Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Geslaagde karpersessie in mei op De Karperhoeve!

De Karperhoeve van 22-5-2017 tot 26-05-2017

Maandag
Om 07:00 uur de auto in en op weg naar de Karperhoeve, na een kleine file was ik daar om 09:15 uur. Even snel blik werpen hoe de vangsten op plek 1 waren. Helaas was er niemand. Dus extra tijd voor een bakkie! Midweek menu besteld zodat je ontbijt met vers afgebakken broodjes en diner op je stek krijgt. Lekker makkelijk!! De stek was het weekend niet bevist, dat geeft weer voordelen dat er daar geen hengeldruk geweest is en de vis die kant heen trekt. Nog mooier is dat stek 2, 7 en 8 ook vrij zijn deze midweek, al werd er aan stek 8 gewerkt om een visvlonder gereed te krijgen. Even bij Alex (beheerder) langs om de tactiek te bespreken. Snel naar het water en hengels nat maken. De linker hengel gaat recht vooruit naast de blauwe marker. Daar zijn in de week ervoor vier vissen vandaan gekomen. De middelste hengel gaat op 3/4de tussen eiland en wal te water. Dat is een plek die al eerder vis opgeleverd heeft. De rechter hengel moet halverwege de kom komen, en net langs de boom. Rond die plekken zag je al wat vis springen. Dat geeft een goed gevoel dat de vis er zit. De hengels lagen snel op hun plek. Nu maar wachten op de verlossende run. Het weer is heel aangenaam, 25 graden, met wat wind en vol in de zon. Dat wordt afzien tijdens het opzetten van de tent. Snel shirt uit, zonnebrand crème er op tegen het verbranden en tent opbouwen. In no time zag ik er toch uit als een kreeft. Heb ik weer. Bij Zon, wind en water gaat het altijd dubbel zo snel. Snel after sun er op en shirt weer aan. Ik hoop dat het alsnog mee valt.
Alles zag er uit op een snelle run, maar helaas, buiten de springende vis in de morgen verder niets meer gezien. Rond 15:30 uur viel de wind even weg en was het even vlak. Na een snelle blik zag ik dat er wel heel veel vis in de kom zat, maar die lekker een beetje in de zon lagen en geen interesse in wat aas hadden. Zullen ze zich opmaken voor de paai??? Diner aan de waterkant. Halve kip met friet gebracht. Weer van genoten.
Tactiek iets aangepast. Rechter hengel voorzien van Zig en hopen dat ik er een kan vangen. Dan gaat de rest van de hengels er ook op over. 18:40 uur: Maar ook dat is helaas. Nog geen leven gehad. Even kort gekletst met bewoner van Tines 1, en die vangen enkel vis op de bodem, en op de zigs krijgen ze geen beet. 18:45 uur de wind is nu weg en het water is als een spiegel. Overal zie je de vissen hoog zwemmen. Het maakt niet uit waar je kijkt, zelfs op 12 meter uit de kant voor m’n neus zie je ze. Laten we hopen dat de afkoeling van de nacht de vissen tot eten aanzet. 20:15 uur de activiteiten nemen wat af. Je ziet minder vissen zwemmen, al zitten ze er wel. Ze blijven nu wat meer op de zelfde plek hangen. De 3 markers voldoen als scrub paal, en die gaan ook stevig te keer. Zo nu en dan zie je een vis springen, dat geeft de burger moet. Aan het einde van het eiland zie je al een paar keer een dikke vis draaien. 20:20 uur, op een meter of 15 recht voor mijn neus springt er 1 uit het water, m’n hart zit direct in m’n keel. Ze zoeken de kant wat meer op, op 20 meter uit de kant zie je de nodige voorbij komen. 20:45 uur meer leven in de brouwerij door het springen. We worden wel getrakteerd op een mooie zonsondergang.
23:00 uur, helaas geen run, tijd om m’n bed op te zoeken, en hopen dat ik door een run gewekt wordt.
Dinsdag
06:20 uur. Helaas geen run gehad vannacht, wel heeft de overbuurman van stek 5 een paar vissen gevangen (althans de camera flits ging de nodige keren af). Ze eten dus toch wel, we moeten het dus hebben zoals de mannen van stek Tinus 1 vertelden van de nachtelijke uurtjes. Het water is nog steeds vlak, en je ziet weer erg veel leven aan de oppervlakte. Hengels er uit, check voor het aas, en de rechter hengel is linker hengel geworden, zodat de zig nu tussen de groene en witte marker ligt. Daar is nu ook al weer veel activiteit te bespeuren. Wie weet trekt een stukje foam de nieuwsgierigheid van de vissen. De middelste hengel iets meer naar het eiland geworpen omdat er daar meer leven in het water is. De schouders voelen goed verbrand aan. Vandaag uit de zon blijven. 07:00 uur op stek 6 wordt een vis gevangen. Ze zijn toch nog wel actief op de bodem. 08:40 uur een run op de zig. Aanslaan en totaal niets voelen. 09:15 uur yes een run op de middelste hengel. Na een korte dril is een kleine spiegel van 6,5 kilo is het resultaat. Het is me gelukt er een te vangen. Helemaal blij mee. Timmy en Raiden komen net met het ontbijt langs als de vis op de onthaakmat ligt. Timmy schiet even snel wat foto's van het resultaat en gaat verder met de bezorging.
Raiden wou ook op de foto, dat is natuurlijk geen probleem. Zo nu eerst even van ontbijt genieten, lekkere warme broodjes en koffie.
13:50 uur soort van run op de middelste hengel. De beetverklikker ging een paar keer omhoog en weer naar beneden. Toch maar aangeslagen. Helaas niets. Toch maar aas vervangen, en leader ingesmeerd met amino blend 365. 14:10 uur run op de middelste hengel. De vis gaat er als een speer vandoor. Zo hard heb ik m’n beetverklikker nog niet horen afgaan. De vis wil gelijk richting achter de boom om zich van de haak te ontdoen. Snel hengeltop zo ver mogelijk onder water en drillen. Na een minuut of 15 lag een spiegel van 12,5 kilo in het schepnet. Yessss helemaal blij mee. Snel een paar foto's gemaakt, althans getracht omdat de remote control van de camera niet echt mee werkte. Die gaf aan 50 % accu power, maar als je hem gebruikt was dat 0 :-( En natuurlijk geen reserve accu's mee grrr. Dan maar doen met halve foto.
Vis snel laten zwemmen en hengel er weer in. Andere hengel ook voorzien van Cell boilie. Dit was al de 2de vis op de Cell wafter, dus kan geen toeval zijn lijkt me.
De lijn die achteraf de meeste vissen opleverde (Specialist R maat 4 in combi met Cell wafter van 15 mm). Rond 16:40 uur werd het eten weer gebracht, heerlijke lasagna. 20:00 uur de activiteiten nemen weer toe, je ziet weer erg veel leven in het water. Vlak bij de beviste plekken zie je vis springen. Zou het weer gaan gebeuren?? Tot 20:30 uur zie je leven op de bobins, de vissen zwemmen tegen de lijnen aan, ondanks er toplood aan hangt.Hierna is het rustig geworden.
Woensdag
00:45 uur een run op de middelste hengel. Aanslaan, en totaal niets voelen. Snel weer m’n bed in. 08:00 uur vannacht verder geen leven gehad. Wel het gevoel dat ik de gehele nacht niet geslapen heb. Snel ff bakkie zetten en kijken of ik daar van opknap. Das niet het geval, pfff valt echt niet mee. Dan er maar een relaxte dag van maken en bijkomen. Er is een kabbel op het water, en toch zie je leven in het water. Zelfs boven de plek recht vooruit die ik bevis zie je de nodige vissen langs komen. Hoe krijg je die vissen aan het eten???? Zig er in en voertje gemaakt dat bij inwerpen een mooie wolk geeft met veel zwevende voerdelen er in die door de waterkolom gaan. 12:45 uur en geen vis gevangen. Hengels er uit en in de taverne wat drinken. Het is best wel warm en alleen water gaat ook vervelen. Timmy vertelde me dat bij stek 4 en 5 de paai begonnen was. Ook op Tines Lake was de paai in volle gang. Wel raar dat aan mijn kant er nog niets van te zien/horen was. Het verklaarde wel dat de vissen niet veel trek hebben. Timmy is druk bezig met de ombouw van stek 8. Het ombouwen moet deze week afgerond zijn. Er wordt nl een vlonder in het water gebouwd. Zo te zien heeft Timmy nog wat werk te doen, en dat in deze hitte pffff petje af.
13:45 uur m’n hengels liggen weer. 15:15 uur een run op de linker hengel. Aanslaan en weer niets voelen. Nog geen tel later run op m’n middelste hengel. Yes daar zit wat aan. Hmmm een eend die de boilie wel lekker vond. Heb ik weer. Het beest doet het zelfde wat de vissen ook doen en vlucht naar de boom. Helaas komt de lijn toch om een tak vast te zitten. Er zit maar 1 ding op, waadpak aan en het water in. Mes mee om wat takjes los te kunnen snijden. Na een ongemakkelijke wandeling kwam ik bij de boom aan. De lijn zat erg goed om de eend en de takken. Takjes los getrokken van de boom, en eend mee naar de kant. Het viel uiteindelijk mee om de lijn los te krijgen en de eend weer te laten gaan. 16:30 uur diner op de stek. Dit keer Belgisch stoofvlees met frietjes. Jammie. 18:45 uur vier spods met los grondvoer gebracht. Ik ga er van uit dat niet alle vissen paaien en er best nog wel een paar zwemmen die ook wat lusten.
Met het losse grondvoer en de 2 mm pellets ligt er zat klein spul waar ze niet zo snel vol van raken. 20:00 uur middelste hengel loopt weer af na een paar piepjes en dat de bobin even hoog bleef staan. Aanslaan en weer niets voelen. Meer dan een mooie zonsondergang gebeurde er voor mij die avond niet.
Donderdag
02:00 uur een run, en zoals de vorige keren weer niets. Ik begrijp er niets meer van. Zwemt er iets door je lijn of is mijn montage bagger. De boel nagelopen en wat mij betreft ziet het er goed uit, en haak is nog steeds erg scherp. De rig moet werken, er zijn tenslotte toch al 2 vissen op gevangen. Als je even de koplamp aan heb gehad is het toch erg lastig oom dan snel je hengel weer in te gooien. Je ziet dan even niets, althans zo goed als niets. Na een paar tellen ga je weer je mikpunt zien, en das erg handig als je geen boot heb en je het even van de old school methode moet hebben. 08:00 uur vannacht verder rustig gebleven, behalve dat ik vanaf een uur of 7 ook aan mijn kant de vissen hoor paaien.
Na een heerlijk ontbijt met warme broodjes en ei besluit ik om de hengeldruk te verminderen. Twee van de drie hengels gaan er uit. Enkel de hengel waar vis op is gevangen laat ik liggen. Helaas brengt dit geen verandering in de situatie. Om 12:00 uur alle hengels er uit, en een paar spods met redelijk droog gondvoer en 2 mm pellets dumpen. Ik maak er een strook van zodat ze wat moeten zwemmen om wat te eten te krijgen. Zo eerst weer ff voor mezelf zorgen. Tis erg warm en ga afkoelen in de taverne. Binnen is beter dan buiten. Na een opfrisbeurt, wat drankjes en geklets met andere die er net zo over dachten rond 14:00 uur weer terug naar de stek. Twee hengels er in, en zien wat er gebeurt. Nog geen 15 minuten later loopt de hengel af waar de twee voorgaande vissen op gevangen zijn. Ja hoor nu hangt er een aan. Voorzichtig van de boom proberen weg te houden. Top onder water en drillen. Helaas op een gegeven moment zit er geen beweging meer in. Snel waadpak aan (is wat aan de lastige kant als je dat met natte voeten wil doen), en richting de vis. Het verbaasde me na 10 meter was ik al bij de vis. Er zat een klein takje door de lijn, en aan die tak zat weer een andere lijn. Heb ik mazzel dat de vis er nog aan zat. Schepnet er bij en de extra lijn schoot gelijk los. Die heb ik niet meer gevonden, wou hem er wel uit hebben voor het geval ik er straks weer last van heb. De vis was een schub van 15,45 kilo. Yesss... weer een nieuwe PB.
15:45 uur een run op m’n linker hengel, en nu ook weer helaas totaal niets voelen. 16:25 uur diner wordt weer gebracht. Een Karperburger gaat er wel in. Na het eten 3 spods met voer er in, als het vanmiddag werkte waarom nu niet. Met 1 vis erbij ben ik en blij man. 17:50 uur al een tijdje is het erg rustig met het paai gedrag van de vissen. Ook zie ik de vis niet meer in de kant zwemmen. Derde hengel weer bijgezet. Die beland aan de rechter kant van de voerstrook die ik met de spod gemaakt had. Als aas een Magic Mango pop-up van 15 mm aan de Ronnie rig met stijve boom sectie van 10 cm. 21:05 uur op 3 meter uit de kant draait er een vis voor m’n neus. Er komt langzaam weer iets van leven in het water. 22:00 uur run op m’n rechter hengel, ja hij zit er aan. Halverwege schiet de vis los @#)[email protected]#@$ Mn bed in, weker op 06:00 uur gezet, morgen weer een hoop te doen.
Vrijdag
06:00 uur weker loopt af en ga op de rand van m’n stretcher zitten. Nog geen 2 tellen later een run op de rechter hengel. Yess vis. Deze liet zich eenvoudig langs de boom geleiden en kwam pas 5 meter voor de kant tot leven. Het resulteerde in een spiegel van 9,3 kilo. Blijkt de Mango toch magic te zijn. Een mooie vis om de sessie mee af te sluiten.
Eerst bakkie gezet, ontbeten en langzaam m’n spullen gaan inpakken. Als laatste m’n hengels er uit en richting de taverne. Deze sessie zit er weer op, en eindelijk een paar vissen gevangen! Op naar de volgende sessie eind juni!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Timmy's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
Nash Tackle
Koicenter Tiel
KWO
MTC Baits
Cipro Baits
Korda
Dynamite Baits
Grain Baits
Dragon Baits
NTEC