Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karperjeugdweek 2012 op Etang de la Livardière... de blog!

Vanavond is het zover... net voor middernacht verzamelen we ons met 14 deelnemers, 4 begeleiders, een touringcar van Bovo Tours, een grote materiaalbus en een flinke berg voer, hengels en materiaal op Breda Hazeldonk. Klaar voor een week (of twee voor sommige) karpervissen in Frankrijk op Etang de la Livardière met de Karperjeugdweek 2012!
Voor Oldrik, Kevin, Tjeerd, Tim, Dennis, Kees, Marc en Erwin wordt 't de tweede keer dat ze meegaan, voor de anderen is Etang de la Livardière nog onbekend terrein. Tenminste... met uitzondering van Kilian. Hij viste er een paar weken geleden met zijn vader, en ving die sessie karper tot 22,7kg. De vooruitzichten zijn dus uitstekend!
Via deze pagina proberen we dagelijks een update te verzorgen om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van onze belevenissen in Frankrijk.

Update karperjeugdweek 2012 - zaterdagavond 14 juli

Zo... Na een voorspoedige rit met de gezellige buschauffeur Kumar en zijn vrouw arrivereerden we na diverse stops rond half 9 veilig op Etang de la Livardière. Bij aankomst sprake.n we nog even met wat Nederlandse vissers die de voorgaande week op het water hebben gevist, en er resp 25 en 10 vingen. Hun zwaarste vis die week woog 37 pond en naast deze dertiger kwamen er nog flink wat andere vissen van hetzelfde kaliber uit voor ze. Dat belooft dus wat voor onze week!
We lopen rustig een rondje rond het water, waarbij de stekvoorkeur van de meeste jongens al snel duidelijk werd. Terruggekomen bij de lodge komen we na overleg en wat loten op de volgende verdeling:
Stek 3 - Tim & Tjeerd
Stek 5 - Bart & Oldrik
Stek 8 - Dennis & Toby
Stek 10 - Piet & Niels
Stek 13 - Martin & Kevin
Stek 16 - Gino & Frank
Stek 19 - Kees
Stek 20 - Reno
Na het transport van de spullen schieten de eerste voerbotem en peildobbers al snel over het water. Tussen de buien door worden alle spullen opgezet en weet Piet zelfs al de eerste mooie vis te vangen: een sterke schub van zo'n 21 pond... Netjes!
Redelijk vroeg op de avond eten we gezamenlijk hotdogs en een toetje, en krijgen de jongens het sponsorpakket van Shimano, ACE, Dynamite Baits, Karper Magazine & Spiegel Magazine uitgereikt. Iedereen is er dolblij mee, en veel van de materialen en pop-ups worden direct ingezet. Dat zit dus wel goed :)
's Avonds trekken enkele zware buien over het water, en vertekt iedereen vroeg naar zijn tent: de vermoeidheid van de reis begin parten te spelen. nu maar hopen op een 'drukke' nacht met veel aanbeten!
Tot de volgende update...

Update karperjeugdweek 2012 - zondagavond 15 juli

Zondagochtend begon voor de deelnemers met een uitgebreid ontbijt op de stek... Stokbrood met gebakken ei en bacon, een chocoladebroodje, fruit en een lekker kopje koffie! Tjeerd, Tim, Niels, Piet, Martin, Kevin, Gino & Frank hebben aanbeten gehad vannacht. In totaal werden er 6 karpers gevangen door de deelnemers, en begeleider Kevin wist met een 28'er tot nu toe de zwaarste vis te landen.
Overdag vermaakten Twan, Reno en Kees zich prima op het actiemerr en vangen er een paar leuke schubs... en Dennis pakt er zijn eerste steur van ruim 1.20m. Erg gaaf! Ondertussen hebben Jasper en Bas op het grote meer het grootste gedeelte van de dag doorgebracht in de boot, met dieptemeter en prikstok met de deelnemers op zoek naar hotspots. Overdag blijft 't stil, alleen Tjeerd vangt een graskarper van 24 pond. Na het eten, een goedgevulde spaghetti, gaan de hengels terug 't water in: de tweede nacht moet een knaller worden.

Update karperjeugdweek 2012 - maandagavond 16 juli

Hopsa... 2 records zijn gesneuveld: een 32'er voor Dennis en een 42'er voor Jasper! De zondagnacht was helaas wat rustig en vol met pech... Bij Tjeerd & Tim werden wat vissen verspeeld, en ook Frank kampte helaas met 2 lossers. De onderlijnen zijn aangepast naar klauwhaakjes, nu hopen dat ze beter inhaken.
Verder is de dag goed verlopen... Lekker zonnig :) Twan, Kees en Reno vingen 3 karpers op het meer bij het kasteel, en Niels een mooie steur van 10kg op het kleine meer. Dat is vast een vervroegd verjaardagscadeau, want hij is morgen jarig! Op het grote meer hebben we vandaag diverse vissen gespot, vooral in de kommen bij stek 1 en stek 9. Beiden echte holding area's gedurende de dag, waarbij de vis er vaak in de avond weer uittrekt en op de naastgelegen stekken aast.
Vandaag schafte de pot een lekkere nasischotel, met kipstukjes en saté... dus met een goed gevulde maag gaan we de maandagnacht in!
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - dinsdagavond 17 juli

We hebben de dinsdag om net iets over 12 's nachts knallend ingeluid met een fles Champagne en vuurwerk als surpriseparty op de stek van Piet & Niels ter ere van Niels' verjaardag. Erg gezellig!
De nacht was redelijk rustig... 2 vissen bij de begeleiders, 2 bij Tjeerd & Tim en 1 bij Dennis. De dag maakte echter een hoop goed! Piet & Niels visten 's ochtends vroeg vanaf stek 9 en wisten er 5 aanbeten te forceren en er 2 vissen te landen. Dennis ving weer wat vis, en ook Bart, Tjeerd, Tim, Kevin, Kees & Reno wisten vis te landen op het grote meer. Toppers waren een 3 dertigers, voor Kees, Tim & Tjeerd. Allen prachtvissen! Ook op het actiemeer werd gevist en gevangen, oa een mooie steur en een kleine karper voor het Limburgse duo Kevin & Martin. De Apeldoornse vissers Frank & Gino doen er ook alles aan om de vis aan de schubben te komen, maar in 't centrale gedeelte van het water blijkt dat lastiger gezegd als gedaan. Met een weersvoorspelling in het vooruitzicht, hopen we dat dit gaat veranderen!
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - woensdagavond 18 juli

Woensdag is voorbij gevlogen... We zitten alweer op 't midden van de eerste week. Helaas lopen de stekken op het midden van het water nog steeds niet lekker en wordt er vooral op de stekken van de begeleiders, de stekken van Tjeerd en Tim, en Dennis en Tobi vis gevangen. Ook de ondiepe kom bij de eilanden is een topstek. Vanochtend brengt Jasper rond 5 uur Martin en piet naar deze stek, en ze weten er maarliefst 6 vissen te vangen... Veel mooie twintigers, met als uitschieter een flinke schub van hoog in de twintig die in de laatste avondzon voor prachtige plaatjes zorgt.
Op het actiemeer zijn Kees, Frank en Gino heer en meester, met de vangst van enkele mooie steuren en karpertjes. Zelfs op de warmste momenten van de dag weten ze hier een paar aanbeten te forceren... Prima gevist!
's Avonds eten we een lekkere pasta, een welkome aanvulling na de mislukte aardappelschotel van gisteren :) Na het eten wordt de immer succesvolle stek 1 weer bevist door Tim & Oldrik, dit maal helaas echter zonder resultaat. Resultaat is er wel bij Dennis & Tobi, die na flink wat materiaalpech en verspeelde vissen eindelijk door het maken van de nodige aanpassingen vis weten te landen. Een prachtspiegel van net geen 28 pond wordt vakkhndig door Tobi geland en daarmee zet hij meteen zijn record scherper. Na Jasper, Kees, Dennis en Tjeerd de volgende die zijn PR verbetert... dat werd een verplichte duik!
De wind zet flink aan 's avonds, en we hopen op de beloofde weersverandering! Regen doet 't vissen vast goed.
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - donderdagavond 19 juli

Bij het rondbrengen van het ontbijt blijken de stekken van Tim & Tjeerd, Dennis & Tobi, Piet & Niels en Reno vis te hebben opgeleverd... Geen slechte nacht dus! Het lijkt erop dat de vis, door een lichte weersomslag (minder zonnig, meer wind en wat bewolking) langzaam is vertrokken uit de beschutte baaien bij de stekken 1 & 9. Beiden worden vandaag zonder resultaat bevist, maar de omliggende stekken doen het wel goed.
Complimenten ook voor Gino en Frank, die overdag de stek van de begeleiding overnemen en er het maximale uithalen: 4 mooie karpers, waaronder een nieuw PR voor Gino. Een prima dag dus aan het water! Later op de dag vangen Tjeerd & Tim nog 2 vissen, en weet Martin een mooie gaskarper vanaf stek 13 te landen, de eerste vis vanaf de baai bij stek 12 deze week. De vis is duidelijk aan het rondtrekken, en het vertrouwen voor de nacht is hoog. Rond middernacht is het bovendien beginnen te regenen, de nacht heeft hopelijk ook qua vangsten nog wat verrassingen in petto.
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - vrijdagavond 20 juli

De donderdagnacht bracht naast regen gelukkig ook flink wat vis rond het water. Zonder twijfel één van de beste nachten deze week. Op alle stekken, met uitzondering van de pittige stek van Oldrik & Bart werd vis gehaakt.
Uitschieter deze nacht was Kevin, die midden in de nacht direct na elkaar een tweetal dikke vissen wist te vangen: een mooie twintiger en een kogelronde spiegel die net geen 36 pond op de schaal wist te brengen. Naast deze dertiger vingen ook Kees, Frank en Tim een dertiger vandaag, waarbij de donkergekleurde schub van Frank zonder twijfel tot één van de mooiste vissen van het water behoort.
's Avonds hebben we de gezellige week in stijl afgesloten met een lekkere pizza, vanwege het veranderlijke weer durfden we een BBQ niet aan. De pizza smaakte goed, en namens het team van The Carp Specialist hebben we iedereen een flesje bubbels aangeboden. Veel van gedronken werd er echter niet... een champagnegevecht en frisse duik in het water waren de kroon op deze week! Met de laatste nacht voor de boeg hopen we nog op een tweede veertiger, en heten we de tweede groep die vannacht vertrekt en morgenochtend aankomt alvast van harte welkom.
Tim, Tjeerd, Oldrik, Bart, Dennis, Tobi, Piet, Niels, Martin, Kevin, Frank, Gino, Kees, Reno, Jasper, Twan & Kevin... Bedankt voor het goede gezelschap, de leuke en leerzame momenten en natuurlijk complimenten voor de vangsten die jullie deze week hebben gedaan.
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - zaterdagavond 21 juli

Op vrijdagnacht visten veel van de deelnemers niet meer en brachten ze de nacht gezamenlijk door in de lodge waar ze hun stretchers opklapten. Reno viste wel, en wist een mooie schubkarper te vangen... Ook Kevin strikte op stek 13 een twintiger.
In alle vroegte arriveerde rond 7 uur de touringcar van Bovo Tours en de materiaalbus met begeleiders Joost en Martin in het kielzog. Na een lekkere pannekoek maakte de nieuwe groep een rond het water, en werden de spullen van de eerste groep weer in de bus gestoken voor de terugreis richting Breda Hazeldonk.
Deze week waren de stekken vlot verdeeld, de voorkeuren waren redelijk verschillend waardoor er slechts tussen 2 koppels geloot diende te worden.
Stek 3 - Kees & Kelvin
Stek 8 - Kilian & Nick
Stek 10 - Ken & Leroy
Stek 13 - Michel & Rick
Stek 14 - Toby & Dennis
Stek 16 - Marc & Erwin
Stek 18 - Tom & Thomas
De zaterdag staat altijd in 't teken van eenvoud en gemak... De jongens vissen op hun eigen manier en met hun eigen tactieken, en we eten een eenvoudig broodje hotdog als avondeten. Thomas weet voor het avondeten al een run te krijgen en verscherpt zijn persoonlijk record direct. Wat een begin!
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - zondagavond 22 juli

Wat een prachtstart van de tweede week! Op alle stekken, behalve die van Ken & Leroy, is er in de eerste nacht vis gevangen. Daarbij maarliefst 3 dertigers, waaronder een nieuw record voor Michel, in de vorm van een 32 ponds schub.
Na een flink ontbijt, een half stokbroodje gezond, brengen we het grootste gedeelte van de dag op het water door... op zoek met dieptemeter en prikstok naar hotspots. Karper spotten we genoeg, vooral in de kom van stek 10 en stek 12, waar ze overdag lekker aan de oppervlakte rondhangen in de zon.
De watertemperatuur is aan de oppervlakte zo'n 26 graden Celcius, en met de warme vooruitzichten ziet het er naar uit dat dit komende week nog verder zal stijgen. We zullen zien!
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - maandagavond 23 juli

Ook de tweede nacht is voor de meeste koppels visrijk verlopen... alleen Kees & Kelvin en Marc & Erwin bleven vannacht visloos. Op de stek van de begeleiders ving Martin vanochtend een puntgave 31 ponds schub, Tom ving op stek 18 4 twintigers, Dennis 1 karper op stek 14, Rick & Michel 3 karpers op stek 13, Ken & Leroy 2 karpers op stek 10 en Nick & Kilian 2 karpers op stek 8.
Vandaag stond de zon hoog aan de strakblauwe hemel en liet de vis zich overdag op het grote meer maar moeilijk vangen. We besteden onze dag dan ook met een kleine cursus fotografie en het vissen op het actiemeer. Vooral Marc & Erwin weten daar met de penhengel mooie vangsten te boeken. De kommen bij stek 9, 12 & 19 lagen allen redelijk vol vis aan de oppervlakte... vol vertrouwen gaan we dan ook de komende nacht in!
Vanuit Frankrijk hartelijk dank voor de leuke reacties op de blog. Onze excuses dat we (nog) geen foto's hebben geplaatst... De internetverbinding laat dit niet toe :( We verwachten alle foto's begin volgende week online te hebben, hopelijk komen daar voor die tijd nog een paar mooie vissen bij.
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - dinsdagavond 24 juli

Maandagnacht stond in het teken van de dubbele runs en zelfs driedubbele runs. Tom en Thomas beleefden een slapeloze nacht met maarliefst 7 karpers, waarbij de buren Erwin & Marc tijdens een driedubbele run zelfs hebben moeten assisteren om alle vis op de kant te krijgen. Zelf vingen ze ook nog een mooie vis uit de kom van stek 15.
Ook iets verderop bij Rick & Michel was het raak. 's Avonds vingen ze in korte tijd 2 karpers, waarbij Michel zijn record aanscherpte tot 34 pond. Vermoeid van de drukke dag besloten ze om de stek rust te geven en aan te voeren... Een verstandige keuze, de ondiepe kom bij stek 12 barste overdag echt van de karper.
Iets verderop kregen Ken & Leroy een tweetal aanbeten, en ook Kees & Kelvin wisten 2 beten te krijgen die nacht. Toby & Dennis visten die nacht niet, alleen Nick & Kilian kregen helaas geen aanbeet.
Omdat er voor dinsdag temperaturen van boven de 30 graden werden voorspeld, zijn we met een flinke groep verkoeling naar een in de buurt gelegen recreatieplas gegaan om wat verkoeling te zoeken. Een gezellig park, groot strand en heerlijk zwemwater... Kortom: we hebben ons er prima vermaakt! Twan, die samen met Kilian, Nick, Marc & Erwin was achtergebleven, verscherpte ook nog eens zijn record met een prachtige spiegel van ruim 32 pond. Weer 2 dertigers erbij dus!
We sloten de dag af met pannekoeken en het opnieuw uitvaren van de lijnen.
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - woensdagavond 25 juli

De dinsdagnacht werd op stek 10 'de nacht van de 3 dertigers'! Ken & Leroy vingen deze nacht karpers van 15, 15.2 & 15.5kg. Ook Tom deed met 3 vissen weer goede zaken op stek 18, en zijn buurman Thomas ving een nieuw PR... een 27-ponds karper.
In de kom bij stek 12 & 13 barst 't nog steeds van de vis, Michel & Rick wisten er ook op dinsdagnacht weer een drietal karpers te landen. Op de stekken van Kees & Kelvin, Erwin & Marc en Kilian & Nick bleef het helaas rustig... Tijd voor actie dus! Nick is verkast naar de ondiepe kom bij stek 9, en vist daar samen met begeleider Piet. Kilian blijft op stek 8, maar kan nu veel meer water bestrijken, en Marc & Erwin hebben stek 21 van de begeleiding overgenomen.
Overdag wordt er naast verkast ook door een groepje op het actiemeer gevist, Dennis vangt hier een steur van 120cm en Thomas een aantal mooie karpertjes. Een andere groep geeft de stekken rust en gaat weer mee naar het zwemmeer even verderop. Ook voor de komende dagen wordt er erg warm weer opgegeven, we hopen dat dit de vangsten niet teveel beïnvloedt.
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek 2012 - donderdagavond 26 juli

Na een warme woensdag is de woensdagnacht helaas redelijk rustig verlopen. Alleen op de stekken van Tom, Dennis & Toby, Michel & Rick en Ken & Leroy is vis gevangen. Gelukkig heeft de donderdag wel een hoop goed gemaakt: Nick ving een aantal mooie vissen in de ondiepe kom bij stek 9, waaronder een prachtig beschubte spiegel van 16,8kg! Daarnaast weet hij later die dag samen met begeleider Piet nog enkele kleinere karpers te vangen.
Veel van de deelnemers hebben de bloedhete donderdag samen met begeleider Twan doorgebracht aan het bosmeer, waar ze behoorlijk wat kleine karpertjes hebben gevangen... en ook op het actiemeer vingen Dennis &Tom een aantal vissen.
Vanwege de warmte eten we 's avonds enkele koude salades met stokbrood en sla: lekker verfrissend! Na het avondeten besluiten Kees & Kelvin een nacht te vissen op het actiemeer. Kelvin heeft deze week nog weinig geluk gehad, dus het zou mooi zijn als 'ie er een aantal mooie karpers of bijvoorbeeld een dikke steur zou kunnen vangen. Ook bij Kilian zijn de verwachtingen hoog... Hij vist samen met Twan op stek 8, en op zijn stekken is tegen de avond veel activiteit te zien.
Tot de volgende update!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!