Het verslag van Mark en Laura met hun prachtvissen op High Mill Lake!

Geplaatst door Mark de Zwart op 21-09-2017

Wij ontvingen dit leuke verslag van Mark & Laura waar zij, in een week tijd, 2 PR'S zagen sneuvelen!

,,Het was qua weer dramatisch, veel regen weinig zon. Iedereen raden ons aan om tijgernoten te vissen, omdat er dwergmeervallen zaten. De eerste nacht hebben wij geblankt op tijgernoten. De tweede nacht dachten wij ook maar toen we opstonden zagen wij de hengel top helemaal naar links gebogen staan. We hadden beet op de boilies! Er was een aanbeet geweest hierop sloeg ik aan, haalde ik die lijn binnen en toen merkte ik dat ik vast zat. Ik heb mijn waadpak aangedaan en ben naar de karper toe gelopen bij de lelievelden. Hij zat helemaal vast. De eigenaar is met de boot gekomen en hebben hem via de boot kunnen landen! Nooit gedacht dat hij er nog aan zou zitten. HET WAS EEN WAANZINNIGE 23 KG SPIEGELKARPER. 

Karpervissen in Frankrijk High Mill Lake Betaalwater Dikke vissen
De 23KG vis van Mark

Karpervissen in Frankrijk High Mill Lake Betaalwater Dikke vissen
De volgende dag hebben wij een spiegelkarper 15KG  gevangen. 

Woensdag ochtend om 7.30 uur werden wij gewekt door de Delkim in de stromende regen. Na een flink gevecht had mijn schat hem geschept. Ik kreeg hem amper het water uit getild! Haha.
Niet gek na het wegen. Het was maarliefst een FANTASTISCHE 24.2 kg SCHUBKARPER, haar naam was Franki. Zij was echt een mooie grote dame! Ze behoorde tot één van grootste van het hele meer en wij hadden haar gevangen! Ik had echt moeite ze vast te houden omdat ze zo sterk was. 

Karpervissen in Frankrijk High Mill Lake Betaalwater Dikke vissen
Daar ligt 'ie dan, wat een gevecht!

 

Karpervissen in Frankrijk High Mill Lake Betaalwater Dikke vissen
24,2 KG!!

Onze laatste karper hadden wij Donderdag gevangen om 3 uur ‘s morgens en als jullie misschien al konden raden, het was aan het regenen! Hebben alle karpers tijdens flinke regenbuien gevangen!

Karpervissen in Frankrijk High Mill Lake Betaalwater Dikke vissen
13 KG schoon aan de haak!

Helaas hebben wij daarna geen karper kunnen vangen i.v.m met de koude heldere nachten maar hebben ons best gedaan. Hebben nieuwe lijnen gemaakt en Laura was mijn karper assistent. Zij heeft die PVA zakjes gemaakt en zover die hengels voorbereid. Ik vaarde de lijnen uit. We waren echt een team samen! In het begin hebben wij met tijgernoten gevist maar dit was niet een goeie. Daarna zijn we overgestapt naar boilies met pop-ups en pva zakjes met lekkere Goo erop. Wat voor ons, m&m's met ijs en dik chocoladesaus was, is dat Goo voor de karpers. Just sweet candy paradise. 

Sorry voor het lange verhaal maar wij wouden geen details eruit laten! Het feit is Frankrijk is mooi om op karpers te vissen maar wij zijn ook weer heel blij om thuis te zijn na alle storm.'' grin

Namens The Carp Specialist, hardstikke bedankt voor het leuke verslag!

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners