Geslaagde Cipro jubileumweek op Livardière!

Geplaatst door Hans Ramerman op 14-05-2017

Cipro®-klanten testen op Livardière een nieuw boilie concept en vangen ruim 40 karpers waarvan enkele zeer bijzondere. Op veler verzoek van onze klanten om eens samen met enkele Ciprovissers te vissen hebben wij in het kader van het 30 jarig jubileum van Cipro® onze klanten die mogelijkheid geboden door middel van een inschrijving en loting.

Wat is er niet mooier om dan ook meteen een geheel nieuw concept met een nieuwe boilie uitgebreid te testen op een niet te gemakkelijk maar qua ligging en natuur een geweldig betaalwater. Geen runwater, maar water waar je wel moet werken voor de vis.

The Carp Specialist - karpervissen in Frankrijk op betaalwater Livardiere

In overleg met Bas van The Carp Specialist  konden we van 29 april t/m 6 mei exclusief naar het hele (70 jaar oude)  Etang de la Livardière, dus in totaal negen 2 persoons stekken, allemaal prachtstekken met een puur natuurlijke, wilde uitstraling. Eilandjes, overhangende bomen, mooie baaien met leuke diepteverschillen van 1 tot 3 meter (die je wel ff goed moet zoeken), in een woord fantastisch.

De beschikking dus over 9 stekken, waarvan we er 3 vrij wilden houden om evt. te kunnen verkassen, mocht dat nodig zijn. Bij aankomst zaterdagmorgen zijn we met de hele groep een rondje om het 17,5 Ha grote meer gelopen en hebben we de stekken verdeeld. Iedereen begon daarna de stek op te bouwen, waarna het water zorgvuldig werd gepeild en in kaart gebracht door de 11 deelnemers. De gevonden “hotspots” werden aangevoerd en sommigen begonnen de zaterdagavond vissend terwijl anderen de 1e nacht alleen voerden en de rust op de stek lieten.

The Carp Specialist - karpervissen in Frankrijk op betaalwater Livardiere

De nieuwe Cipro® Naked boilie die we met z’n allen zouden testen is een “back to basic” fishy boilie, geheel zonder toegevoegde smaakstoffen, smaakversterkers, flavours, aroma’s, sweeteners of andere additieven en/of hulpstoffen. Gewoon PUUR natuur dus, erg goed herkenbaar voor de vis en geur en smaak meer dan genoeg van zichzelf. Uniek natuurlijk voor een merk dat al 30 jaar bekend is vanwege hun Ethyl Alcohol Flavours! Je leest alles hierover op Cipro.nl.

Deze bol was dus degene die door alle deelnemers getest werd, hier en daar in combinatie met een zeer zoete popup (Cipro® Scopex, Banana Caramel of Apricot). Op alle stekken is daarmee ook vis gevangen. Je omzeilt dus wel degelijk de dressuur door op een meer met ‘t zelfde aas te vissen. Daarnaast “ruikt” de vis niet om de 100 meter een ander geurtje en geeft dat een veilig gevoel. Minder argwaan is een snellere opname. Er is geen andere verklaring voor het feit dat er deze week vissen zijn uitgekomen die de beheerder jaren niet had gezien.

The Carp Specialist - karpervissen in Frankrijk op betaalwater Livardiere

Het concept en het idee achter een “anti dressuur” boilie vinden wij – en daarnaast ook alle deelnemers - in ieder geval meer dan geslaagd. Beheerder Bernhard Feuilly was hoogst verbaast over het grote aantal “onbekende”  vissen (met name de grote schubkarpers) en een aantal bijna nooit gevangen en gefotografeerde vissen dat gevangen werd en vroeg ons de foto’s op te sturen voor zijn logboek.

Het enige minpunt deze week was het bericht dat de vader van Luuk van Beers op zondag een zwaar fietsongeluk  had gekregen, waardoor Luuk & Sjors (koppel op stek 8) hun trip voortijdig moesten afbreken en maandag zijn vertrokken.

Ondanks de harde wind en de regen die tot woensdagmiddag heel Frankrijk teisterde heeft iedereen zich daarna goed vermaakt op deze bijzondere locatie. Het is een heel mooi domein van 400 ha puur natuur vlakbij Le Mans en is absoluut de moeite waard voor de iets meer ervaren vissers. Voor mij persoonlijk een van de mooiste betaal-wateren die ik de laatste jaren heb gezien. Uiteraard hebben we de week afgesloten met een gezellig en gezamenlijk etentje met warempel een zonnetje op de donderdag bij het sanitair en keukengebouw op het terrein. De eveneens aanwezige vriezers, koelkasten, fornuizen en magnetron kwamen daarbij goed van pas. De laatste vrijdag was ook een echt mooie dag en omdat iedereen op onze 2 “Diehards” ( Paul & Leon) na, de spullen droog wilde inpakken omdat het ’s avonds en ’s nachts weer zou gaan regenen hebben we op vrijdagmiddag afscheid genomen van elkaar en van een onvergetelijke week met ruim 40 heel erg mooie vissen, waarvan 8 hoge 40+érs en zelf 1 50+ér. Hieronder nog even een opsomming en een impressie van de mooiste vissen.

The Carp Specialist - karpervissen in Frankrijk op betaalwater Livardiere

De Koppels

  • Rick & Willem Nieuwenhuis (stek 3)  3 x schub- + 7 x spiegelkarper
  • Paul & Leon van der Tuuk (stek 5)  7 x schub- + 4 x spiegel- +1graskarper
  • Jeroen Mensies & Ton Hogenkamp (stek 6) 2 x spiegel- + 1 graskarper
  • Sjors van Dingenen & Luuk van Beers (stek  8)  1 spiegelkarper
  • (Dit koppel heeft voortijdig af moeten breken)
  • Harald van Aggelen & Thom Aarts (stek 2 & 8) 1 x schub- + 2 x spiegelkarper
  • Hans Ramerman (stek 9) 4 x schub- + 9 x spiegelkarper

In totaal dus 42 karpers, 15 x schub-, 25 x spiegel- en 2 x graskarper.

Uiteraard hadden we er ook nog een kleine competitie in verwerkt. Wij hadden een mooie beker ter beschikking gesteld voor degene met de mooiste schubkarper! Deze prijs is unaniem naar Paul van der Tuuk gegaan. (zie foto’s)

Bas en Bernard … wij hebben genoten …. Merci!

Hans Ramerman
CiproBaits Int.

The Carp Specialist - karpervissen in Frankrijk op betaalwater Livardiere

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners