Nr. 1 expert in karpervisvakanties

IJskoud Lac de Villedon!

Hals reikend keken we uit naar deze sessie op het door ons zo geliefde Lac de Villedon; een meer van ongeveer 30 hectare gelegen in het mooie glooiende landschap van de Poitou-Charentes regio in Frankrijk. Lac de Villedon is inmiddels een begrip geworden voor elke karpervisser. Dit stuwmeer is een eeuw oud en beschikt over een schitterend bestand aan grote, mooie en gezonde karpers in alle soorten en maten. Het water en visbeheer wordt zorgvuldig, deskundig en met grote inzet al jarenlang uitgevoerd door een sterk trio; Paul, Damien en John. Er wordt zowel Nederlands, Engels als Frans gesproken dus elke visser voelt zich al snel thuis op dit water. Bovendien wordt er dagelijks een overheerlijke warme maaltijd op de stek bezorgd dus ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd. Kortom; genieten!
De weken voorafgaande aan onze sessie eind november werd de streek, gelegen op nog geen 800 kilometer vanaf Utrecht, meer en meer geteisterd door een sterk invallende kou. Temperaturen waren lager dan in ons eigen land. De eerste nachtvorst kondigde er zich veel te vroeg aan en er werd zelfs sneeuw voorspeld. De natuur was hierdoor van slag en het verblijf aan de waterkant taai. Naast kou was het ook erg vochtig en stak een krachtige wind meermaals van variërende wal. De karper was van schrik stil gaan liggen en had kennelijk besloten te hiberneren met alle gevolgen van dien. Vissers gingen eerder huiswaarts en vrienden die een week eerder aan waren gekomen vingen ternauwernood een karper. Wel een van 26,6 kilogram! Een nieuw PB; knap gedaan heren Ramerman! Het bestand op Lac de Villedon heeft een gemiddeld gewicht van rond de 30 pond. Er zwemmen een drietal vissen van boven de 30 kilogram op het water; een enorme schub van bijna 30 kilogram (januari 2013) en een tweetal spiegelkarper van 31 en 32,5 kilogram. Het is bij uitstek dus een water waar menig PB sneuvelt.
Onze eerste vis vingen we binnen 24 uur. Als stek hadden we 18 gekozen vanwege het gegeven dat meerdere stekken in het begin van het meer al bezet waren. Dit bleek een goede keuze. Dynamite Baits’s The Crave had vorig jaar tijdens onze sessie in december met zes vissen boven de 20 kilo en een drietal vissen van bijna 25 kilo al haar diensten bewezen. Onze aas keuze voor deze sessie lag voor de hand.
We maakten PVA sticks van gemalen halibut pellets, The Source stickmix, Betadine pellets en nog wat andere ingrediënten. De sticks schoven we over de combi-rig. We kozen voor de Razor Point haken omdat er nou eenmaal geen scherpere haken bestaan. Een schitterende spiegel van 13 kilogram kon deze combinatie niet weerstaan. In een knappe run nam hij onze lijn mee. Wat een mooie vis! IJskoud was ze dus het werd een snelle foto- en filmsessie want onze handen vroren er bijkans af.
De volgende 24 uur wist Lizette een prachtige spiegel van meer dan 20 kilo te landen. Wat waren we hier blij mee! Wederom gehaakt op The Crave, single 18mm. boilie aangeboden op een Camo Core combi-rig met CSX maat 6 en een semi-fixed inline loodmontage. De vis was perfect in de onderlip gehaakt dankzij de kicker die we standaard gebruiken op deze rig. Wat een schoonheid had deze vis. Een typische Villedon karper; puntgaaf, kerngezond en krachtig We maakten spontaan een dansje van blijdschap op de modderige oevers van het prachtige meer en joelden over het uitgestrekte water.
De volgende dagen viel het helaas stil. Enkele andere koppels vertrokken huiswaarts bij het uitblijven van vangsten en nachtvorsten van zo’n min 3 tot 5 graden. Enkele koppels hadden één karper gevangen en onze vrienden Timmy en John op stek 3 haalden alles uit de kast om de karpers toch nog tot een aanbeet te verleiden. Helaas zonder resultaat; de weersomstandigheden waren gewoonweg niet van dien aard dat de karper in beweging kwam. De inzet van deze heren echter verdient alle respect. Chapeau mannen! Jullie weten wat werken voor de vis is. Dit soort sessies met weinig vis op de kant zorgt er ook wel weer voor dat we andere sessies in warmere omstandigheden met veel vis op de kant weer extra weten te waarderen. We verkasten nog naar stek 2, maar ook dit leverde geen vis meer op. Gelukkig valt er op Lac de Villedon altijd wat te beleven, dus Lizette kon nog even op de foto met deze 20+ kilo graskarper die werd uitgezet samen met nog twee andere 20+ kilo graskarpers. Zulke uitzettingen komen op Lac de Villedon geregeld voor en dit houdt het visbestand gevarieerd. Er zwemmen bovendien nog enkele zware (oranje) meervallen en mooie diamantsteuren rond. In 2015 gaan we weer richting Lac de Villedon. Het vissen op dit meer is voor ons beiden een verslaving die we graag in stand houden. Au revoir!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Dragon Baits
Korda
Nash Tackle
Koicenter Tiel
KWO
MTC Baits
Cipro Baits
PK Baitboats
Grain Baits
Dynamite Baits