Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Op familie karpervisvakantie met Gerrie & Sharon op De Karperhoeve - Raiden's Lake!

In 2017 zijn we samen met een neef en zijn zoontje eens wezen vissen op Timmy's Lake. Wij zijn zelf regelmatig te vinden op de Karperhoeve maar voor Roland en Bram was het de eerste keer. Het was goed weer en de sfeer was ook prima alleen vielen de vangsten toen wat tegen. Ondanks dat werd er toen wel besloten dit nogmaals te gaan doen in 2018, een traditie werd geboren...
In de winter werd er weer eens afgesproken en besloten dat we weer naar Timmy's zouden gaan. Waar we vorig jaar de stekken 2 en 3 hadden maakte we nu de keuze om stek 3 en 4 te nemen. Echter in de tussentijd kwam de opening van Raiden's Lake in de buurt en besloten we om te proberen dit om te boeken en voor Raiden's Lake te gaan. Het water was voor dat weekend nog niet geboekt en dus was de keuze snel gemaakt.
Vrijdag 11 mei rond 10 uur stonden Roland en Bram (11) aan de deur. Klaar om te vertrekken. Vooral Bram was helemaal hyper en vol zin om te gaan. Van ons uit is het ongeveer een uur en kwartier rijden naar de Karperhoeve dus tegen 11:30 uur arriveerde we bij de Taverne. Na de gebruikelijke handjes en korte gesprekjes mochten we kennis gaan maken met Raiden's Lake. Met zijn ongeveer 2 hectare en ruim 300 karper(tje)s een echt runs water. Roland en Bram trokken in het huisje van Raiden's Lake 1 en wij parkeerde onze auto naast huisje 2. De huisjes zijn nog niet helemaal klaar qua schilderwerk maar ze zijn prima in orde. Aan beide kanten staat een 1 persoons bed wat uit te breiden is naar een 2 persoons. Ertussen in staat een tafeltje met 2 stoelen en ook deze tafel is uitbreidbaar en geschikt voor 4 personen. Aan de zijkant hangen nog twee stoelen die bij de tafel horen. Het huisje is niet al te groot maar prima geschikt voor 2 personen. Meer plaats heb je tenslotte ook niet nodig. Buiten staat een tafel met ook 4 stoelen onder het afdak, dus ook als het regent kun je prima droog zitten.
Na de hoognodige spullen uitgepakt te hebben was het tijd om de rodpod en de hengels gereed te maken. We besloten beide met 2 hengels te gaan vissen. Omdat we de hengels nog niet voorbereidt hadden voor deze trip moesten eerst de onderlijnen nog geprepareerd worden. Nadat de eerste twee hengels gereed waren werden deze gelijk uitgevaren naar stekjes die ons wel geschikt leken. De tweede hengel lag amper in de steun toen de eerste beetmelder al van zich liet horen! Het was gelijk raak en er kwam een steur op de kant. Er zit maar 1 steur op dit water en het was gelijk kassa. Sharon haar eerste steur, een leuke bijvangst en een goed begin van het weekend. 20 minuten later zou dezelfde beetmelder weer van zich laten horen. Ditmaal kwam er een bijna 8 kg spiegel in het net. Het was inmiddels half twee in de middag en er lagen pas twee hengels in... Dat deze stek een prima keuze was bleek even later wel weer toen er weer kort na elkaar twee karpers gevangen werden. Inmiddels had Gerrie zijn hengels ook in liggen en waren we er helemaal klaar voor. Even na 16:00 uur begon het te lopen bij de hengels van Gerrie, die avond zouden nog 7 karpers het net weten te vinden, alles vanaf zijn kant van het water. Net na middernacht zou er nog een 8e gevangen worden maar de rest van de nacht bleef het opvallend stil.
Zaterdagochtend rond de klok van 8 uur werden we gewekt door de beetmelder en een klein kroes karpertje zou in het net verschijnen. Omdat Timmy had gevraagd deze over te zetten naar het water achter de huisjes werd dit ook netjes gedaan. Voor het ontbijt kwamen er nog een spiegel en een schub voor de camera. Rond negen uur zou vis vriend Johan ook arriveren. Hij komt ons een dagje en nacht vergezellen op Raiden's Lake stek 2. Roland en Bram hadden inmiddels ook al de teller op 5 staan en ook zij waren al erg content toen ze aan het ontbijt zaten. Met de gezelligheid van Johan zou het alleen maar een nog beter weekend worden.
Omdat gezelligheid dit weekend ook zeker voorop stond werd er gezamenlijk ontbeten en koffie gedronken. Johan zou tussendoor op een voor gevoerde stek van Gerrie gaan proberen te "pennen" en tussendoor mooie vangstfoto's van ons gaan maken. Johan heeft naast het vissen ook fotografie als hobby en dat kwam even mooi uit. Op beide stekken werden nog de nodige karpertjes gevangen en ook Johan op de penhengel kon zijn karpertjes mee pakken. Gerrie was op de zondag jarig en daarom had Sharon geregeld dat er op zaterdagavond een klein feestje was. Bij Timmy had ze geregeld dat er bierchampagne met glazen gebracht zouden worden en Roland had nog een lekker flesje rode wijn bij zich. Met ons vijven hebben we er een leuk, klein en bescheiden gezellige avond van gemaakt wat tot middernacht duurde. Toen Gerrie eenmaal echt jarig was werden de slaapzakken opgezocht. We hadden inmiddels gemerkt dat de kapers in de nacht niet zo actief zouden zijn dus we besloten zelf onze rust te pakken.
Op zondagochtend stond bij ons inmiddels de teller op 20 vissen en om 5 uur in de nacht zouden we eenmaal worden gewekt door een 7,3kg schub. De rest van de aanbeten wachten netjes tot na het ontbijt. Roland was er deze nacht 3x uit geweest en had twee karpers geland. Beide lagen ze dan ook nog te slapen toen Timmy met het ontbijt kwam. Omdat het toch ook een familie weekendje was besloot Sharon om de kerels maar even wakker te maken zodat we weer gezamenlijk konden ontbijten. Beide heren bleken toch wel ongeveer wakker te zijn maar lagen nog heerlijk te genieten van hun warme slaapzak. Vijf minuten later zaten ze dan ook met kleine oogjes in een dikke trui aan de koffie en chocomelk.
Omdat Johan op de maandag gewoon weer moest werken en nog naar Den Haag moest afreizen vertrok hij rond 14:00 uur. Met de pen had hij toch 8 karpers weten te strikken waarvan de zwaarste van het weekend met 10,3 kg. Met vele foto's en korte filmpjes op zak kon thuis zijn tweede hobby beginnen. Bram moest op maandag weer gewoon naar school dus Roland en Bram zijn rond 16:00 uur richting huis gegaan zodat Bram een goede nacht zou hebben om weer fris en fruitig op school te kunnen verschijnen. Hij had genoeg te vertellen op school want wie van zijn leeftijd gaat er nu "eventjes" een weekend met zijn vader in België op karpers vissen!! Daarbij hadden ze er ook nog een hele berg gevangen, waaronder beide de enigste steur van het water...
Nu de hengeldruk wat meer van het water af was werd het op de stek waar Sharon haar lijnen had liggen een gekkenhuis. Bijna ieder kwartier was het raak met soms zelf maar 5 minuten tussen de aanbeten in. Het zouden hoofdzakelijk karpers zijn rond de 4 a 5 kilogram maar dat maakt de pret niet minder. Steeds terug uitvaren met een handje voer erbij en het was weer kassa... Helaas was niet iedere aanbeet een run met resultaat maar ook dat mocht de pret niet drukken. Na 6 gelande karpers maakte we echter een kleine fout. We besloten om even een keer niet in te varen maar om in te gooien. Ineens werd het akelig stil op de stek. Na een half uur zat dit met name Sharon niet lekker en ze besloot dan ook om de hengels in te halen en opnieuw uit te varen en dit zou gelijk effect hebben. "Never change a winning team" en dus ook geen methode bleek hier. Gelukkig voor ons bleef de stek nog even lopen en uiteindelijk besloten we tegen 21:00 uur dat we het wel genoeg vonden. De nachtrust vonden we ook wel prettig en we besloten dan ook het hier bij te laten.
Op maandagochtend zouden we uiteindelijk nog een spiegelkarpertje van net geen 5 kilogram vangen, nummer 47 (stek 2) van dit geslaagde weekend. Met 21 karpers van onder de 5 kilo, een kleine steur, 24 karpers tussen de 5 en 10 kilo en 1 karper van 10,3 kg is Raiden's Lake wel een runs water gebleken met veel kleine karpers. Ideaal voor een vader- zoon weekend of wat voor combinatie dan ook die veel actie vraagt. Voor de grotere karpers kunt u echter beter reserveren op Tine's of Timmy's Lake. Wij hebben in ieder geval genoten van ons familie weekendje en de gezellige verjaardag van Gerrie.
Over enkele weken staat er alweer een sessie op Les Salles te wachten. Tot de volgende Karperklets.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Cipro Baits
Dragon Baits
NTEC
Koicenter Tiel
Nash Tackle
Korda
Dynamite Baits
PK Baitboats
MTC Baits
Grain Baits