Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Flavobacterium columnaris op Timmy's Lake!

Ooit van Flavobacterium columnaris gehoord? Als u geen koi-expert of visserij-bioloog bent waarschijnlijk niet... en eerlijk gezegd: wij ook niet.
Bekschimmel zegt u wellicht iets meer. Deze schimmel wordt veroorzaakt door een Aeromonas bacterie.
De afgelopen 2 / 3 weken merkten eigenaar Timmy en beheerder Peter dat de karpers op Timmy's Lake zich anders gedroegen dan normaal. Hard vechtend, maar ondertussen leken enkele vissen wat lustelozer en minder actief aan de oppervlakte te liggen.
Toen de eerste vissen stierven gingen de alarmbellen direct rinkelen, tijd om de Belgische koi-dokter en dierenarts Maarten Lammers in te schakelen. Een autopsie op één van de karpers gaf het oordeel: bekschimmel.
Gelukkig is dit goed te behandelen, en door een drietal directe behandelingen van het water in de laatste dagen is de vissterfte gelukkig beperkt gebleven. Een ruwe schatting brengt ons op 15 karpers, waarbij het 'gelukkig' niet om de toppers ging. Veelal twintigers en 'slechts' 3 lage dertigers. Over de rest van het visbestand hoeft u zich geen enkele zorgen te maken, deze zijn immers niet besmet geraakt... de ziekte kan zich namelijk alleen door direct contact tussen vis en vis verspreiden.
In de komende winter wordt het visbestand van Timmy's Lake weer terug aangevuld met enkele jonge spiegel- en schubkarpers die momenteel al in quarantaine zwemmen. Om te voorkomen dat hetzelfde probleem zich volgend jaar nogmaals voordoet zullen de wateren op De Karperhoeve komend voorjaar nogmaals behandeld worden met coccolietenkrijt om de sliblaag verder te reduceren, en daarnaast zal er een zuurstofgenerator worden geplaatst voor de warmere maanden van het jaar. Kortom: geen zorgen en complimenten voor het snelle ingrijpen op De Karperhoeve!
Vanuit The Carp Specialist en het team van De Karperhoeve danken we koidokter Maarten Lammens voor zijn uitstekende advies en snelle response!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Koicenter Tiel
Dynamite Baits
NTEC
Nash Tackle
Korda
MTC Baits
Grain Baits
PK Baitboats
KWO
Dragon Baits