Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Internet op visvakantie: Da's pas echt mobiel vissen!

Voor de echte workaholics onder de sportvissers heb ik gedurende mijn laatste karpervakantie het mobiele internet in Frankrijk getest. Dankzij een simpele USB stick en een kleine investering kun je nu ook in het buitenland gewoon online zijn.
Tijdens de vakantie vind ik, en waarschijnlijk velen met me, erg fijn om toch nog even een blik te werpen op mijn e-mail en de website te kunnen blijven updaten. Door elke dag een uurtje ontspannen te werken tijdens de vakantie voorkom ik dat ik bij terugkomst thuis wordt overspoeld door een berg mails en dus opnieuw toe ben aan vakantie.
Bovendien is het natuurlijk fijn om iets van het wereldnieuws mee te krijgen via sites zoals www.nu.nl en natuurlijk www.topvisser.nl. Op deze laatste kun je bovendien live-bloggen, zodat je jouw vismaten helemaal up-to-date houdt van jouw belevenissen! Hoe werkt het?
Persoonlijk zou ik zeggen: het werkt doodeenvoudig!
Stap 1: Huur een USB-internetstick op www.internet-op-reis.nl. Wanneer je een zelf een Nederlandse USB-internetstick hebt, kun je deze ook gebruiken. Maar let er wel op dat je dan veel duurder uit bent per verzonden of ontvangen MB.
Wanneer je dus één of twee keer in de week even kort naar de mail kijkt, dan is dit waarschijnlijk voordeliger. Maak je tijdens de vakantie intensiever gebruik van mail of internet, dan is het veel voordeliger om de stick te hure
Stap 2: Koop bij de Franse supermarkt of benzinepomp een beltegoedkaartje van Orange. Met een kaartje van € 25, - kun je vaak al een hele week uit de voeten.
Stap 3: Activeer de kaart door even te bellen met het telefoonnummer dat vermeld staat op de foto.
Stap 4: Plaats de SIM-kaart in de USB-internetstick, en steek deze in de USB-poort van de laptop.
Stap 5: Het softwareprogramma van Orange (de aanbieder in Frankrijk) laadt en installeert zichzelf automatisch. Na installatie zoekt de software naar beschikbare netwerken en krijg je de keuze om de verbinding met internet te maken. Et voila, internet werkt en je kunt aan de slag!

Handige tips

Hierbij geef ik nog enkele tips om nog meer plezier te hebben van internet tijdens de vakantie:

Accu en omvormer

Neem een 12V autoaccu (zoals je voor de elektromotor gebruikt) mee met een omvormer naar 220V. Zo kun je de accu van de laptop gewoon bijladen op de stek en is het geen ramp wanneer de laptop tijdens een onverwachte run een tijdje aan blijft staan.

Ga uit van traag internet

Ga er bij voorbaat van uit dat het internet zo traag is als de tijd van de inbelmodems. Een goed boek of hengelsportmagazine doodt de tijd tijdens het downloaden van je mails of het opstarten van een internetpagina.

Werk ook offline

Zie je laptop niet alleen als internetapparaat. Gebruik 'm behalve voor mail en internet ook eens voor andere doeleinden. Plaats er je vangstfoto´s alvast op, bekijk en bewerk films, maak een dieptekaart of houd een vangstenverslag bij. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wanneer je via een e-mailprogramma zoals Windows Live Mail, Outlook of Thunderbird werkt, is het handig om na het downloaden van de berichten de verbinding te verbreken. Beantwoord alle mails offline, en maak pas weer verbinding als je de mails in één keer wilt versturen. Dit scheelt aanzienlijk in dataverbruik!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
100% betrouwbaar, vriendelijk en behulpzaam, interessante locaties en de juiste info. Toonaangevend in zijn sector en mijn nr. 1 keuze voor het boeken van een visvakantie!
10
Rating starRating starRating starRating starRating star
Alijn Danau
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Korda
Nash Tackle
NTEC
Dragon Baits
KWO
Dynamite Baits
Grain Baits
MTC Baits
PK Baitboats
Cipro Baits