Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Geslaagd KWO Weekend op De Karperhoeve!

Vrijdag 21 april was het weer zover, het jaarlijkse KWO weekend. Rond de klok van 12:00 uur was iedereen gearriveerd in de taverne. Inmiddels is het een gezellige boel met vaste deelnemers. Deze keer was er dan ook maar 1 nieuwkomer. Na het handjes schudden met iedereen was het al gauw een heel geklets. Onder het genot van een stokbroodje ham of kaas werden de verhalen al weer opgehaald en voelde iedereen zich al weer gauw thuis.
Na een kort welkomswoordje van Bas en wat algemene regels van Timmy zijn we al snel de stekken gaan verkennen. Bij iedere stek wist Timmy wel wat te vertellen; over de vangsten, de hotspots om te vissen en wat verstandig was per stek om de aanpak te bepalen. Na het rondje werd er geloot om de stekken. Wij hadden geluk en trokken nummer 1 wat betekende dat wij als eerste een stek mochten kiezen. Omdat we met twee vissers waren was het natuurlijk logisch dat we voor een dubbele stek zouden gaan en stek 6 staat toch wel bekend als een zeer begeerde stek en daarom kozen ook wij deze keer voor deze plaats. De heren van KWO deden ook nog een openingswoordje en de hoodies, mutsen en goodiebags werden aangeboden. In de goodiebag welke gesponsord was door Proline zaten een pet en 1 kilo boilies met verder nog wat end tackle. Ook kreeg iedereen nog een DVD van de avonturen van Pilaar en Hofman plus de 2017 KWO kalender. Toen alle goodies verdeeld waren was het al gauw tijd om de spullen uit de auto te gaan halen.
Omdat de lucht er dreigend uitzag besloten we als eerste de tenten op te zetten en in te laden, daarna zouden de hengels snel volgen. Met de aanwijzingen van Timmy en natuurlijk de eigen tactiek en plan van aanpak werden de onderlijnen strategisch gedropt. daarna was het wachten op de eerste aanbeet.
Rond de klok van 18:00 uur werd het diner op de stek gebracht. Deze avond zouden we lasagne eten. Helaas bleven de beetmelders op onze stek de rest van de avond stil...
Zaterdagochtend net voor 6 uur werden we bruut gewekt door een van de beetmelders. Daar waar Timmy's Lake betekend staat om de subtiele aanbeten en vele mensen denken dat het alleen maar lijnzwemmers zijn kregen wij een volle run van een van de hengels die maar 30 meter uit de kant lag. Natuurlijk snel uit de slaapzak en gelijk aanslaan. Na een mooie dril konden we de eerste vis scheppen. En wat voor eentje; een hele mooie schub van 17 kg!!! Omdat er tijdens het KWO weekend altijd 2 prijzen te verdelen zijn, eentje voor de meeste karpers en 1 prijs voor de zwaarste karper stonden we er al meteen goed voor. Met karpers tot 26 kg op dit betaalwater is een karper van ruim 17 kg een goed begin.
De rest van de ochtend en middag zou het echter rustig blijven op onze stek. Zo rond de klok van 16:00 uur mochten we weer verzamelen in de taverne. Michiel Pilaar en Mark Hofman hielden een soort van clinic over wat ze zelf allemaal mee hadden gemaakt en met een aantal "how to do" video's erbij. Omdat de meeste van de deelnemers al meerdere malen aanwezig zijn geweest tijdens een KWO weekend was het een beetje improviseren voor de heren. Aansluitend hebben we met ons allen in de taverne genoten van de Karperburger. Een hele lekkere en vooral grote hamburger op een groot broodje met wat groente en een lekkere saus uiteraard vergezeld met patat.
Na het diner bleek dat er al diverse vissen gevangen waren, zelfs op een stek al 5 stuks! De karper die wij deze ochtend gevangen hadden was tot dan toe de zwaarste. Het beloofde een mooi visrijk weekend te worden. Hoogste tijd om die onderlijnen weer het water in de laten. Omdat we zelf tevreden waren met onze strategie hebben we niets bijzonders aangepast en de lijnen weer z'n beetje op dezelfde plaatsen uitgevaren.
Ergens in de nacht zouden we weer een aanbeet krijgen welke echter niet verzilverd zou worden. De lijn werd volledig ingehaald omdat deze toch wel niet meer op de plaats zou liggen en vanwege de hard wind werd er ook niet meer ingegooid of gevaren. Er lagen nog 5 hengels en het was koud, die 6e hengel zou in de ochtend wel weer aan de beurt komen. En hoe achteraf gezien... Omdat we het officiële gedeelte van het KWO weekend altijd afsluiten met een lunch en een clinic van Bas van Klaveren zou die zesde hengel er toch niet super lang in liggen. Uitvaren vonden we dus niet de moeite maar in het licht werd deze toch lichtelijk strategisch ingegooid. gewoon recht vooruit een meter of 30- 35 uit de kant. Zo rond 11 uur zou het weer een volle run zijn. Er werd aangeslagen en de vis was het er totaal niet mee eens en knalde in de zesde versnelling er tussenuit. Even werd er getwijfeld of het die 55 kg meerval zou zijn maar al snel werd duidelijk dat het een "gewone" karper was. Omdat wij altijd netjes om- en om vissen werd de hengel overgegeven aan het vrouwtje en mocht deze laten zien dat vrouwen net zo goed kunnen vissen als mannen. Na een kort gevecht en de karper uit de stuiken gehouden werd de spiegelkarper in het net gevangen. Een hele knoepert en op het oog ongeveer net zo groot als die schub van de dag ervoor. Na wegen bleek ook deze net de 17 kg aan te tikken. Na beide met deze mooie karper op de foto te zijn geweest werd het al weer snel tijd om alle lijnen weer in te halen voor de lunch.
In de taverne werd het officiële gedeelte afgewerkt met de "prijsuitreiking" voor de meeste vissen en de zwaarste vis. Op Tine's lake 1 was er de dag ervoor al een tussenstand afgegeven van 5 vissen dus die prijs zou ruimschoots aan ons voorbij gaan. maar wat we niet wisten was of er op een van de andere stekken nog een dikke knaap was geland. Uiteindelijk bleek dat inderdaad stek Tine's Lake 1 er met als ik me niet vergis 7 karpers en 3 steuren met de grote prijs vandoor ging. Ondanks dat er toch goed gevangen was, alleen stek 8 zat op dat moment nog zonder vis was er niemand die aan de 17 kg was gekomen. Wij mochten dus de prijs van zwaarste karper in ontvangst nemen. Deze prijs was een emmer met 10 kg boilies van proline, een potje pop- ups en een tasje van Fox.
Op het menu stonden spareribs met friet. Iedereen genoot hier zichtbaar van. Nadat iedereen zijn buik goed vol had vertelde Bas van Klaveren nog wat over obstakel vissen en met name over de lijnen, onderlijnen en gewichten van de loden die daarmee gebruikt worden. Hij had ook een hengel bij om ook werkelijk te laten zien hoe e.e.a. er dan uitziet. Leerzaam voor diegene die er nog niet zoveel ervaring mee hebben.
Hierna had iedereen de keuze om nog te blijven vissen tot maandag ochtend of om nu al naar huis te gaan. De heren van KWO vertrokken na de clinic net als een aantal deelnemers, de meeste zouden echter het laatste nachtje nog meepikken.
Terug op de stek waren we nog steeds tevreden over de strategie om te vissen en hoopte we dat er laat op de avond of in de nacht nog een visje uit zou gaan komen. Op stek 8 de enigste stek die nog geen vis had opgeleverd dit weekend werd vroeg op de avond ook nog een mooie 14,2 kg karper geland. Dit betekende dat dus niemand had geblanket en dat is altijd mooi. Voor ons kwam er helaas geen vis meer op het droge. Ondanks dat hadden we toch weer een fantastisch weekend gehad. Veel bekende weer gezien en gesproken, weer bijgekletst met mensen die inmiddels steeds betere vrienden beginnen te worden en weer genoten van de wilde verhalen van Pilaar en Hofman.
Nadat we alles ingepakt hadden en de stek netjes hadden achtergelaten was het hoogste tijd voor een lekker ontbijtje in de taverne. Spek met eieren op een pistolet en nog broodjes met de keuze uit ham, kaas, jam en chocopasta. Kortom keuze genoeg.
Uiteindelijk zouden we nog een volle week hier verblijven op de Karperhoeve maar dan op stek 2. Daarover meer in een andere review.
Gerrie & Sharon Spierings
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!