Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Gerrie & Sharon go Etang de Mont!

20-05-2017

Na een reis van ruim 9 uur waren we rond 12:30 uur op de plaats van bestemming, Etang de Mont. Ondanks dat er door de beheerders aangegeven is, zoals op de site vermeld staat, dat je vanaf 13:00 uur welkom bent waren alle andere vissers inmiddels al op hun stekken, de eerste zelfs al aan het invaren. Wij hadden stek 9 geboekt, de laatste stek op het lang maar smal uitgerekte water dus we moesten langs alle stekken af om op de plek te komen. We wisten dat stek 9 op een eiland lag en dat er een tent zou staan. Bij de stek aangekomen bleek dat we niet met het roeibootje over moesten varen maar met een heus ponton die d.m.v. twee dunne staalkabels de reis in goede banen zou moeten leiden. Met een lange oude tak kon je je voortduwen om aan de overkant te komen. Met aan beide kanten een touw met een lus eraan kon je het ponton vastleggen zodat het bij golfslag niet af zou drijven.
Net na 14:00 uur hadden we eindelijk alles op het eiland staan. De eerste paar keer op en neer voelde net als het spelletje "schipper mag ik overvaren..." maar op een gegeven moment krijg je wat meer vertrouwen en handigheid en valt het allemaal wel mee. Intussen hadden we beide wel honger gekregen. Aangezien wij meestal alleen stoppen voor te tanken en te plassen was er niet echt de tijd genomen om onderweg te eten. De broodjes voor onderweg waren wel genuttigd maar als je al vanaf 03:00 uur op pad bent is dat toch wat weinig. Dus als eerste werden er wat tosti's klaargemaakt.
Vlak na het eten kwam de beheerder uitleggen hoe het motortje van de boot werkte en wat de hotpods waren voor deze stek. De beheerder spreekt redelijk goed Engels. Ook wat korte uitleg en hoe de vangsten afgelopen week waren geweest. Voor ons hadden ze goed gevangen met 69 vissen. We konden er niet helemaal uithalen of het allemaal karpers waren. Je moet wel alle informatie eruit trekken want uit zichzelf praat hij niet veel. Kort na de beheerder kwam er een andere vrouw de bestelling voor de bakker opnemen. Ze vertelde dat ze "week aanbiedingen" hadden maar dat je ook per dag kon beslissen. Alleen op maandag werd er niet bezorgd.
Na alle spullen een beetje gesorteerd te hebben zijn we begonnen met opbouwen van de vis spullen. De rodpods op een strategische plek en de hengels in elkaar. Omdat we hier nog nooit waren geweest hebben we ons goed laten inlichten door Bas van Klaveren. Hij gaf onder andere aan dat het vissen met ongeveer 10 meter voorslag wel zeer verstandig zou zijn i.v.m. de verschillende obstakels en omdat we daar niet standaard mee vissen moesten alle hengels nog grondig voorbereidt worden. Het duurde dus even voordat we te water konden. Uiteindelijk lagen alle hengels tegen 18:00 uur te water en zijn we begonnen met de tent in te richten.
Op dit domein zijn de sanitaire voorzieningen ter hoogte van stek 4. Dat is 8 minuten wandelen vanaf stek 9. Daarbij moet je dan ook nog je prive pontje nemen wat dus al met al een hele reis is. Helaas allemaal net te ver voor het bereik van onze walkitalki's die we standaard in onze visuitrusting hebben zitten, ook mede door de bosrijke omgeving dat het bereik natuurlijk beperkt. Een fiets op stek 8 of 9 zou een welkome aanvulling zijn. Je kunt ook met de auto op en neer maar we wilde de andere stekken niet te veel verstoren. Het sanitair ziet er prima uit, er zijn 2 normale toiletten en 2 douches die alle netjes af te sluiten zijn. Ook staan er enkele koelkasten waar je eventueel etenswaar in goed kunt houden. Boilies mogen er niet in! Het sanitair wordt bijna iedere dag een keer schoongemaakt. Een onderlinge goede verstandhouding tussen de stekken is daarbij dus wel gewenst want eventuele kadootjes blijven dus ook een dag liggen.
Na het eten waren we best wel moe en besloten we dan ook om redelijk vroeg de bedden in te duiken.

21-05-2017

Rond middernacht werden we voor de eerste keer gewekt door de beetmelder. Helaas verspeelde we deze vis al bij het aanslaan. Een uurtje later was het wel raak. Een mooi spiegeltje van 13 kg. De nul was eraf. Toen we net weer in bed lagen en dachten in slaap te kunnen vallen werden we bruut wakker gemaakt door de beetmelder. Ondanks zijn harde fluiter over de beetmelder was het resultaat een stuk subtieler namelijk een schubje van nog geen 5,5 kg. De rest van de nacht zou het op wat losse piepjes na rustig blijven. Het koelde wel flink af, veel kouder dan dat de weersvoorspelling had aangegeven en vroeg in de ochtend was het ook erg mistig. In deze mist zouden we op tijd gewekt worden door een nieuw slachtoffer, een spiegeltje van royaal 3 kg. Hij had zich laten verleiden door een enorme tijgernoot. Het verbaasde ons dat zo'n klein visje zulk groot aas interessant vond. Goed en wel terug in de tent was het weer raak. Ditmaal een spiegel van 9 kg met duidelijke paai sporen. We konden dus verwachten dat de trend veel kleine vis zou zijn en dat we weinig "bakken" zouden kunnen gaan vangen. Rond half 10 kwam er toch ook weer een iets grotere spiegelkarper op de kant, eentje van ruim 12 kg en gevangen tegen het andere kleine eilandje aan. De rest van de dag bleef het angstvallig stil.

22-05-2017

Ook de nacht verliep stil totdat onze papegaaien wakker werden en meende maar even iedereen wakker te maken. Lieve beestjes maar met zonsopkomst en zoveel wilde vogels is het voor hun paradijs en voor ons een verstoorde nachtrust. Maar goed dat hoort erbij. Omdat we toch al wakker waren konden we bij de eerste piepjes op een van de beetmelders reageren maar het was een teruzakker en dus loos alarm. Rond zevenen was het dan wel raak. Flinke fluiter op de hengel naast het andere eiland wat gisteren vis opgeleverd had. Het was een slimme vis want hij zwom gelijk om dat eilandje heen en daardoor moesten wij met de boot het water op. Een hele belevenis. De vis had zich in de obstakels vast gezwommen maar daar kregen we hem los, een stuk verder had hij zich ook bij een ander obstakel vast gezwommen en toen ook daar de vis bevrijdt was ging hij er weer als een malle vandoor. Helaas brak op dat moment de hoofdlijn en hadden we de vis verspeeld. We hadden de spiegel inmiddels wel al gezien en geschat op ongeveer een 12 kg. Extra zuur dat je hem dan niet binnen kunt halen. Ook dat is vissen.
Net voor 12 uur wat gegeten zodat we daarna meteen alle hengels (behalve die bij het eiland) opnieuw in gingen leggen. De hengels van Gerrie met de grote boot en die van Sharon met de voetboot. 5 hengels inhalen voorzien van eventueel nieuw aas en weer uitvaren kost toch gauw een uur. Nadat we de laatste hengel in hadden liggen ging ik mijn spulletjes bij elkaar zoeken om te gaan douche. Alles zat in de tas en ik stond klaar om naar buiten te lopen en de pont te gaan nemen toen de optonic het op zn heupen kreeg. De hengel van Gerrie die als tweede ingelegd was die was de gelukkige. Het was Gerrie zijn beurt dus hij glunderde. Na een flinke dril, de vis was het er duidelijk niet mee eens, kwam er een hele mooie spiegel van over de 14 kg uit het water! Dit gaf een heel goed gevoel en smaakte meteen naar meer. Even twijfelde ik of ik wel zou gaan douche, tenslotte was ik weer aan de beurt, maar ook douche hoort erbij en je weet nooit wanneer de volgende aanbeet plaats zal vinden. Het is altijd een gok en uiteindelijk gun je het elkaar natuurlijk ook om een vis te vangen dus na het opnieuw inleggen van de hengel ben ik toch gaan douche. In die tijd gebeurde er niets en ook Gerrie ging na mij douche. Onderweg enkele Nederlanders van andere stekken tegen gekomen en gehoord dat de vangsten overal tegen vielen. Enkele verspeeld en maar een gevangen, de rest stond nog op nul. We hadden geen zicht op de resultaten van de andere stekken en voelde ons "rijk" met onze vangsten.
Omdat vissen in het buitenland voor ons zoveel meer is dan alleen vissen en het met 25 graden echt warm was zat ik lekker in de schaduw te lezen toen ik naast me een piepje hoorde. Ach, een piepje dacht is, Gerrie keek naar de hengels en sprong op! Weer maar een piepje en Gerrie stond in 3 stappen (was toch een meter of 10 haha) bij mijn hengel en sloeg aan! Huh, ik hoorde toch echt maar twee losse piepjes op twee verschillende beetmelders maar wat ik niet wist is dat Gerrie de waker omhoog had zien vliegen en dat de lijn daarbij waarschijnlijk even los van het katrolletje was gekomen. Er zat inderdaad een vis aan en ik kreeg de hengel aangereikt. Het bleek een klein spiegeltje te zijn van 4 kg. Hij was dus vrij snel aan de kant maar niet moe te krijgen. Uiteindelijk toch mooi kunnen scheppen en met de foto was hij erg lief. Toch schattig die kleine karpertjes. Ze hoeven niet altijd groot en zwaar te zijn om indrukken achter te laten. Rond half acht was het weer raak, wederom een spiegel en deze maal 7,6 kg en om iets na half twee in de nacht een schub van net geen 7 kg.

23-05-2017

De rest van de nacht zou het ook weer rustig blijven. Laat op de ochtend zijn we even boodschappen gaan doen in het plaatselijke Beaulon. Daar moet je je overigens niet te veel van voorstellen want een SRV wagen heeft meer keus. Maar goed we hadden wat we nodig hadden en zijn weer terug gegaan om de lijnen opnieuw uit te leggen. Tot half acht in de avond zou het stil blijven. Toen net onder het genot van een kopje koffie drie korte piepjes kwamen. Snel aangeslagen maar meteen vast. Uiteindelijk met de boot gaan kijken maar de vis had zich al van de onderlijn ontdaan. De lijn zat vast aan een dikke tak en de vis was nergens meer te bekennen. Jammer maar helaas. Tijdens het opmaken van de nieuwe onderlijn kwam er een revanche mogelijkheid. Daar waar de eerste run op de linker van Sharon was daar kwam deze op de rechter hengel van Sharon. Het karpertje kwam redelijk mee gezwommen en het was dan ook geen hogeschool drillen. Het bleek een klein schubje te zijn die de vier kilo niet eens zou halen. Wederom een klein karpertje die zich liet verleiden door een grote tijgernoot. Misschien toch eens een kleinere tijgernoot proberen...

24-05-2017

Als we in de nacht een run hadden was het meestal vlak na een uur. Zo ook nu, ditmaal een spiegel van net boven de 10 kg. Waar het daar dan eigenlijk ook weer iedere voorgaande nacht stil viel daar kwam er deze nacht nog eentje bij. Rond half drie en al erg mistig was het de beurt voor een 7 kg spiegeltje. Ze blijven toch allemaal wat aan de kleine kant qua gewicht. Vroeg in de ochtend zo net na zessen was het opnieuw snel uit de veren voor weer een spiegeltje van net boven de vijf kilo en tegen achten kwam karper nummer 14 op de mat. Deze was weer van het iets zwaardere kaliber met 12,9 kg en een hangbuikje waar de kuit nog in zat. We zijn inmiddels net over de midden van de week aan beland en we hebben het prima naar ons zin. Om 10 uur in de ochtend lekker buiten in het zonnetje zitten onder het genot van een croissantje en een kopje koffie, genietend van onze papegaaien die het ook goed naar hun zin hebben. Ze spelen er lekker op los en in het zonnetje vinden ze het ook heerlijk om lekker te slapen. Voorzien van een natje en een droogje hebben ook zij een leuke vakantie.
In de middagzon is het erg warm, met 26 graden steekt de zon hier toch wat meer dan thuis in Nederland. Ik lag daarom op het heetst van de dag lekker in de schaduw een boek te lezen toen we weer een run kregen. Manlief sloeg aan en voorkwam dat de vis zich vast kon zwemmen aan een van de obstakels. Eenmaal bij hem kreeg ik gelijk de hengel over en kon ik weer drillen. Het was weer een klein spiegeltje van vier kilo. De papegaaien hadden het inmiddels ook erg warm en die hebben we maar gelijk getrakteerd om een verfrissende douche. Nadat we zelf ook in de douche waren geweest en wat hadden gegeten kwam er om 19 uur weer een 4 kilo spiegel op de mat een uur later gevolgd door een 5,7 kg schub. Om tien uur in de avond toen ik er net in lag weer een vijf kilo spiegeltje en om 4 uur in de nacht nog een van ruim 5,5 kilo.
Een hengel lag al vanaf een uur of zeven in de avond te "vervelen". Steeds een of twee piepjes en dan stil, 5 minuten later weer en dan weer een poos stil. We hadden al eens geprobeerd aan te slaan maar kregen alleen een natte onderlijn op het droge. Op dezelfde plaats terug gelegd gaf hetzelfde "probleem". Die loopt nog wel een keer af zeiden we tegen elkaar. Hij moet eerst maar gaan fluiten. Nou dat deed hij uiteindelijk om 3 uur maar helaas kwam er geen vis uit. Het aas was inmiddels wel van de haak maar geen beloning van een vis. Na die kleine spiegel van 4 uur in de nacht stond de teller op 19 stuks.

25-05-2017

Na beide wat uitgeslapen te hebben zouden we vandaag een soort van rustdag houden. We zijn naar twee andere betaalwateren hier in de buurt wezen kijken. Rond 20:00 uur waren we terug en hebben we gelijk de hengels weer klaar gemaakt om in te varen. Toen deze eenmaal inlagen hebben we koffie gezet en even van de rust op het eilandje genoten. Tegen tienen liep de hengel die als laatste ingelegd was af. Aangeslagen en hij ging. Op dat moment liep gelijk de volgende hengel af. Gerrie gaf de eerste hengel af om de tweede aan te slaan. Ook deze hing. Waauw, een dubbel run! Dat hadden we nog niet eerder mee gemaakt. Ik had moeite met de vis binnen te halen. Hij bonkte behoorlijk maar ik kon geen meters goedmaken op hem. Gerrie had zijn vis inmiddels op de kant, een mooie spiegel van op de 14 kg. Ik vroeg hem te helpen met de mijne omdat ik problemen met de slip had (dacht ik). Gerrie voelde en twijfelde even. Een hele dikke vis zei hij maar volgens hem zat hij ook nog vast. Dus Gerrie ging met de boot er naar toe. Er bleek een pijp midden in het water te staan waar de vis zich op had vast gezwommen. Daardoor kon de vis gebruik maken van die tegendruk om los te komen. Geen gave foto van een dubbel run dus. Balen!!! Na balend toch maar naar bed gegaan en al gelijk om half twaalf was het weer raak. Op dezelfde hengel. Weer een spiegelkarper en ditmaal een van ruim 9 kg. Met flinke schuur en schaaf wondjes van de paai. Deze hengel zou vervolgens nog twee maal aflopen maar beide keren door de obstakels gelost worden.

26-05-2017

Daarna werd het weer stil tot aan half vijf. Wederom op dezelfde plek maar nu kwam de vis wel op het droge voor een foto een spiegel van 7,5 kg. Weer even wat slapen en net voor half acht weer de beetmelder wekker. De dag rust op de stek had schijnbaar goed gedaan. Er kwam een hele mooie getekende spiegel naar boven van bijna 8 kg. Inmiddels zitten we op vrijdagochtend en met 23 karpers op de foto. Om half elf zou er nog een 11 kg spiegel op de mat komen. De tijgernoten lopen erg goed. Je merkt dat de karpers in de vreetmodus zitten na/ van het paaien en om twee uur in de hete middag kwam er even een klein schubje van 2,6 kg op de mat. In de avond toen het weer wat behaaglijker werd kwam er een 4 kg spiegeltje op de mat. Bij het terugzetten merkte je dat de vis ook last had van de warmte. Het was tenslotte om 21 uur nog altijd 25 graden. In de nacht zouden we niks meer vangen en vroeg op de ochtend verspeelde we vlak aan de kant de laatste kans op een visje. We hadden 26 karpers gevangen waarvan bijna de helft onder de 6 kg...
Op vrijdagavond waren alle andere vissers al vertrokken. De meeste vanwege de slechte vangsten. Als we het goed meegekregen hebben dan waren er op de overige 6 bezette stekken totaal maar 8 tot 10 vissen gevangen. Sommige stekken hadden dus helemaal niets gevangen. Dan kan ik me voorstellen dat je het beu bent en wat eerder huiswaarts keert. Ook kozen enkele vissers ervoor om in de koele nacht te rijden i.p.v. in de hitte en drukte overdag. Tijdens het opruimen van onze stek kwamen de eerste nieuwe vissers al een kijkje nemen. Zij zaten op stek 7 en waren zelfs al aan het varen en voorvoeren terwijl onze hengels nog inlagen. De heren waren in de nacht al aangekomen en hadden ook op het domein geslapen. De poort is de gehele week openen en er is totaal geen controle. Ook toen wij alles ingepakt hadden en klaar stonden om te gaan tegen 10 uur was er in geen velden of wegen een beheerder te bekennen en dat terwijl er in het reglement staat dat je uiterlijk om 10 uur weg moet zijn. daar is dus geen controle op. Ook de andere regels die er gelden worden niet gecontroleerd omdat er geen beheerder aanwezig is. Dat vonden wij erg jammer aangezien wij er wel rekening mee gehouden hebben en nu spullen gebruikt hebben die we anders niet standaard gebruiken. Ondanks dat hebben we een erg leuke week gehad. 26 karpers waarvan 3 schubjes en enkele hele mooi getekende spiegeltjes. De gewichten van de vissen vielen ons wel een beetje tegen. Voor vissen onder de 6 kilogram rijdt je normaal niet naar Frankrijk toe maar beter kleine vis dan geen vis.
Voor nu is het voor ons weer 3 weken werken en dan vertrekken we weer voor onze volgende vis vakantie richting Frankrijk. Houdt de karperklets dus in de gaten...
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Etang de Mont

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Dragon Baits
PK Baitboats
Nash Tackle
MTC Baits
KWO
Grain Baits
Dynamite Baits
NTEC
Koicenter Tiel
Korda