Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Erik Verhelst verslaat zijn topsessie op Woodslake!

Visvakantie Woodslake - zaterdag 14 mei

Half zeven in de ochtend, en de wekker loopt af! De auto was de avond ervoor volledig ingeladen, zodat we direct konden vertrekken voor een trip die bijna 5 uur zou duren, richting het zuiden. Woodslake was de bestemming, om een weekje lekker te gaan vissen, op karper en meerval. De mogelijkheid om een steur, of prachtige koi te vangen was ook aanwezig, dit zijn natuurlijk leuke bijvangsten, maar eerst nog maar eens zien of er überhaupt iets uit wil komen. Een kleine 10km voor de eindbestemming nog even gestopt voor de nodige boodschappen (zoals een BBQ en vers vlees) om vervolgens naar het water door te rijden. Daar aangekomen blijkt dat nog 3 andere Nederlanders het water te lijf zullen gaan de komende week. De stekken worden verdeeld, Jelle en Fabian kiezen voor de grote stek aan het linker gedeelte van het meer, terwijl ik neerstrijk aan de rechterkant pal naast het eiland, en rolf mijn overbuurman word voor de komende week. Sharon en ik beginnen aan de opbouw van tent, boot, bed, en hengel materiaal, maar dit staat verbazingwekkend snel klaar, en het vissen kan beginnen. Alles ligt rond 15u in het water, en het verder opbouwen en opruimen van de stek kan beginnen. Om 15:30 uur is de eerste beet al een feit! Een graskarper van 5kg meld zich, en laat zich met wat moeite het net in begeleiden! Dat is een leuk begin! De hengels lagen er krap een half uur in, en zonder uitpijlen van de bodem, is de eerste al op de kant!
Een uur later is de volgende graskarper aan de beurt. 7kg is deze! Als dit een hele week zo doorgaat word dat niet veel uitrusten!!! Om 18u vertrekt de rechtse hengel, en is niet te stoppen! Dit is geen grasser! Een klein gevecht van 5min, en.PATS!.. los! Dat is dan weer een beetje jammer! Het zou ook niet de laatste losser zijn van de week! Gelukkig niet veel later om 20:30 meldt zich weer een goede vis! Een spiegel maakt het me moeilijk, en ik besluit om in de boot te springen en deze verder te drillen vanuit de boot. Als de vis langs de boot komt liggen, zie ik dat het om een mooie spiegel gaat, en terwijl ik de vis bewonder, klapt er met een grote plons een meerval op! Hij pakt de vis, en vertrekt richting de bodem! De meerval laat los, en met wat moeite probeer ik de vis zo snel mogelijk in het net te krijgen! Dat lukt, en de spiegel geeft 11kg aan, maar is redelijk verwond door de agressieve meerval! Een gat in zijn buik is het gevolg! Met wat klinik op de beschadigde plekken zet ik hem terug, en hoop dat hij het red.
Moe maar voldaan zoek ik rond 22u de slaapzak op, genoeg actie gehad voor dag 1! Maar een spiegel van 10kg gooit roet in de nachtrust! Om 0:30u een giller van een run, en de ananas bol heeft zijn werk gedaan! De spiegel word snel op de foto gezet op de mat, Sharon lag heerlijk te snurken, en die wilde ik niet wekken. Er volgen vast nog wel meer mooie vissen voor een foto dacht ik nog. Verder bleef het rustig s´nachts, en konden we dus lekker een beetje uitrusten.

Visvakantie Woodslake - zondag 15 mei

Om 10u gaan de oogjes weer open op zondag, en om 13:15u meld zich de eerste vis. Een schitterende en beresterke schub meld zich aan, en ook deze word vanuit de boot gedrild. Een goed kwartier houd deze buffel me bezig, en laat me de hele put zien!! Maar uiteindelijk win ik het gevecht, en een 14kg zware schub mag even lachen naar het vogeltje! Op wat graskarpers na bleef het rustig tot zich om 2 uur s´nachts weer een goeie vis zich aandient! Wederom een schub van 14kg wil mij het leven zuur maken, maar ook deze moet zich gewonnen geven! Tijdens het poseren voor de foto valt mijn oog op een wond boven zijn oog. Een afdruk van een meervalbek!! Nu word mij duidelijk dat de meervallen die hier zitten geen kikkervisjes zijn! Als een vis van 14kg als voer word gezien, wat doen ze dan met je voetje als die in het water hangt? Inderdaad, de voeten bleven droog de rest van de week! ;)

Visvakantie Woodslake - maandag 16 mei

Om 11u kom ik vanonder de douche, als ik Sharon met een kromme hengel zie staan!! Ik had de sounderbox meegenomen tijdens het douchen, maar deze was niet afgegaan. Snel pak ik de camera om het te filmen, en ga Sharon helpen. Als de vis vlak onder de kant is neem ik de hengel over, en Sharon schuift het schepnet onder de meerval! Inderdaad je hoort het goed! Sharon vist verder nooit, en wist nu een meerval te vangen van 11kg en meer dan een meter! (120cm!) Apetrots wegen we de vis en zetten hem op de foto. De eerste meerval is aan de kant!

Visvakantie Woodslake - dinsdag 17 mei

Vandaag is een dag van alleen maar graskarper, 6 grassers melden zich allen tussen de 3 en 8 kg een leuke bezigheid voor overdag, maar na een paar heb je het wel gezien. Dinsdagnacht meldt zich nog een mooie vis! Een spiegel van 12kg, meldt zich om 4 uur s´nachts, kan op de foto, en tijdens het poseren valt me ineens op dat het een two-tone is! Ik had er nog nooit zo een gevangen, en ben er dan ook erg trots op!

Visvakantie Woodslake - woensdag 18 mei

Woensdag is een dag met 15 runs! Tussen 10u en 15u is het een gekkenhuis!! De ene na de andere (vooral grassers) melden zich! Als om 15u dan een hengel vertrekt, is het prijs! De spoel is niet te stoppen, en meters lijn vliegen van de spoel! Ik snijd mezelf in mijn vingers met de lijn als ik probeer om de vis te stoppen! Je raad het al, een KAT! De boot gaat los, en als ik midden op het water dobber word het duidelijk, een grote kop duikt op uit de diepte! Mijn vermoeden werd bevestigd. Een kat van 17,5kg en 150cm lang is het resultaat van een harde dril. Na het poseren maar even gaan douchen. Wat een slijmjurken zijn het toch! Terwijl ik onder de douche sta, weet Sharon nog een grasser te vangen van 6,5kg! Helemaal alleen drilt en schept, en weegt ze de vis! Voor deze vakantie nauwelijks een vis gezien, en nu staat ze de een na de ander te vangen!! Apetrots zet ik haar met de gevangen trofee op de foto, en dan mag deze ook weer lekker het water in.

Visvakantie Woodslake - donderdag 19 mei

Nog 3 dagen te gaan Na het opnieuw uitvaren om een uur of 10 is het een half uurtje wachten op de eerste vis. Een grasser van 6,5kg is net terug als de 2e vis zich meld. Aan de run te zien is dit een betere vis, en met wat pijn en moeite word de vis naar de kant gedrild. 13kg spiegel is het resultaat. Ook deze vis zit vol met bijtwonden! Het zijn prachtige vissen, maar de wonden laten een zwaar leven zien. Na de nodige kiekjes mag deze weer het water in, om nog wat verder te groeien. Na de nodige grassers en een paar giebeltjes, meld Maxime zich (de zoon van de eigenaar Pascale) Terwijl we wat staan te keuvelen en over de vangsten praten vertrekt met een gillende spoel de rechter stok. Niet te blokken! Dat kan maar 1 ding betekenen! Juist!
Samen met Maxime spring ik in de boot, en met het nodige vliegwerk weten we de vis in het net te krijgen. Eenmaal aan de kant wegen we de meerval, en deze stopt bij 14,5kg! Precies het gewicht wat Maxime voorspelde! Tijdens de fotosessie liet de meerval nog even zien welk voer hij had gegeten, door deze op charmante wijze in mijn onthaakmat te deponeren. Gevangen op een ananas boilie! De ananas bollen had ik gebruikt om er zeker van te zijn dat ik op die stok geen meerval zou vangen! Deze kat had dat duidelijk niet begrepen, en stortte zijn 130cm lange lichaam vol op de gele bollen!

Visvakantie Woodslake - vrijdag 20 mei

Ik zat vrijdag ochtend op 37 vissen totaal, en wilde graag de 40 halen voordat het donker werd. Om 10u en om 10:30u melden zich een grasser en een giebel! 39!! Nog een hele dag vissen voor 1 vis, dat kon niet misgaan!! Met die gedachte spelend, zie ik de overbuurman in de boot springen met een kromme hengel! Hij verdwijnt achter het eiland uit mijn zicht. Hij blijft een half uur weg, zonder dat ik hem zie.Ik besluit om aan de andere kant te gaan kijken wat er gebeurt. Fabian was al in de boot gesprongen om te gaan helpen, want Rolf dreef precies in hun zicht, hard vechtend met een zoetwater gigant! Fabian trekt Rolf zijn bootje naar de kant, en na een dril van 2,5uur komt de vis aan de kant! Je leest het goed, een dril van 2,5uur!! Met verenigde krachten weten we de vis te landen, en een paar mooie plaatjes te schieten. Erg imposant om een dier van (waarschijnlijk 80kg en 2,20cm) te zien. Ondertussen heb ik dus niet de nummer 40 kunnen vangen, en om 20:30u besluit ik dat het leuk is geweest, en ruim al zoveel mogelijk spullen op, ook de hengels, om zaterdag morgen alvast het meeste klaar te hebben, je moet tenslotte om 10u van het terrein zijn! Als alles aan kant is besluit ik even bij de buren te gaan kijken. Jelle en Fabian vertellen mij dat ze leuke vangsten hebben gehad, waaronder een kat van 37kg en 2 mandarijn meervallen! Ik vertel ze dat ik op 39 ben blijven steken en toch stiekem wel een beetje baal dat ik de 40 niet gehaald heb (hoezo verwend haha!!) Jelle zegt daarop: als er nu een vertrekt mag jij hem vangen om aan de 40 te komen! We lachen er een keer om, en op dat moment vertrekt er inderdaad een hengel. Jelle kijkt me lachend aan en zegt: nou daar is je nummer 40! Ik dril de graskarper van 8kg en had er niet meer op gerekend, maar toch nog de 40 gehaald!!

Visvakantie Woodslake zaterdag 21 mei

Tijd om te vertrekken, en de andere jongens goeiedag te zeggen. Het is een erg leuke week geweest met volop actie, en een prima verzorgd water met erg vriendelijke uitbaters! De douche en sanitair zijn prima schoon, de bakker komt s´ochtends langs met vers brood en koeken. Punten om te verbeteren heb ik eigenlijk niet kunnen vinden, misschien wat minder grassers, maar daar werd al aan gewerkt.
Al met al een leuk water als je van actie houd!
Oh en voor ik het vergeet, mijn schepnet was overleden op woensdag, en ik kon er een lenen van Jelle en Fabian, daarvoor nog vriendelijk bedankt jongens! Misschien tot een x aan het water, en Rolf, nog gefeliciteerd met je monster meerval! ;-)
Op www.dikke-blanker.nl vind je alle foto´s van de supersessie van Erik Verhelst (Kruimel) en Sharon.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
Dynamite Baits
KWO
PK Baitboats
NTEC
Koicenter Tiel
Dragon Baits
MTC Baits
Cipro Baits
Korda
Nash Tackle