Nr. 1 expert in karpervisvakanties

IJskoude wintersessie... ultieme test voor de Proline Commando 160XS!

Brrrr... het was afgelopen weekend flink afzien aan de waterkant. Maar zo'n prachtig sneeuwlandschap en half dichtgevroren meer is natuurlijk pas echt compleet wanneer er een setje karperhengels aan de oever staan. Geen gezeur dus, gewoon gaan en hopelijk een ijskoude winterkarper landen... daarnaast wilde ik het compacte en lichtgewicht Proline Commando 160XS rubberbootje eens aan de tand voelen!
Ons oog was voor deze sessie gevallen op een diep water bij ons in de buurt met een prima karperbestand met vissen tot ver in de dertig pond. Door zijn diepte was het tevens één van de weinige wateren dat nog niet geheel bedekt was met een dikke laag ijs. Aangekomen aan de waterkant bleek helaas dat er nog maar een klein gedeelte van het water bevisbaar was, maar ach... we waren er toch, en de vis zou zich best nog eens op kunnen houden in dit gedeelte.
Zoals gezegd teste ik deze sessie voor het eerst de nieuwe Proline Commando 160XS rubberboot uit, ik zag hem liggen op de afgelopen VBK-meeting en kon hem simpelweg niet laten liggen: compact, lichtgewicht en voorzien van airdeck opblaasbare bodem en spiegel. Naast mijn grote 2,70m rubberboot een verdomd handig bootje om voor een 'los nachtje' mee te nemen, of ook gewoon bij het vissen in Frankrijk om stekken mee te zoeken en 'even snel' lijnen mee uit te varen.
Wat me tijdens de wintersessie vooral opviel is dat de boot razendsnel op te blazen is, ik deed het zelf in zo'n 3 minuten (zie onderstaand voor het filmpje). Zeker bij korte sessies scheelt het ook behoorlijk dat je geen losse Aluminium bodemdelen hoeft mee te slepen... zowel qua gewicht als qua snelheid.
Al met al beviel de boot me prima, en zal 'ie bij komende sessies steevast meegaan! Enige aandachtspunten zijn er natuurlijk wel: gebruik het zitje alleen bij gebruik van een electromotor en verwijder deze wanneer je roeit. Wanneer je roeit is het ivm de stabiliteit ook beter om op het airdeck te gaan zitten, in plaats van op de boeg... zo ben je bovendien ook een stuk wendbaarder en sneller. Op (echt) groot water en snel stromende rivieren is het overigens aan te raden om te kiezen voor een groter model uit de Commando serie, dit in verband met de veiligheid. Op de wateren van The Carp Specialist kunt u met de kleine 1,60m versie echter prima uit de voeten!
Voor meer informatie en verkooppunten van de boot kunt u op de website van ProLine terecht, vanuit The Carp Specialist raden we de boot in ieder geval van harte aan!
En de afloop van onze wintersessie?!? Helaas een ijskoude blank, een berg sneeuw en 's ochtends onze lijnen uit het ijs moeten hakken. Ach ja... thuis bij de kachel hadden we zoiezo niets gevangen.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Grain Baits
Nash Tackle
Koicenter Tiel
Dynamite Baits
PK Baitboats
MTC Baits
Cipro Baits
Korda
NTEC
Dragon Baits