Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Het eerste karperseizoen op Dragon Island – Een terugblik op 2018... én vooruitblik op 2019!

De start van een nieuw betaalwater is altijd spannend, daar gaat veel denkwerk en arbeid in zitten en letterlijk maanden van voorbereiding. Zo was ’t ook bij Dragon Island. Samen met Horst hebben we zeer intensief samengewerkt om een prachtig plan samen te stellen voor het water. Het objectief was duidelijk: Dragon Island moet een big fish water pur sang worden, enkel gericht op de fanatieke en gevorderde karpervisser... maar daarnaast natuurlijk ook prima geschikt voor de niet-visser en voorzien van nette stekken, goede accommodaties en een vriendelijke beheerder. Na maanden arbeid gingen de deuren van Dragon Island vol verwachting in het voorjaar van 2018 voor het eerst open.
In de eerste maanden na de opening overtroffende vangsten de verwachtingen. Elke week kwamen er zo’n 30 tot 60 karpers op de kant, wat flink meer was dan verwacht. Door de hengeldruk liepen de vangsten richting de zomer logischerwijze natuurlijk terug... en ook het extreem hete en droge weer speelde helaas parten. Door de warmte en droogte daalde de waterstand en het zuurstofgehalte fors en het aanbod aan natuurlijk voedsel in het wier explodeerde. Zelfs voor de meest ervaren karpervisser waren dit omstandigheden waarin het erg lastig was om vis op de kant te krijgen. Met deze ’extreme’ zomer achter de rug zijn we samen met de eigenaar aan de slag gegaan met de verbeterpunten waar we dit jaar tegenaan zijn gelopen. Het is ons streven om het unieke visbestand en de visser de best mogelijke omstandigheden te bieden.
Voor 2019 zijn we er dan ook bijzonder trots op dat we erin zijn geslaagd om bij een gerenommeerde Franse viskweker enkele bijzonder mooie en zware karpers te kunnen aanschaffen. De ’parel’ is zonder meer een absolute droom van een rijenkarper van 23,8kg, die slechts 7 jaar oud is. Een vis met enorm veel potentie en ongetwijfeld een nieuw target voor veel van onze gasten!
Dragon Island is een water voor karpervissers met ervaring, die prijs stellen op veel rust en ruimte en de kans op grote karper. Hier moet echt keihard gewerkt worden voor actie, iets wat de voldoening bij succes alleen maar groter zal maken. Wanneer dat uw visserij is, wacht dat niet langer en boek uw stekken voor 2019!
Naast de nieuwe inwoners van het water worden er in de winter van 2018/2019 zuurstofpompen geïnstalleerd en daarnaast is er gezocht naar bronnen op het domein, zodat we door middel van het grondwater het waterniveau beter onder controle kunnen houden gedurende droge perioden. Zo blijft de vis actief bij langdurige droge perioden. In november 2018 is het domein van Dragon Island bovendien (eindelijk) voorzien van een vaste stroomaansluiting door de Franse kabelmaatschappij en is er een Wifi-verbinding gerealiseerd in de Gite.
Zoals u ziet: Lenny, het team van Dragon Island & het team van The Carp Specialist zijn er klaar voor om u in 2019 te verwelkomen!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!