Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen op Etang des Gaulois van 23 t/m 30 maart 2019!

Na alle uitgebreide voorbereidingen stond op zaterdag 23 maar de wekker op 01:30 uur. Lekker op het gemakkie de laatste spulletjes de auto in, nog even wat eten en een laatste bezoek aan het toilet voordat de 5 papegaaien de achterbank op konden en we vertrokken naar het Franse land. Rond 02:30 uur werd de auto gestart en werd de eerste bestemming Luxemburg. Na daar getankt en geplast te hebben, de inwendige mens voorzien van een vers drankje en een broodje konden we weer snel verder richting Etang des Gaulois. 11:45 uur kwamen we op de bestemming aan. Precies goed ingeschat en het verkeer had ook prima meegewerkt.

Na een hartelijke begroeting van Christophe en Lulu, een welkome koffie met een koekje kon de inschrijving bevestigd worden en de borg worden voldaan. Een zak pellets in de auto geladen en Christophe heeft ons begeleidt naar de stek en gelijk verteld/ gewezen waar onze "stek grenzen" in het water lagen. Daarna zijn we gelijk begonnen met het kampement op te bouwen. Waar de meeste 'bivi- vissers' aan een tent genoeg hebben daar bouwen wij altijd een half dorp als de mogelijkheid zich toelaat ;-)
Nadat de eerste tent stond en het zonnetje echt heerlijk scheen toch eerst maar besloten om nog maar wat te eten voordat we verder zouden gaan.

Rond 16:00 uur toen de Bas, Dik, Jeroen en Niek aankwamen hadden wij stek 1&2 volledig ingericht als zijnde 'kamp Spierings'. Alles stond op de plek en alleen de laatste hengels moesten nog ter water. De vooruitzichten met het weer waren wisselvallig maar droog, koude nachten en een koude wind maar wel redelijke temperaturen voor het begin van het vis seizoen. Gemiddeld zouden we ongeveer 12 tot 15 graden hebben met een koude NO wind en een lichte nachtvorst. 
We wisten bij het boeken al dat het in het vroege voorjaar hier met het weer alle kanten op zou kunnen gaan en dat de vangsten zich aan het weer zouden aanpassen...

We hadden voor deze week wederom voor de eet service gekozen. Vorig jaar was deze goed bevallen en het is wel zo gemakkelijk. Om 18:45 uur werden we verblijdt met gebakken aardappels, een goed stuk vlees en een leuke salade. Als toetje hadden we appeltaart en een kaasplankje. We waren volledig gesetteld en klaar voor de karper!

De eerste nacht zou het rustig blijven en rond 09:00 uur was Christophe er met het ontbijt. Een halve liter koffie, een flinke mok (in veldflesje) jus d'orange, ommeletje met stokbrood, croissants, chocolade broodjes, melkbroodje met chocolade erin en twee sneden brood met zelf gemaakte abrikozen jam en twee kleine cakes. Kortom voldoende voor het ontbijt en de lunch.

Zondagavond rond 23:00 uur werden we voor de eerste keer gewekt door de beetmelders. Gerrie trok er na een klein gevecht een mooie koi karper uit. Het bleek de 13.9 kg zware "LULU" rijen-koi-karper te zijn die de snowman van kriller 15/10 mm niet had kunnen weerstaan. Na een korte foto sessie door Bas werd deze mooie vis weer ter water gelaten. De kop was eraf en we hadden er zin in.
Maandag zou er veel wind staan wat er voor zorgde dat de papegaaitjes goed uit de wind gehouden moesten worden want die NO wind was best fris. Dinsdag ochtend net voor 06:00 uur ging de 'wekker' en tijdens de zonsopkomst kwam de tweede karper in het net . Een leuke spiegel van 14.0 kg gevangen door Sharon op een snowman van milky amino 15 mm met een kriller popup van 10 mm. Omdat het best nog fris was toch nog maar even de slaapzak in om het weer lekker warm te krijgen. Gerrie zorgde ervoor dat het materiaal weer allemaal op orde was en Sharon lag lekker in de slaapzak toen de hengel ongeveer 20 minuten in lag er wederom een run zou komen op deze hengel. Op de chod met een paarse 15 mm pop up met milky amino zou nog voor het ontbijt de tweede spiegel van de dag in de weegsling belanden.
Na de weging bleek deze vis een aangebroken pak suiker lichter te zijn dan het PB van Sharon dus met lichte gemengde gevoelens werd bas gebeld met de vraag voor een nieuwe foto te maken. 20 kg spiegel, een hele knaap en bijna niet te tillen voor Sharon. Daarom besloten om de karper er met Gerrie op de gevoelige plaat te laten zetten en daarna samen. Een foto van Sharon alleen met de vis in het water mislukte helaas door de koude temperaturen en een onwillige vis. Volgende keer meer geluk!

De wind was inmiddels nog meer opgekomen en stond over het langs op het water. Dit zou de vangsten van stek 20, de gite en stek 1 t/m 9 geen goed doen. De vissers in de andere arm van de "Y" hadden wat meer geluk en konden redelijk blijven vangen.
Woensdagnacht zou nog een keer dat gewilde wekkertje aflopen. Rond 03:45 uur werden we gewekt en even na vieren kwam er een mooie 12.6 kg schup karper in de handen van Gerrie te liggen. Ook deze vis werd gevangen op een snowman, dit keer een 15 mm kriller met een white fish pop up van ook 15 mm.

Helaas zou het vanaf dat moment stil blijven. Door de wind kregen we wel veel piepjes maar dat was dan de golfslag, een eend die tegen de lijn aan zou zwemmen of een snoek die aan het jagen was of een kreeftje die onder water een stukje lijn mee zou pakken. er zouden geen aanbeten meer volgen helaas.

Vrijdag ging de wind wat liggen en kregen we ook wat meer kans om van de mooie temperatuur te genieten maar ondanks het wegvallen van de koude wind was de kaper al weg getrokken naar de andere kant en zou de sessie nog te kort duren om ze onze kant op te lokken. Ook dat is vissen en gelukkig kunnen we daar ook goed mee omgaan. Door een positief gezelschap om ons heen en met de papegaaitjes erbij is er altijd wel wat te beleven. Verder ook nog kans gezien om nog een boek uit te lezen dus het vakantie gevoel was zeker aanwezig.

Nu is het weer 3 weekjes werken en dan staat de volgende Franse trip weer voor de deur. La Plaine des Bois - Etang 1 zal dan worden aangedaan en ook daar zal zeker weer een verslag van gaan komen!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Gerelateerde blogs

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
KWO
Koicenter Tiel
Nash Tackle
MTC Baits
NTEC
Cipro Baits
PK Baitboats
Grain Baits
Korda
Dynamite Baits