Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen op De Karperhoeve - Timmy's Lake: update wiervorming per 24-04-2019

Timmy's Lake is één van de meest favoriete 'weekendwateren' bij onze gasten... en geheel terecht! Mooie vis, goed beheer door Timmy, lekkere maaltijden en niet te ver van huis! Met de nieuwe uitzetting van deze winter is ook de actie op het water weer flink toegenomen in de eerste weken van het nieuwe seizoen. In dit korte artikeltje geven we u graag een update met betrekking tot de huidige wiergroei op het water.

Timmy's Lake heeft al jaren wat 'last' van wiervorming... en in 2018 hebben we door de extreme droogte een enorme wiergroei gekend op het water. Weinig regen leidt een lage waterstand, wat op zijn beurt weer leidt tot een eenvoudigere fotosynthese voor het aanwezige wier. Op ondiep water penetreert zonlicht namelijk eenvoudiger tot de bodem, dan op een diep water. Door enkele malen een speciale maaiboot te laten komen hebben we de wiergroei in 2018 redelijk in de hand weten te houden, al was het soms hard werken voor de aanwezige vissers. Op de bovenstaande foto ziet u een overzicht van Timmy's Lake in april 2019 VOOR de wierbehandeling met Dyofix. Met name het centrale gedeelte van het water rondom stek 6 is behoorlijk wierrijk.

Op deze foto is te zien dat het water in april 2019 een kleurbehandeling heeft ondergaan. Deze volkomen onschadelijke manier van wierbehandeling remt de plantengroei door het water te kleuren, hierdoor kan er geen / minder fotosynthese plaatsvinden en blijft het wier beperkt. In combinatie met de 100+ graskarpers die in de winter zijn uitgezet (bekijk hier de video) hopen we hiermee een passende actie te hebben ondernomen om het wier ook voor 2019 'binnen de perken' te houden. 

Het is zeer belangrijk om het wier te behouden, aangezien het een grote leverancier is van zuurstof gedurende de dag en een drager van veel natuurlijk voedsel. Om de visserij op het water te vereenvoudigen ligt er op elke stek kosteloos een boot voor u klaar. We raden u zeker aan om de boot te gebruiken om uw stekken te zoeken en om de vis te drillen. Op internet zijn diverse artikelen en video's te vinden hoe u de wiervisserij het beste kunt aanpakken, kijk bijvoorbeeld eens naar:

De wiervisserij is één van de meest uitdagende vormen van de karpervisserij... en als u het trucje goed door heeft, is het zelfs gemakkelijker dan de 'traditionele' visserij!
Bas van Klaveren
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Timmy's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Grain Baits
MTC Baits
Dragon Baits
Dynamite Baits
Korda
PK Baitboats
Cipro Baits
KWO
NTEC
Nash Tackle