Grote visuitzetting op Les Salles: 150 extra karpers!

Geplaatst door Bas van Klaveren op 18-12-2018

Om eerlijk te zijn… 2018 was vooral vanaf de zomerperiode een bijzonder taai seizoen op Les Salles. Het ondiepe water had extreem veel last van de droogte, waardoor de waterstand nog verder daalde en de wiergroei vrij spel had. De vis zwom dus letterlijk in het natuurlijk voedsel, wat het voor de aanwezige vissers moeilijk maakte om goed mee te concurreren. Met de groei van het karperbestand zat ’t dus wel goed… alleen het vangen werd een bijzondere uitdaging!

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op Les Salles!

Als watereigenaar en viskweker heeft eigenaar Thibault deze winter kosten noch moeite gespaard en is druk aan de slag gegaan om dergelijke problemen in 2019 hopelijk te kunnen voorkomen. Zo is het water begin december volledig afgenet. In totaal zijn er circa 400 karpers afgevangen, met een gemiddeld gewicht van 14kg en 2 topvissen van 26kg (spiegelkarper) en 25kg (schubkarper). Naar schatting wogen zo’n 50 karpers meer dan 18kg. Om de vangsten voor 2019 verder te vergroten heeft Thibault bij een collega viskweker een bestelling geplaatst van 150 karpers tussen de 10-15kg om het bestaande visbestand mee aan te vullen. Dat stijgt dus van 400 naar 550 karpers, een toename van 37,5%! Dit zal meer voedselconcurrentie betekenen voor het bestaande visbestand, op diverse van onze andere betaalwateren hebben we gezien dat dit vaak erg positief uitpakt op het gebied van de vangsten.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties op Les Salles!

Naast de uitbreiding van het visbestand krijgen alle stekken een mooie opfrisbeurt en met name stek 6 zal een flinke renovatie ondergaan. Door de genoemde verbeteringen, vooral op het gebied van het visbestand, kunnen we u Les Salles vanuit The Carp Specialist voor 2019 van harte aanbevelen. Let wel: een ondiep water is altijd wat gevoeliger voor wiergroei… mocht u onervaren zijn in het bevissen van wierrijke water, dan is het wellicht beter om in de zomer en het najaar naar één van onze andere betaalwateren te kijken. We adviseren u erg graag!

Tip: zo mooi is Les Salles grin

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners