Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Groot nieuws vanaf Iktus Ruffaud: 32kg spiegelkarper én veel verbeteringen voor 2019!

2018 was op zijn zachts gezegd een turbulent jaar op Iktus Ruffaud... het blijft natuurlijk altijd spannend wanneer een nieuw water voor het eerst bevist zal worden: zal de vis azen, voldoen de stekken, hoe is het beheer etc.? Na er in de winter van 2017/2018 met man en macht is gewerkt rondom het water om stekken aan te leggen en er een visbestand van ruim 550 karpers tot 27,5kg werd gecreëerd was alles gereed om in maart 2018 open te gaan voor onze gasten. Het resultaat was wisselend: diverse koppels, waaronder Mark de Zwart & Richard Lous, wisten een supervangst neer te zetten, maar bij andere groepen bleef het helaas behoorlijk stil. De karpers bleken niet gemakkelijk te vangen te zijn, en (waarschijnlijk) door de langgerekte vorm van het water was 't soms behoorlijk ongelijk verdeeld. De vis leek vaak van enkele stekken af te komen... en wat ook opviel: soms kwam 't echt op de vierkante meter aan om te vangen of te blanken. Daarnaast is gebleken dat enkele stekken te dicht op elkaar lagen, waardoor er onvoldoende visruimte was voor iedereen. Na onze eigen najaarssessie eind oktober zijn we met een waslijst aan verbeterpunten aan de slag gegaan en zijn we er bijzonder trots op dat inmiddels de volgende verbeterpunten zijn doorgevoerd voor het 2019-seizoen op Iktus Ruffaud:

Minder visstekken = meer visruimte per visser

De stekken 1 (A) & 8 (H) zijn komen te vervallen, waardoor de omliggende stekken meer visruimte hebben gekregen.

Uitbreiding van het karperbestand

Voor de winter van 2018/2019 staat een uitbreiding van het visbestand met zo'n 500 karpers op het programma, waarvan er inmiddels reeds 200 geleverd zijn. Hierbij 'EINDELIJK' de beloofde topvis van 32kg, die door de extreme regenval van vorige winter helaas niet eerder afgenet & uitgezet kon worden. Naast een bonte mix aan schubkarpers en mooie beschubte spiegelkarpers zijn er ook enkele mooie koi uitgezet en enkele graskarpers om eventuele wiergroei tegen te gaan.

Heropening van het restaurant

Al vrij snel na de opening van het restaurant bij Iktus Ruffaud ging de toenmalige uitbater failliet, waardoor er gedurende het seizoen helaas geen gebruik gemaakt kon worden van de maaltijdservice etc. van het restaurant. Inmiddels is er een nieuwe uitbater voor het restaurant gevonden, die het restaurant vanaf april 2019 zal heropenen.
Al met al verbeteringen waar we vanuit The Carp Specialist zeer blij mee zijn en we zien het seizoen 2019 op Iktus Ruffaud met genoegen tegemoet!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Iktus Ruffaud

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6968 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.473 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Cipro Baits
Nash Tackle
Koicenter Tiel
MTC Baits
NTEC
KWO
Dynamite Baits
PK Baitboats
Korda
Grain Baits