Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpertestsessie op Trois Fontaine!

Maandag

Na een toch wat langere reis dan verwacht komen wij rond 14:00 uur aan op onze bestemming Trois Fontaine. Een meer midden gelegen in het bos en moeilijk te vinden. Jon (de eigenaar) vertelt ons wat over het meer en we kunnen aan de slag. Stek 1 & 2 zien er erg aantrekkelijk uit en Jon had ons verteld dat hier erg veel vis zat afgelopen week. Toch kiezen wij voor stek 3, omdat we hier een groter gebied kunnen bevissen en ook tegen de leliebedden van stek 2. Omdat Jon voor ons deze week het meer exclusief heeft gehouden is er altijd een mogelijkheid om te verkassen.
We starten met onze (iets aangepaste) spodmix omdat het op Trois Fontaine niet is toegestaan om met zelf klaargemaakte partikels te vissen. De lijnen worden verspreid uitgevaren om zo zoveel mogelijk water te bevissen. Aan de bodem valt niets bijzonders af te lezen. Het is over het algemeen modderig en her en der vind je een verhard stukje.
Op Trois Fontaine is het niet toegestaan om een rubberboot te gebruiken. Hierdoor maken wij gebruik van onze voerboot. De lijnen lagen nog geen half uur in of de eerste vis had zich al laten zien. Jammer genoeg ging het niet om een van die mooie vissen waar Jon ons over vertelde, maar om een zeelt. Ondanks dat de zeelten meer actief waren dan de karpers gingen wij toch met een goed gevoel de nacht in.
Ons gevoel bleek niet juist. Het waren niet de karpers die genoten van het avondmaal, maar de zeelt…

Dinsdag

Na een wat onrustige nacht beginnen we aan een nieuwe dag. De eerste aanpassing: een streep door de spodmix en overgaan op het voeren van boilies. Dit zijn niet de alledaagse bollen die je tegen komt. Deze jongens staan hoog aangeschreven op het Franse karpermenu en stinken naar knoflook en vis! Onze persoonlijke kok bereidt deze al jaren voor ons en hebben al menig meer van The Carp Specialist verslagen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om zo onze presentatie zo perfect mogelijk te kunnen aanbieden. Ze worden vacuüm verpakt waardoor ze goed vers blijven en verschillende vormen aannemen.
Na nog eens goed nagedacht te hebben gaan wij toch in op het advies van Jon en verkassen wij naar stek 1 & 2. Dit zijn twee eenpersoons stekken waar het toegestaan is om met 2 hengels per stek te vissen. Veel mensen lopen deze stekken blind voorbij, omdat je er 'maar' met twee hengels mag vissen. Hierdoor word hier weinig gevist, maar voor ons ruiken de lelievelden naar vis!
Na de lijnen strak tegen de lelies te hebben uitgevaren is het een kwestie van tijd. Het duurt niet lang voordat Mitchell op stek twee een snoeiharde run krijgt! De vis zit diep in de lelies en is ons deze keer te snel af. Aanpassing nummer 2: slip helemaal dicht en recht achter je hengels blijven zitten. En dit werkt! Rond het avond eten is het dan zover op stek 1. Mark is snel genoeg en kan de vis bij de lelies vandaan houden. De eerste vis van de sessie is een feit en weegt over de 12kg.
We besluiten om onze tenten te pakken en deze te verplaatsen naar stek 1 en 2. Mark gaat voor stek 1 en Mitchell gooit zijn lijnen uit op stek 2. Kijken wat deze nacht ons gaat brengen.

Woensdag

Na het lange wachten en een rustige nacht is het dan ook eindelijk raak op de rechterstok van Mitchell. Het blijkt om een van de weinige schubkarpers van het meer te gaan. Het gewicht is niet hoogstaand, maar de vis is wel puntgaaf en zeer sterk! Niet veel later ging er ook een vis met Mark zijn aas er van door. Ook deze heeft het net weten te vinden en kwam uit op het gewicht van net onder de 15 kg. Het zou niet de laatste vis zijn voor die dag.
Na deze vangsten besluiten we onze stekken wat rust te geven en onze hengels binnen te draaien. Een mooie gelegenheid om een kijkje op Small Lake te nemen en te gaan genieten van de heerlijke douches waar Trois Fontaine over beschikt. In het begin van de middag komen wij weer terug om onze lijnen weer uit te varen. De oude stekken worden hergebruikt en bijgevoerd. Niet veel later is stek 1 weer erg populair. Eerst gaat de rechter hengel af. Helaas nog niet de zware vis waarop we hopen. Maar dat wordt een uur later goed gemaakt door de linker stok. Deze had een mooie vis weten te verleiden met een gewicht van 20,5 kg.
Gelukkig was het niet alleen prijsschieten op stek 1, maar ook op stek 2 kwam er nog een mooie vis uit tijdens de schemering. Hierna bleef het een tijdje stil.

Donderdag

Met 'maar' een vis in de nacht ging het wekkertje weer om 07:00. Niet onze telefoon maar de linker hengel van Mitchell. Onze dag kon niet beter beginnen met de eerste 30er van deze sessie!
Na een verfrissende douche en een rondje door de supermarkt was het tijd om onze spullen te pakken en te gaan verkassen naar Small Lake voor onze laatste nacht. Onze aangevoerde stekken werden in gebruik genomen met een snelle aanbeet als gevolg. Niet veel later deden ook de grotere vissen mee en werd het slachtoffer een spiegel met het gewicht van 18kg rond. In de avond kwamen er nog 2 vissen op de kant voordat wij de nacht ingingen.

Vrijdag

We konden wel een paar uurtjes slaap gebruiken voor de reis terug. Maar de vissen dachten hier heel anders over en kregen het voor elkaar om bijna ieder uur een van onze haken te vinden, dus veel slapen zat er niet in. Overdag was het extreem warm weer waardoor de karpers lekker lagen te zonnen. Toen de aanbeten uitbleven hebben wij rustig onze spullen ingepakt en Jon vergezeld tijdens het avondmaal. Na Jon bedankt te hebben voor deze mooie ervaring zetten wij onze reis voort weer terug naar Nederland.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
MTC Baits
Korda
Grain Baits
Nash Tackle
KWO
NTEC
Dynamite Baits
PK Baitboats