Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpercentrale V.S. Grands Pres – Het sessieverslag

Karpercentrale V.S. Grands Pres – het sessie verslag

We zijn na een reis van circa 8 uur aangekomen op La Carriere des Grands Pres (29-07-2017). Terwijl ik dit verslag schrijf zit ik achter mijn hengels te genieten van het heerlijke weer, en het prachtige meer met de echte “carpy” look.
Na aankomst zijn we een rondje gaan lopen om de stekken te bekijken. Na dit rondje hebben we gezamenlijk even overlegt, en vervolgens gekeken wie welke stek wou. Stefan gaf van te voren al aan dat hij heel graag op Stek 11 wou zitten. Niemand anders gaf aan stek 11 te willen, dus Stefan en Nick Moedt hebben stek 11 gekregen. Patrick Weij, Niels Weij, en Tom van Houten wouden graag in de buurt van elkaar zitten, en gaven aan dat ze stek 5 en 6 graag wouden bevissen. Henk & Jeroen Zantinga zaten ook over stek 6 te twijfelen, maar besloten de stek te geven aan Patrick, Niels en Tom. Henk koos er voor om met Jeroen te gaan vissen vanaf Stek 3. Jurrien Dijst en Tom Visser wouden graag vanaf stek 10 vissen, en ook zij hebben hun voorkeursstek gekregen. Jan Snoek en **** gaven aan dat ze we op stek 13 willen zitten, en zo hebben ook zij hun voorkeursstek gekregen. Ik(Maarten Snoek), m’n broer(Tom Snoek) en onze maat(Nick Kramers) hadden afgesproken de overgebleven stek te bevissen, en zo kwamen wij uit op stek 1. Allen zijn we zeer tevreden over de stekken die we gekregen hebben.
 • Stek 1: Maarten Snoek, Tom Snoek, Nick Kramers (6 hengels)
 • Stek 3: Henk Zantinga en Jeroen Zantinga (3 hengels)
 • Stek 5: Patrick Weij (3 hengels)
 • Stek 6: Niels Weij en Tom van Houten (6 hengels)
 • Stek 10: Jurrien Dijst en Tom Visser (6 hengels)
 • Stek 11: Stefan Guleij en Nick Moedt (6 hengels)
 • Stek 13: Jan Snoek en **** (3 hengels)
Na het verdelen van de stekken hebben we broodjes kip shoarma gegeten met z’n allen, om vervolgens de gekozen stekken te bezoeken en te verkennen.

De eerste nacht

We hebben nog niet van iedereen de resultaten te horen gekregen, maar wat we wel zeker weten is dat Henk Zantinga’s PR is verbroken! Henk heeft de eerste vis rond 0:20 gevangen. Een prachtige spiegelkarper van 21kg!
De rest van de stekken hebben inmiddels ook hun resultaten gedeeld:
 • Stek 1: Niets
 • Stek 3: 1 karper – 21kg
 • Stek 5: niets
 • Stek 6: een vis verspeelt
 • Stek 10: 2 brasems en 2 verspeelt
 • Stek 11: 1 gemist, 3,5kg brasem voor Nick
 • Stek 13: niets

Nacht twee

De morgen is alweer aangebroken op Grands Pres en de resultaten worden weer onderling gedeeld.
Dat het een ongelofelijk prachtig water is mag duidelijk zijn. De wiergroei is behoorlijk, en daar dien je zeker rekening mee te houden. Het is namelijk meer waterpest dan wier. Een schoon stukje zoeken kan best lastig zijn in het vele waterpest. Het is echter iedere stek gelukt een schoon plekje te vinden.
In het weekend hebben we totaal geen last gehad, of zelfs vrachtwagens gehoord. Vanmorgen rond 4 uur dachten enkele stekken dat er onweer was, echter begonnen de Fransen op deze tijd met de vrachtwagens. Je hoort ze zeker, en kunt er wakker van worden! Op stek 1 heb je er nauwelijks last van, maar aan de andere kant van het water rijden ze circa 50 meter achter je tent langs voor de gravel naast het meer.
Zelf vissen we vanaf stek 1. Hier hebben we twee prachtige grind plateaus gevonden, verder vissen we met 1 chod-rig boven op het wier, en drie andere open plekken in het wier.
De resultaten van afgelopen nacht:
 • Stek 1: Niets
 • Stek 3: 1 karper 6,2kg
 • Stek 5: Niets
 • Stek 6: 1 Graskarper voor Niels 6kg, meerval voor Tom van Houten
 • Stek 10: niets
 • Stek 11: 1 meerval voor stefan
 • Stek 13: nog onbekend

Dag en nacht 3

Afgelopen nacht hebben we een gigantische onweersbui mee mogen maken. Het flitste vrijwel overal aan de hemel. Heel fijn voor de visserij zelf natuurlijk, tijdens het warme weer afgelopen periode. Een ieder had de mogelijkheid om te komen schuilen in het chalet achter stek 1. Maar de vissen zijn natuurlijk veel belangrijker! Tijdens de storm zijn er nog wel vissen gevangen:
 • Stek 1: Maarten Snoek 15,9kg spiegel (Dag na de storm), Meerval voor Nick.
 • Stek 3: Niets
 • Stek 5: Niets
 • Stek 6: Niels Weij 7,5kg karper en 2 brasems.
 • Stek 10: Niets
 • Stek 11: Niets
 • Stek 13: Niets
Op dit moment (14:10 in de middag) is het geen storm meer, het weer is bijgedraaid en de water spiegel is flink gestegen.

Dag 4

Sinds de storm is gaan liggen zijn de activiteiten verder terug gelopen. Gelukkig hebben enkele stekken nog wel een vis kunnen vangen. Ook hebben we weer heel wat mee mogen maken met z’n allen. Zo is er gister middag, toen iedereen bij de chalet kwam om te eten rennen een vis gevangen met publiek. Het ging zo:
Ik was zelf bek af van eerdere nachten en ging in de middag even liggen. Ik sliep lekker met en reciever op de bivvy tafel vlak naast m’n hoofd, terwijl de rest van de groep rustig bij het chalet zit, krijgen we ineens een volle run! Waar ik zelf dus volledig door heen ben geslapen. Inmiddels had Tom op stek 1 de hengel in z’n handen, maar ik was nog in dromenland. Nick, Tom en de rest schreeuwen me wakker, ik doe m’n ogen open, en zie de hele groep me aankijken. Ik dacht direct dat er een grap gemaakt werd, en wou me bijna weer omdraaien. Nog niet half ontwaakt kijk ik toch maar even rond, en zie dat Tom toch echt een hengel in z’n handen heeft. Ik spring van m’n bed, duik de boot in met m’n broer(Tom) en vaar richting de vis. De hele groep gaat er eens goed voor zitten en genieten gezamenlijk van de dril die Tom heeft op het water. De vis neemt ons op sleeptouw, en brengt ons zo op de stek van Patrick Weij. De brute schubkarper die we inmiddels gezien hadden zwom onder de lijn van Patrick door, en begon vervolgens te tollen. Patrick bedenkt zich niet, pakt de hengel en z’n boot, vaart snel naar ons toe, knipt z’n eigen lijn door, zodat wij verder kunnen vechten met de vis. Maar niet te vroeg juichen! Nog geen 10 tellen later zwemt de vis zich vast in het wier, tot 3 keer toe! Gelukkig hebben we deze 2 keer weer vrij weten te spelen. De laatste keer dachten we dat de vis de strijd gewonnen had. Tom buigt de hengel alsof hij de Titanic van de bodem aan het heffen is. Een pluk wier verschijnt, en tussen het wier een massieve lap vis! Tom pakt het schepnet, schuift het net een onder… en.. yeahhhhhh!! Na ruim 35 minuten zit de vis eindelijk in het net. Er klinkt een schreeuw van blijdschap over het water, en een daverend applaus van de kant. Met de vis veilig in het net varen we rustig terug naar de kant.
De vangsten van de afgelopen periode:
 • Stek 1: 17,2kg schubkarper voor Tom Snoek
 • Stek 3: Niets
 • Stek 5: Niets
 • Stek 6: Graskarper
 • Stek 10: Tom Visser: Graskarper 6KG
 • Stek 11: niets
 • Stek 13: jan: Graskarper 6kg
Naast de grote schubkarper op stek 1, werd er ook een vis verspeelt…

Dag 5

In de avond van dag 4 praten we tijdens het avond eten over waar de vis mogelijk kan zitten. We komen er achter dat de vis veelal op ongeveer 1 meter tot 1 meter 50 centimeter boven de bodem van het water zwemt. Tom en Ik besluiten hier direct eens iets mee te gaan doen. We knopen een rig waarvan alle haren op ons hoofd recht overeind gaan staan. Een pop-up rig van 1 meter 20 centimeter. Diezelfde nacht weten we op deze hengel een vis te vangen, en een verspelen we helaas. Maar daar straks meer over.

Wilde avonturen met Nick Kramers

Op stek 1 vissen we in totaal met 6 hengels en 3 vissers. We hadden onderling afgesproken dat ieder 2 hengels zou bevissen. Nick wou graag de twee rechter, Tom de twee middelste en ikzelf de twee linker. Nadat ik de spiegelkarper van 15.9kg ving, waren er weer twee hengels te verdelen. We besloten dat Tom verder zou vissen met de 3 linker hengels. En Nick met de 3 rechter hengels. Ook Tom wist vervolgens een vis te vangen met een van de linker hengels. Een brute schubkarper van 17.2kg. Omdat we run om run visten, betekend dit dat Nick aan de beurt is voor de volgende vis. Hij vist nu dus eigenlijk met 6 hengels.
In de nacht van dag 4 op dag 5 krijgen we wederom een volle fluiter op de meerval hengel. Nick sprint zijn tent uit en slaat aan, hangen! We besluiten samen direct de boot in te gaan, en de vis op te halen. De meerval hengel licht erg dicht tegen een eiland aan, en we komen langzaam steeds dichter bij dit eiland. Nick vraagt aan me, gaan we echt de bossen in, ja! hop, zo gaan we door de bomen achter de vis aan. Helaas blijkt hier dat de vis inmiddels los was, en we alleen nog een tak, beter gezegd halve boom van circa 5 meter gehaakt hebben. Verdomme… Dat is jammer… Vol adrenaline varen Nick, Ik en een boom van 5 meter terug naar de kant waar Tom staat de wachten. “en?!” klinkt er van de kant.. Helaas is hij los, roepen we terug..
We drinken even een pilsje, varen de hengel opnieuw uit, en duiken de tent weer in.
Circa 2 en half uur later.
Nick ligt in een soort coma(diepe slaap), als we wederom een volle run krijgen. Ik sprint direct de tent uit en ga naar de rodpod, shit! Alle beetmelder lampjes branden! Welke moet ik pakken!?.. Net als een gok kast maarten, 1 op de 3 kans.. Ik begin in het midden, en sla de hengel aan, niets! En het gepiep gaat door, ik pak de linker hengel op met een meter onderlijn, zou het dan echt?! en…. hangen! YEAH! De onderlijn doet z’n werk.. Maar.. Waar is Nick? Het is zijn beurt… Ik roep “Nick!” en hoor uit de tent komen “ahh, pak jij deze vis maar man”. Het enige wat ik denk is, die is te diep in slaap.. Dus ik roep terug; “Nee, hier komen, hengel pakken!” Half slapend strompelt Nick naar me toe, en ik geef de hengel over. De volgende opmerking volgt; “Deze kunnen we wel van de kant drillen toch?” Niets er van! Met al het wier wat we hier vinden, moeten we het water op. Ik en Tom gooien alle spullen die we nodig hebben snel de boot in, Ik stuur Nick de boot in en vaar met hem het water op. Omdat het de eerste keer is voor Nick uit een boot een grote vis te drillen, geef ik hem volledige instructies over hoe we de vis gaan landen.
We komen steeds dichter bij, en er komt een massieve flank van een vis tevoorschijn. De adrenaline giert bij Nick en mij door het lichaam, de vis slaat echter om en duikt de dieptes van het water weer in. Tot 2 keer toe zwemt de vis zich helemaal vast in het wier. De tweede keer komt er eerste en plak wier tevoorschijn en vervolgens een grote spiegelkarper! Ik schuif het net direct onder de vis, HEBBES! Er klinkt een blije schreeuw en gelach van het water dat we deze prachtige spiegel in het net hebben.
Een ding wisten we direct zeker toen we de flank van de vis voor het eerst zagen.. Het PR van Nick Kramers zal gebroken worden, en dat is gebeurt met een grote spiegelkarper van 19.6kg!

De verdere vangsten

Op het water bleef het akelig stil. Veel activiteit, veel springende vissen, maar weinig runs.
 1. Stek 1: 19.6kg Spiegelkarper voor Nick Kramers, 1 gelost, en 1 gemist
 • Stek 3: Niets
 • Stek 5: Niets
 • Stek 6: Graskarper
 • Stek 10: Graskarper
 • Stek 11: Brasem voor Stefan
 • Stek 13: Niets

Dag 6 – De laatste dag

Afgelopen nacht waren er activiteiten op diverse stekken. Zo kreeg Patrick een terug loper op de zig rig die hij inmiddels in had gelegd, maar sloeg helaas mis. Op stek 1 zijn 4 runs geweest, maar 4 keer werd er een gat in de lucht geslagen.. Niets. Stek 3 heeft 2 maal een piepje gehad, op stek 11 was het ijzig stil. In het begin van de avond begonnen de vissen te springen in de buurt van stek 13, stek 10 en stek 5.
De enige vis die gezien is op deze stekken is deze:
Op stek 5 was er een terug loper voor Tom van Houten, en twee piepjes voor Niels Weij. Helaas zijn er verder geen vissen op de kant gekomen op stek 5.
Na 4 avonden niets op een graskarpertje na, krijgt Jan op stek 13 In de avond een oploper, constant, Piep.. Piep.. Piep met tussen pauzes van net geen seconden. Aanslaan, hangen, beuken op de hengel.. Dat moet dikke vis zijn! Jan springt de boot in omdat hij voelt dat de vis zich vast gezwommen heeft in het wier. Na een flink gevecht loopt midden op het water de molen van Jan niet meer. Hij kijkt heel even naar z’n molen, verliest de druk op de vis.. los.. VERDOMME! Na zo veel dagen, eindelijk vis.. en dan los… Zijn uitspraak was die avond dat de vis en het water gewonnen hadden, en dat in de komende dag en nacht hij alsnog een gaat proberen te pakken. Later op de ochtend was de vis om een H-marker heen gezwommen en zo verspeelde Jan ook de tweede vis van die nacht..
Stek 10 had de avond er voor een run gemist, omdat ze er door heen waren geslapen en geen reciever hadden voor hun beetmelders. Ze besloten deze nacht dus met de stretcher naast de hengels te gaan slapen. In de nacht klinkt een fel geschreeuw van de beetmelder. Tom en Jurrien ontwaken en zien de hengel krom staan. Tom pakt de hengel, en hangen! Hij voelt vrij snel dat de vis zich vast gezwommen heeft, en springt ook de boot in om de vis te halen. Na ruim 45 minuten zakt de hoop je toch echt in de schoenen. In een laatste poging was Tom bezig zo veel mogelijk wier aan de kant te vegen… En dan toch! Er komt een vis omhoog! Tom schept het beest, YEAH! Zo is ook de eerste karper op stek 10 gevangen door Tom Visser.
We gaan straks met z’n allen eerst eens gezellig BBQ-en, en vervolgens ons uiterste best doen vannacht nog een vis(je) te vangen.

Dag 7 – De laatste avond en de terug reis

De laatste avond hebben we met z’n allen een BBQ gehad op stek 1, bij het chalet. Deze sfeer foto, waar we allen o zo charmant op staan, geeft wellicht een idee hoe het was. In een zin, gezellig met een hoop gelach!
Na met z’n allen een pilsje gedronken te hebben, en lekker gegeten te hebben vertrokken we voor de aller laatste keer richting de stekken.
nog voor 11 uur in de avond hebben we circa 7 “Spook runs”. Volle fluiters, aanslaan, maar niets. Op vrijwel alle stekken! Op stek 11 kreeg Nick Moedt ook een van deze runs, hij sloeg aan, we horen met z’n allen iets uit het water komen, waarschijnlijk steur denken we… Iets later klinkt er een partij gescheld van de stek, los.. Ook al! Het zit deze avond zeker niet mee.
Voor Jan werd zijn geluk eindelijk beproeft! Na een mooie run, kon Jan deze prachtige spiegel karper van 18.5kg landen!
Echter was z’n geluk hier ook mee op, en zo had hij heel veel vocht op z’n camera lens.. (zie foto) Maar het is de vangst die telt!
Deze laatste avond hebben we met z’n allen enorm kunnen genieten van Grands Pres en de sfeer die we met z’n allen hebben kunnen bouwen. De vangsten bleven achter, maar dat mag op een water wat als zeer lastig in de boeken staat.
In totaal zijn dit de vangsten van afgelopen week, naast alle bijvangsten.
 • 21.0KG – Stek 3
 • 19.6KG – Stek 1
 • 18.5KG – Stek 13
 • 17.2KG – Stek 1
 • 15.9KG – Stek 1
 • 10.4KG – Stek 10
 • 7.5KG – Stek 6
 • 6.2KG – Stek 3
Bedankt voor het lezen van het verslag van Karpercentrale V.S. Grands Pres (3e editie van Brothers V.S.)
Zo neem ik ook afscheid van Grands Pres, en tot 2018!
Extra info:
Wij hebben Grands Pres geboekt bij The Carp Specialist.
Brothers V.S. wordt georganiseerd door de Scale Brothers i.s.m KarperCentrale.nl
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.642 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
Nash Tackle
Dragon Baits
Grain Baits
Korda
NTEC
KWO
Koicenter Tiel
Cipro Baits
Dynamite Baits
MTC Baits