Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een onvergetelijke sessie op Lac de Villedon!

Via The Carp Specialist kregen we de kans voor een wintersessie van een week op het beroemde en befaamde Lac de Villedon. Wat een geweldige manier om de kerstdagen door te brengen! We werden na aankomst van harte welkom geheten door Paul, John en Damien. Wat ons direct opviel is dat zij zich met hart en ziel inzetten voor de kwaliteit van het visbestand, het meer en de omgeving. We voelden ons als gast enorm welkom. Wat is het toch mooi om de passie van het karpervissen op die manier te delen!
Lac de Villedon biedt uitstekende omstandigheden voor het karpervissen in een volledig natuurlijke omgeving met schitterende vergezichten. Het meer van 40 hectare groot meer is ruim tweehonderd jaar oud. Er wordt vis geweekt zoals karper, snoek, snoekbaars, koikarper, forel en voorn. Eens per jaar wordt het meer grotendeels afgevist zodat het bestand up to date en zoveel mogelijk vrij blijft van brasem en dwergmeerval.
Het meer heeft grillige vormen, vele baaien, landtongen en mooie natuurlijke stekken. Per week worden maximaal 30 vissers toegelaten zodat er altijd ruim 1 hectare per visser beschikbaar is om te vissen en er altijd de mogelijkheid is om te verkassen. Het meer wordt het grootste deel van het jaar door een rivier gevoed. Dat wil zeggen dat er meestal een doorstroom van vers water is. Dit zorgt voor een perfecte waterconditie. We vingen stuk voor stuk krachtige mooie karpers, wat garant staat voor een indrukwekkende dril om vervolgens te mogen genieten van de geweldige vormen, schubtekeningen, indrukwekkende gewichten en gezonde uitstraling van de karpers op de onthaakmat. Schitterend om te zien en te beleven! Er zwemmen zelfs karpers van 30 kilogram die nog groeiende zijn. Dat belooft wat voor de toekomst.
Door de grote omvang van het meer, is het nodig om een boot te gebruiken eventueel voorzien van elektromotor. Alle stekken zijn geschikt voor minimaal 2 personen en zelfs enkele waar je met meer personen kunt vissen. De meeste stekken zijn alleen bereikbaar met een boot. Die worden ter plaatse verhuurd inclusief de elektromotor, maar het is ook mogelijk om een eigen boot mee te nemen. Doordat het water zo groot is heb je het ultieme gevoel van volledige privacy en de meest optimale natuurlijke back to basic beleving van het karpervissen. De rust valt direct als een aangename sluier om je heen. Lac de Villedon is ruim 50 kilometer van de snelweg af en hierdoor volledig vrij van geciviliseerde zaken zoals kunstlicht en lawaai van een snelweg.
Je voelt je een soort van Robinson Crusoe op dit water en dat terwijl de noodzakelijke voorzieningen en faciliteiten zoals oplaadstation voor batterijen, douche en WC op een centrale plek aanwezig zijn. Naast dit ultieme basic gevoel van karpervissen is het op Lac de Villedon mogelijk om op een super de luxe manier je visvakantie door te brengen.
Nieuw aan dit water is dat er luxe maaltijden, door een heuse chefkok bereidt en op een verwarmd bord op de stek afgeleverd of in het restaurantje genuttigd kunnen worden. Er is een uitgebreide tackleshop en ook zijn er een luxe villa, gite en cabin te huren. De villa biedt comfortabele voorzieningen, ruimte en een prachtig uitzicht op het meer. De gite biedt eveneens de luxe en het comfort zoals je dat thuis gewend bent. De cabin is wat kleiner en eenvoudiger maar is uitstekend geschikt voor een romantische en/of net iets comfortabelere vissessie voor de vissers die net dat beetje meer luxe zoeken dan wat in een bivy mogelijk is.
Vanaf een keurig aangelegde plaats konden we onze spullen in enkele keren varen naar de stek brengen. Al snel viel het ons op dat het water rijk is aan mosselen, slakken en bloedworm dus ons voer pasten we hierop aan. Onze keuze voor deze sessie viel op The Crave van Dynamite Baits; een hoog proteïne boilie gemaakt van onder andere birdfood, vismeel met sterke liquids die dankzij de unieke samenstelling ook tijdens de koude watertemperaturen voor een goede verspreiding zorgen.
We vingen alle karpers met de Fox 12000S molen opgespoeld met Soft Steel XS 15 lbs hoofdlijn en 12 ft. 3 lb. Horizon hengels. Aangezien ze voorzichtig zijn met de vissen op Lac de Villedon gebruikten we Kwik Change Safety Lead Clips rigs on tubing, Horizon 4oz lood, een onderlijn van Coretex 25 lbs gravel brown in combirig van 10 centimeter. De haak was de vlijmscherpe Fox Arma Point XSC in maat 6 met lign aligner adaptor. De rig presenteerden we in een stick gemaakt van de PVA Heavy Narrow Mesh voor een optimale camouflage.
Tijdens de eerste nacht vingen we op deze manier al 4 karpers. Prachtige vissen om te zien die elk een spetterende dril gaven ondanks de lagere watertemperatuur van zo’n 7 graden. De gewichten gingen ruim boven de 15 kilogram met een topgewicht van een 21,8 kilogram zware spiegelkarper. De volgende dag besloten we de lijnen uit het water te halen om de stek rust te geven en meer nauwkeurig onze stek in kaart te brengen om vervolgens enkele kleine voerplekken aan te leggen. De nacht erop resulteerde dat in een geweldige vangst van 9 karpers in één nacht! De karpers waren dol op The Crave, de stick mix en zorgden voor spectaculaire runs met geweldige drills. We vingen zelfs 6 karpers ruim boven de 20 kilogram, waarvan de zwaarste een prachtige schubkarper van 24,8 kilogram was! Uniek voor Franse begrippen.
Wat een onvergetelijke ervaring! In de winter vingen we hier geweldig met een totaal van 16 karpers in een week. Wat zou dit betekenen voor de zomermaanden…? We komen hier zeker terug om dat te ervaren!
We hebben intens genoten en danken de familie De Flines, John, Damien en natuurlijk The Carp Specialist voor deze onvergetelijke sessie!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Dynamite Baits
Dragon Baits
Grain Baits
PK Baitboats
MTC Baits
Nash Tackle
Koicenter Tiel
KWO
Korda
NTEC