een onmogelijke opgave was alledrie de hengels op de steunen te houden. Dubbele, en zelfs driedubbele runs waren aan de orde van de dag. Hierbij vele vissen van rond de 15 pond (zowel schubs als spiegels), maar de twintigers ontbraken helaas.
BIj Maikel en Joep was 't overdag wat rustiger, maar in de avond maakten ze veel goed door een aantal mooie twintigers te landen tot 26 pond. Ook deze vissen waren loeisterk, echt prima sport! Onder het genot van een lekker hapje van de barbeque en een drankje besloten we deze nacht wat selectiever te gaan vissen met 30mm boilies om zo te kijken of we de gemiddelde gewichten van onze vangsten iets konden opkrikken. Bij mij lukte dit, maar met slechts één schub van 21 pond in de nacht was dat geen kunst. De jongens vingen er echter 8 die nacht, dus kregen weinig slaap.
Net nu we even naar de supermarkt gingen ving Maikel een vis van 14,8kg: dus weer snel terug naar de hengels. Die dertiger komt eraan!
Mooie steigers waar je prima vanaf kunt vissen.
Onze tactiek voor de nacht: een 30mm boilie met fluo pop-up maiskorreltje als stopper.
Het typisch Franse platteland: ge-wel-dig!
Weer een twintiger!
Deze 26'er ving Joep tijdens de barbeque!

Visvakantie: Dinsdag 26 april

De hoge twintiger die Maikel op maandagochtend ving was het startsein voor een prima visdag! Na een lekkere lunch met gebakken eieren aan de waterkant vingen we ongeveer een tien á vijftiental vissen, waarvan het merendeel boven de 15 pond en uitschieters tot 26 pond. De vis heeft de grote voerstekken op het midden duidelijk gevonden, en blijkbaar heeft de grote vis echt de overhand op de stekken. Waar we in 't begin van de week twintigers als 'uitschieters' vingen, was dit nu bijna vanzelfsprekend.
Aan het eind van de middag bgeint het te donderen en stortregenen, en de extra zuurstof in het water zorgt meteen voor nog meer aanbeten. Lang duurt de bui gelukkig niet, zodat we voor het avondeten nog even lekker in de zon op de steiger kunnen zitten.
Deze avond zijn we door de eigenaar uitgenodigd voor een gezamenlijk diner, en gezien zijn jarenlange ervaring in de horeca verheugen we er ons erg op. Ook de karpers krijgen een feestmaal, want voordat we richting de gites gaan voorzien we alle stekken rijkelijk van aas met de werppijp.
De maaltijd liet zich zoals verwacht uitstekend smaken: cocquilles als voorgerecht, wild zwijn als hoofdgerecht en verse aardbeien uit eigen tuin met room... heerlijk! Bij terugkomst op de stekken was het bij Joep en Maikel meteen een gekkenhuis: al binnen het kwartier hadden ze 3 vissen op de kant, en allen van een prima formaat. Op maandagnacht voegden ze daar nog een achttal vissen aan toe, en ook hierbij weer diverse twintigers! Bij Bas bleef het de hele nacht rustig, maar rond klok van 8 ving hij bij de opkomende zon een prachtig beschubte spiegel van 21 pond. We zijn benieuwd wat deze sessie nog meer voor moois in petto heeft!
Adembenemend mooi!
De vis zit duidelijk nog voor de paai...
De natuur blijft ons verrassen!
Alles staat in volle bloei...
Met zo'n schubbenkleed maakt het gewicht toch niet uit?
Joep showt weer een goede twintiger!
De tenten staan nu nog op de steiger, maar zullen later dit jaar achter de steiger kunnen worden geplaatst voor meer ruimte.
Dit is de 29,8 ponder van Maikel!
Uitzicht vanaf de overkant: de steiger liggen prachtig verscholen in het bos.

Visvakantie: Woensdag 27 april

Dinsdag was, zo mogelijk, één van de meest hectische dagen van onze trip. Hoewel we het niet hebben bijgehouden schatten we zo'n 40 karpers te hebben gevangen. Hiervan hebben we besloten de kleine examplaren (zo'n 10 stuks) over te zetten naar het kleine meer verderop het domein. Hier worden ze door de eigenaar verder gevoert om later (wanneer ze boven de 20 pond wegen) weer terug te worden gezet in het grote meer.
Door selectiever te voeren (we gebruiken nauwelijk pellets meer, puur boilies verspreid over een groot oppervlak) slagen we erin om een hoger gemiddeld gewicht te vangen. Bas was de gelukkige om een prachtspiegel van 29 pond te landen, een vis die hem ruim een half uur bezig hield en letterlijk alle hoeken van zijn stek liet zien. Echt een spektakel!
In de namiddag kregen we bezoek van Nederlandse vrienden van de eigenaar die in de regio woonden, en ook zij lieten zien dat ze wisten hoe ze een karper moesten vangen. Samen met Maikel drilden ze een mooie spiegel om er even later samen mee op de foto te gaan. Top gedaan dames!
We besloten de dag met een heerlijke barbeque aan het meer met de eigenaars, een heerlijke 'cote de boeuf' (enorme lap overheerlijk rundvlees met rib van zo'n 2,5kg) voedde maarliefst 5 monden! Daarna was het voor de honden natuurlijk een groot plezier om het bot af te kluiven. Tijdens het diner vingen we naast diverse karpers ook wat mooie voorns met de matchhengel, leuke sport! Hier beleven we echt 'het goede Franse leven'!
De nacht staat weer in het teken van selectief vissen: Maikel en Joep vangen 3 mooie twintigers en ik weet er bij het krieken van de dag ook één te vangen. Vandaag gaan we ook met de feederhengel aan de slag, om te proberen wat kleine karper te landen om over te zetten naar het kweekmeer.
Drie generaties levensgenieters!
Bij aankomst in de gite staat er een heerlijke lokale wijn op u te wachten...
Prachtige beschubbing en kleurschakelingen: 't is net een schilderij!
Opvallend aas doet het goed hier...
De 'net geen' dertiger: 29 pond en beeldschoon!
De ideale omgeving om heerlijk met uw kids te vissen om die ene 'monsterkarper'!

Visvakantie: Donderdag 28 april

Woensdagmiddag veranderde het aangename en warme Franse voorjaarsweer langzaam in een dichtgetrokken hemel waar grote stapelwolken de laatste vleugjes zon verdreven. De karper interesseerde het allerminst, want alledrie vingen we vandaag vrijwel zonder uitzondering mooie twintigers... met slechts een enkele vis eronder (die uiteraard naar het kleine kweekmeer werd gebracht) niets te klagen. Echt visweer dus!
Het idee om de vakantie in stijl met een barbeque op de steiger af te sluiten werd ondanks het slechte weer omarmd, en 't ging totaan de derde ronde prima toen het noodweer toesloeg. De regen viel met bakken uit de lucht, en het sissen van de barbeque was eerder van de druppels die erin belande als van de warmte.
Aangezien we deze week in totaal al ruim over de 150 karpers hebben geland besloten we de hengels in te draaien en terug te gaan naar de comfortabele gite om daar de avond en nacht door te brengen. De koek was op, het was mooi geweest... en in de gite lagen stapels digitale foto's van deze week om nog eens doorgekeken te worden! Bovendien waren we zo weer fris om aan de terugreis te beginnen op donderdagochtend. Die dertiger is er helaas niet uitgekomen voor ons, maar met een drietal vissen van 29 pond en diverse in de 27/28 ponds klasse zal het voor de gasten niet lang op zich laten wachten voordat de eerste zich meldt!
Na deze heerlijke week zijn we er trots op het water, Etang du Charnay, in ons pakket te mogen opnemen! Een prima bestemming voor de visser die houdt van actie, zijn visvakantie wilt doorbrengen met vrienden of familie en een rustige omgeving essentieel vindt. De Nederlandse eigenaar Patrick staat voor iedere bezoeker als een ware gastheer klaar, en kijkt uit naar uw komst!
Vanaf de eerste week mei staat het water online op onze website en vindt u er alle gegevens over terug!

De vissteigers zijn midden in de bossen gelegen: een prachtplek!

Maikel...
Joep...
... en Bas sluiten de sessie in stijl af!
Met de feeder zijn hier leuke vangsten op voorn en kleine karper te boeken!
De gite, niet alleen met slecht weer een prima onderkomen!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Cipro Baits
MTC Baits
KWO
PK Baitboats
Nash Tackle
Grain Baits
Koicenter Tiel
Dynamite Baits
Korda
Dragon Baits