Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Grote visuitzetting op Les Salles: 150 extra karpers!

Om eerlijk te zijn… 2018 was vooral vanaf de zomerperiode een bijzonder taai seizoen op Les Salles. Het ondiepe water had extreem veel last van de droogte, waardoor de waterstand nog verder daalde en de wiergroei vrij spel had. De vis zwom dus letterlijk in het natuurlijk voedsel, wat het voor de aanwezige vissers moeilijk maakte om goed mee te concurreren. Met de groei van het karperbestand zat ’t dus wel goed… alleen het vangen werd een bijzondere uitdaging!
Als watereigenaar en viskweker heeft eigenaar Thibault deze winter kosten noch moeite gespaard en is druk aan de slag gegaan om dergelijke problemen in 2019 hopelijk te kunnen voorkomen. Zo is het water begin december volledig afgenet. In totaal zijn er circa 400 karpers afgevangen, met een gemiddeld gewicht van 14kg en 2 topvissen van 26kg (spiegelkarper) en 25kg (schubkarper). Naar schatting wogen zo’n 50 karpers meer dan 18kg. Om de vangsten voor 2019 verder te vergroten heeft Thibault bij een collega viskweker een bestelling geplaatst van 150 karpers tussen de 10-15kg om het bestaande visbestand mee aan te vullen. Dat stijgt dus van 400 naar 550 karpers, een toename van 37,5%! Dit zal meer voedselconcurrentie betekenen voor het bestaande visbestand, op diverse van onze andere betaalwateren hebben we gezien dat dit vaak erg positief uitpakt op het gebied van de vangsten.
Naast de uitbreiding van het visbestand krijgen alle stekken een mooie opfrisbeurt en met name stek 6 zal een flinke renovatie ondergaan. Door de genoemde verbeteringen, vooral op het gebied van het visbestand, kunnen we u Les Salles vanuit The Carp Specialist voor 2019 van harte aanbevelen. Let wel: een ondiep water is altijd wat gevoeliger voor wiergroei… mocht u onervaren zijn in het bevissen van wierrijke water, dan is het wellicht beter om in de zomer en het najaar naar één van onze andere betaalwateren te kijken. We adviseren u erg graag!

Tip: zo mooi is Les Salles :-)

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Les Salles

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Dragon Baits
KWO
Grain Baits
Korda
Dynamite Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
Koicenter Tiel
MTC Baits
Cipro Baits