Nr. 1 expert in karpervisvakanties

(Karper)jaaroverzicht 2010 van The Carp Specialist!

Zo aan het eind van het jaar lijkt het voor iedereen traditie om goede voornemens op te stellen voor het komend jaar, en voor de karpervisser betekent dit dus weer het smeden van nieuwe plannen zoals het bepalen van de te bevissen wateren in Nederland, beurzen die bezocht gaan worden en natuurlijk de visvakanties in het buitenland die ingepland dienen te worden! Vooruit kijken gaat echter niet goed zonder eerst eens rustig terug te kijken op het (bijna) afgelopen jaar hoe zijn de vangsten geweest, wat ging er goed en wat kan er beter? Ook wij kijken zo rond de kerstperiode altijd even terug, niet alleen als vissers maar ook als reisorganisatie. Maakt u een rondje mee langs de bestemmingen van The Carp Specialist?

Badger's Holt

In 2010 werden Badger´s Holt en het naastgelegen Lac Serreire voor het eerst bevist door onze gasten en met prima resultaten. Gesterkt door het interessante artikel over Badger´s Holt door Arjen Uitbeijerse in Spiegel Magazine zijn er diverse gezelschappen geweest. Hierbij bleek dat dit kleine watertje alles behalve gemakkelijk is, maar wel een prachtbestand schub- en spiegelkarpers kent. Dit jaar is de topvis van het water in het najaar gevangen op maarliefst 54 pond wie weet wat dit komend jaar gaat brengen!?

Castle Lakes

2010 is ongetwijfeld het meest spectaculaire jaar ooit geweest op het grote water van Castle Lakes. Na een eerdere afnetting in de winter van 2008/2009 waarbij een groot gedeelte van de kleine vissen uit het water is verwijderd heeft het aanwezige visbestand zich geweldig ontwikkeld. De vissen op het water kenden dit jaar een groeiratio van gemiddeld 2 / 3 kg wat resulteert in een prachtbestand dat varieert mooie twintigers en dertigers en topvissen kent tot zo´n 63 pond.
Verder is het geweldig dat de reglementen sinds het eind van dit jaar zijn aangepast. Op het water van 18,3 hectare mag u vanaf nu uw eigen boot gebruiken en ook is het uitvaren van lijnen toegestaan, een verandering die in 2011 ongetwijfeld voor spectaculaire resultaten gaat zorgen. Zin in wat leesvoer over Castle Lakes, lees dan het sessieverslag van Andy Piper!

Domaine de Boux

Zelf hebben we dit jaar in de laatste week van september Domaine de Boux bevist de resultaten spreken voor zich: 42 vissen waarvan 15 dertigers en 2 veertigers met zijn vieren Hieronder de volledige film:

Domaine des Iles

Door zijn ligging in Noord-Frankrijk is Domaine des Iles dit jaar één van onze meest populaire bestemmingen geweest een idyllisch (en veilig) domein met stroom op elke stek en obstakelrijke kanten waaronder zware karper verscholen ligt. Daarnaast beschikt het water over ruim 3 km aan slootjes, waar je naar hartelust kunt penvissen! Opvallende resultaten dit jaar waren onder andere de vangst van een meerval van ruim 85 pond en zowel schubs- als spiegels van boven de 50 pond.

Etang de la Botte

Dit jaar werd eens te meer duidelijk waarom Etang de la Botte zo populair is een geweldig karperbestand en bovendien enkele forse meervallen, grote graskarper en een steur. Het water heeft in voorgaande jaren blijkbaar een succesvolle paai gekend, aangezien er vooral dit najaar diverse vissen onder de 20 pond werden gevangen. Opvallend is verder dat vooral de schubkarpers zeer snel doorgroeien, er zwemmen er zelfs al verschillende van rond de 45 pond. Dressuur heerst er echter wel op dit water, het is echt niet meer zo gemakkelijk als voorheen.

Etang de la Livardière

Waar moeten we beginnen eindelijk hebben zowel de uitgezette vissen als het originele bestand van Etang de la Livardière zich goed laten zien! Er is dit jaar over het algemeen goed gevangen, met een kleine dip in juni wanneer het aanwezige wier voor wat problemen zorgde. De eigenaar heeft inmiddels gezorgd voor 4 splinternieuwe polyester boten en een oplaadstation waar iedere visser zijn elektrische apparatuur aan kan opladen. De topvis is in september gevangen op exact 50 pond, en dit jaar ook opvallend veel hoge dertigers! Voor 2011 hebben we zelf een voorjaarssessie in de planning staan we kijken er naar uit!

Gravière de la Traque

Kort, maar krachtig: eigenlijk zijn er (op één uitzondering na) enkel Engelse vissers op dit zeer populaire water geweest. De Nederlandse jongens vingen er 36 vissen waaronder 3 veertigers en 9 dertigers! Een topresultaat en bestemming dus, wanneer je geïnteresseerd bent is er nog maar 1 week vrij: 26 maart t/m 2 april 2011!

Gravière des Saules

Eigenlijk hetzelfde verhaal als Gravière de la Traque: enorm populair bij Engelsen ! Dit jaar visten Joost en Remco er in juni en vingen het nieuwe complexrecord schubkarper van maarliefst 47 pond, en daarnaast nog 3 andere veertigers en 4 dertigers. Een resultaat om van te smullen dus! Nog beschikbaar in de week van 22-29 oktober, verder helaas reeds volledig bezet.

Lac de Villedon

Een turbulent jaar op Lac de Villedon door de afnettingen werd er (relatief) weinig vis gevangen, maar de gewichten waren uitstekend. Een prima keuze voor de visser die houdt van een actieve visserij en niet bang is voor zijn vissen te werken!

Lac Serreire

Door de hoge hengeldruk van de Engelse vissers niet echt een gemakkelijk water om te bevissen, maar dit jaar (afgezien van de vroege voorjaarssessie van Hans, Kevin, Jasper, Fred en kornuiten) een prima resultaat voor onze gasten. Topvissers Bart & David vingen er in de volle zomer maarliefst 23 vissen waaronder 6 dertigers en een veertiger. De topvissen zijn echter nog ontsnapt aan de Hollandse vissers, we hopen op revanche in 2011!

Robin Lake

Proline testvissers Nik Naulaerts en Rob Matthe knalden hier in het voorjaar met een duizelingwekkend aantal dertigers (uit mijn hoofd meer dan 20 stuks). Ook hier werden records gesneuveld, waarbij Alex den Boer & Kevin Kerstens in juni een prachtige film maakten van hun sessie met 54 vissen!

Sunset Lake

Over de moeilijkheidsgraad van Sunset Lake hebben we ons fors verkeken het viel hier dit jaar ondanks een visuitzetting in het vroege voorjaar echt niet mee om vis te vangen. Dit door tal van redenen: het grote meervalbestand (wat ondertussen flink is uitgedund), de wiergroei en de vele obstakels. De vis die er gevangen wordt is echter van een super kaliber: zwaar, hooggebouwd en loeisterk!

The Great Lake

Ook dit jaar stond The Great Lake weer prominent in de (inter)nationale karpermagazines! En niet zonder reden, wat een prachtig beschubte spiegels makkelijk is echt niet. Dit is het water voor de echte die-hard !

Woodslake

Voor actie zat het dit jaar wel goed op Woodslake gemiddeld gezien ging elk koppel dit jaar met ruim 50 vissen naar huis. Naast de grote meerval valt op dat ook het aanwezige schubkarperbestand inmiddels flink is uitgedijd. Veel van deze vissen overschreiden inmiddels de 30 pond en de grootste schubkarper is gevangen op ruim 43 pond!
Dat was het dan voor dit jaar ! Vanuit The Carp Specialist hele fijne feestdagen en een voorspoedig (en visrijk) 2011 toegewenst!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
NTEC
Dragon Baits
Nash Tackle
KWO
Korda
PK Baitboats