Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen op De Karperhoeve - Timmy's Lake: update wiervorming per 30-05-2019

Timmy's Lake is één van de meest favoriete 'weekendwateren' bij onze gasten... en geheel terecht! Mooie vis, goed beheer door Timmy, lekkere maaltijden en niet te ver van huis! Met de nieuwe uitzetting van deze winter is ook de actie op het water weer flink toegenomen. In dit korte artikeltje geven we u graag een update met betrekking tot de huidige wiergroei op het water per eind mei 2019.

Timmy's Lake heeft al jaren wat 'last' van wiervorming... en in 2018 hebben we door de extreme droogte een enorme wiergroei gekend op het water. Weinig regen leidt een lage waterstand, wat op zijn beurt weer leidt tot een eenvoudigere fotosynthese voor het aanwezige wier. Op ondiep water penetreert zonlicht namelijk eenvoudiger tot de bodem, dan op een diep water. Door enkele malen een speciale maaiboot te laten komen hebben we de wiergroei in 2018 redelijk in de hand weten te houden, al was het soms hard werken voor de aanwezige vissers. In de winter van 2019 hebben we ruim 100 graskarpers uitgezet op Timmy's Lake om te helpen om de wiergroei goed binnen de perken te houden. Hiernaast wordt er een maandelijkse kleurbehandeling uitgevoerd met Dyofix (om de fotosynthese te remmen). Donderdag 23 mei jongstleden is een speciale maaiboot een volledige dag aanwezig geweest om een gedeelte van het wier te verwijderen.

Op de onderstaande foto's ziet u het resultaat na de wierbehandeling met de maaiboot na 23 mei. Zoals u ziet is en blijft voornamelijk het centrale deel van het water (rondom stek 6 & 7) en ook de baai van stek 5 behoorlijk wierrijk. In de midweek van 12 t/m 16 augustus staat een volgende uitgebreide wierbehandeling met de maaiboot ingepland. We blijven benadrukken dat het verstandig is om uw visserij aan te passen: chod visserij, zig vissen (met redelijk dik nylon) en de verticaal visserij met polyballen / Avid Bottle Markers. Verdiep u er zeker eens in!

Het is zeer belangrijk om het wier te behouden, aangezien het een grote leverancier is van zuurstof gedurende de dag en een drager van veel natuurlijk voedsel. Om de visserij op het water te vereenvoudigen ligt er op elke stek kosteloos een boot voor u klaar. We raden u zeker aan om de boot te gebruiken om uw stekken te zoeken en om de vis te drillen. Op internet zijn diverse artikelen en video's te vinden hoe u de wiervisserij het beste kunt aanpakken, kijk bijvoorbeeld eens naar:

Tip: neem een hark mee om eenvoudig kleine schone plekjes te maken tussen het wier. Vaak een voltreffer!

Heeft u geen ervaring met de wiervisserij en geen interesse om uw visserij op de wiervorming aan te passen, dan is Timmy's Lake geen passend water voor u. Gaat u de uitdaging wel aan? Dan zijn er prachtige vangsten te boeken!
Bas van Klaveren
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Timmy's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al bijna 10 jaar boeken wij meerdere malen per jaar zowel privé met familie en vrienden, maar ook zakelijk voor onze (boilie)testsessies met teamleden en weekjes vissen met onze klanten via The Carp Specialist. Wij zijn daardoor op vele bestemmingen geweest in zowel Nederland, België, Frankrijk en Italië. Altijd is het perfect geregeld, of we nu 1 of 2 stekken boeken, een weekendje of een hele week een water exclusief afhuren, het is altijd goed georganiseerd door Bas en Jeroen en goed geregeld met de watereigenaren. Perfecte locaties, wateren met een mooi en groot visbestand en een grote keuze in water, bestand, faciliteiten en rij-afstanden, keuze genoeg! Omdat wij ook wel eens wat extra’s als we met een hele groep zijn er iets dan iets voor de hele groep 'geregeld' moet worden – BBQ of materiaal is een belletje met Bas of Jeroen voldoende. Het is ook fijn dat ze altijd gewoon te bereiken zijn of dat ze je op korte termijn even terugbellen. Ook voor advies en informatie vooraf, mbt het water waar je heen wilt staan ze altijd klaar. The Carp Specialist – 5 Stars of Quality!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Hans & Quint Ramerman
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
MTC Baits
Grain Baits
KWO
Korda
Dragon Baits
NTEC
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Nash Tackle
Dynamite Baits