Geslaagde visvakantie op Domaine de Bouxier voor Bart Hoes!

Geplaatst door Bart Hoes op 22-08-2017

Na een reis van +/- 800km zijn we veel te vroeg aangekomen op Domaine de Bouxier omdat mijn broer ineens wou doorrijden omdat zijn kroost aan het slapen was en hij niet het risico wou lopen dat deze wakker werden. Zijn kroost zou nl nogal moeilijk bezig te houden zijn in de auto. De poetsvrouw was al bezig met de gite te poetsen en overhandigde ons de sleutel al om 11u ipv 14u. Nadat alles uitgeladen was voor in de gite kon ik beginnen om mij te installeren. Zoals ook op de website van The Carp Specialist vermeld staat kon ik aan het water onmiddellijk de scholen met honderden poison chat onmiddellijk bewonderen, het lijken wel sardientjes.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Domaine de Bouxier in Frankrijk!

Nadat ik de boot had opgeblazen ben ik dan het water gaan verkennen en heb al wat boillies te water gelaten, jawel boillies. Ik was ervan uitgegaan dat het grootste gedeelte van de vissers aldaar wel zouden vissen met partikels en tijgernoten en ik op die manier misschien wel het verschil kon maken. Ik had wel mijn voorzorgen genomen en ze wat harder laten rollen en heb ze zeker 4 weken aan de lucht laten drogen.Op zondagnacht meldde zich de eerste vis door mijn piepdoosje te laten werken. Vol spanning sprong ik in de boot en begon aan de dril, en wat een dril. Eens ik boven de vis was, gaf hij echt wel het beste van zichzelf en ik begon al gaan te dromen van een bak. Na een nachtelijke dril van ongeveer een half uur kon ik hem in het maanlicht over de koord van mijn schepnet loodsen en was de eerste een feit. Als ik met mijn hoofdlampje in het net kijk zie ik tot mijn verbazing geen bak liggen maar na later blijkt een spiegel van 12.9kg. Na de nodige plichtplegingen geef ik hem dan ook weer de vrijheid.De rest van de nacht blijft het stil en kan ik genieten van een heerlijke nacht in het hutje dat voorzien is op elke stek.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Domaine de Bouxier in Frankrijk!

Terwijl ik met de rest van de familie s’middags zit te eten in de gite gilt mijn piepdoosje een 2de keer en trek ik een sprintje van 80m naar mijn hengel. Hup de boot in en hop naar de vis. En daar beginnen we weer aan een geweldige dril. De herinneringen van afgelopen nacht komen terug boven en ook deze vis is mega sterk, dit is iets wat de rest van de week zich zal doorzetten al de vissen daar zijn uiterst strijdlustig. Nadat de vis de binnenkant van mijn net gezien heeft en in een weegzak aan de tripod gehangen heeft kan ik een 17.9kg bijschrijven in mijn logboekje. Door telkens te blijven bijvoeren met boillies was ik nu instaat om de aanbeten zich te laten opvolgen. Wat volgende was een fantastische week met 46 aan aanbeten en 43 gelande vissen.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op betaalwater Domaine de Bouxier in Frankrijk!

Kortom een fantastische week op Domaine de Bouxier en voor herhaling vatbaar.

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners