Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Ik houd niet van vissen…. maar toch...

Kleinzoon bedacht het al een jaar geleden. ‘Opa, ga nou eens een weekje mee vissen, samen met papa. De drie generaties vissen bij Windmill Lake in Midden-Frankrijk.
‘Ja maar, ik kán niet vissen en ik hóúd niet van vissen.’
‘Dat hoeft ook niet opa. We zitten in een fijn huisje aan het water. ’s Morgens worden de verse broodjes gebracht. ’s Avonds kun je een heerlijke dagschotel krijgen in de bistro. Overdag gaan papa en ik vissen en jij leest en schrijft wat. Verder vooral luieren, pilsje erbij en je gooit een hengeltje uit als je zin hebt.’
Toen we op Windmill Lake aankwamen, klopte het allemaal. Prachtige plek en de aardige eigenaren Anton en Diaan doen er echt alles aan om het je naar de zin te maken. Één ding had ik me niet gerealiseerd: het vissen gaat dag- en nacht door, want kleinzoon denkt vis, voelt vis en is vis, daarin van harte ondersteund door zijn vader.
De eerste nacht werd ik rond half drie opgeschrikt door een luid kabaal: kleinzoon en zoon stampen door het huisje en over het steigertje; piepers gaan af en ik hoor iets van ‘dubbelrun’ en ‘losschieter’. Met een slaperig hoofd stap ik ook de steiger op waar een en al bedrijvigheid heerst. Ik leer dat de vis ‘gedrild’ moet worden voor je hem uit het water haalt en krijg instructies: ‘Geef het schepnet aan en gooi water op de onthaakmat!’
‘Is dat het matrasje?’
‘Ja, de onthaakmat.’
Ik snap dat ik in de oren van deze ervaren vissermannen als een ongelooflijke domoor klink. Even later ligt er een flinke karper op ‘het matrasje’. Ik leer dat dit een spiegelkarper is en dat je ook nog schubkarpers en graskarpers hebt. En nog veel meer, maar die ben ik vergeten.
Kleinzoon gaat op de foto en ik mag erbij komen zitten. Even heb ik het gevoel een echte visser te zijn. Dat word ik natuurlijk nooit, maar ik ga langzamerhand wel iets begrijpen van het gevoel dat bij vissen hoort. Het eindeloze wachten; bijna zeker weten dat er een paar flinke karpers in de buurt zitten; een andere ‘boilie’ proberen; de pieper die eindelijk afgaat en dan uiterst geconcentreerd en beheerst de vis binnenhalen. Na de foto gaat de spiegelkarper weer terug het water in. Als ik eerlijk ben, vind ik dat een van de leukste momenten: zo’n grote vis die nog een beetje versuft aan de kant blijft hangen, dan in beweging komt en traag wegzwemt.
Maar het allerleukste blijft natuurlijk een lekker koud biertje halen in de Bistro bij Anton & Diaan, een frisse duik nemen in het zwembad en luisteren naar de verhalen van vissers onder elkaar.
Ik begrijp er minder dan de helft van, maar ik ben er inmiddels wel achter dat vissers erg aardige mensen zijn!
Jacques Vriens, kinderboekenschrijver
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!