Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Op karpervisvakantie op La Plaine des Bois - 20 t/m 27 april 2019

Gerrie & Sharon zijn al jaren vrienden en vaste gasten bij The Carp Specialist! De eerste gezamenlijke trip was het KWO-weekend op De Karperhoeve... en inmiddels hebben ze al vele van onze wateren bevist. Dit voorjaar waren ze samen met ras-Rotterdammer Nico een weekje te gast op La Plaine des Bois. In het onderstaande bericht leest u alles over hun belevenissen!

Nadat we rond 04:00 uur zijn vertrokken kwamen we rond 13:30 uur aan op de plaats van bestemming. Even melden bij de receptie en toen snel door naar de stek om te kunnen gaan vissen. Ons vismaatje deze week, Nico was al op het water aanwezig en zat geduldig te wachten tot wij kwamen. Hij wilde zijn stek namelijk ook een beetje laten afhangen van waar wij wilde gaan zitten. Wij hadden Etang 1 voor onszelf en Niek was de enige visser op Etang 2 deze week. We hadden dus beide ruimte genoeg maar het is wel zo gezellig om een beetje in de buurt van elkaar te zitten. Al is het maar om elkaar even te helpen als het nodig zou zijn.

We besloten een beetje vooraan te gaan zitten. Voor beide wateren is er een stek en er staat een klein tuinhuisje waar je eventueel je voer en andere benodigdheden in kunt zetten. Het is niet groot genoeg voor je stretcher enz. maar je kunt er prima je stoel in kwijt als het in de nacht eventueel zou kunnen gaan regenen en je die niet in je bivvy wilt hebben. Vlakbij staat er ook nog een klein tuinhuisje met een toilet en later in de week spraken we de eigenaar die vertelde dat er ook plannen zijn voor een douche op het domein. Nu moeten we om te douchen nog naar het naast gelegen grote water.

Na het avondeten hadden we alles gereed. De tenten op hun plek, de hengels voorzien van vers aas en uitgevaren en links en rechts al vast wat aangevoerd. Er was ons verteld dat het een ‘runswater’ zou kunnen zijn. Laat die karpers maar komen…

Uiteindelijk zou het allemaal niet zo gemakkelijk worden als dat we vooraf gehoopt en verwacht hadden. Deze twee wateren (Etang 1 en 2) zijn beide al langer bestaande viswateren, maar er is nog niet veel op gevist. Pas sinds enkele maanden heeft het een nieuwe eigenaar en deze heeft er een betaalwater van gemaakt en onder gebracht bij The Carp Specialist. Wij waren pas één van de eerste vissers die hier zouden komen vissen. Volgens de informatie van de eigenaar zouden er hier op beide wateren ongeveer een 140 karpers moeten zitten tussen de 6 en 24,8 kg met een gemiddeld gewicht van 10,5 kg. Verder zitten er nog wat graskarpers, koi’s en enkele meervallen.

Zondagnacht zouden we de eerste vis landen, het was een brasem! Tja, dat hoort er ook bij.

Maandagochtend kwam de eerste karper in het net. Een schubkarper van 9kg en even later een koi van net geen 5 kg. Nog voor het ontbijt kwam de derde karper, spiegeltje van 8,7 kg op de mat. Een runs water, zou het dan nu losgaan? Helaas zou de 4e karper pas in de avond komen. Rond 20:45 uur een spiegel van net geen 10 kg. In de nacht zouden we nog een kleine spiegel vangen waren het niet dat de vis weg kon komen door een lijnbreuk. Door de obstakels was de hoofdlijn stuk gegaan en kon de karper ontkomen.

Bij dit water kun je gerust rekening houden met het meenemen van extra end tackle. De gehele rand van het 2,5 ha grootte water ligt vol met obstakels, vele onder de waterlijn. Omgevallen bomen, takken en stenen zorgen ervoor dat je een grote kans hebt op vast zwemmers en lijnbreuken.Dinsdagochtend eerst maar even boodschappen gedaan. Omdat er hier geen dinnerservice is mogen we zelf koken en na het weekend en paasmaandag waren de meeste verse producten op. Vers brood en beleg aangevuld dus we kunnen weer een aantal dagen vooruit.

In de middag vangen we kort na elkaar twee vissen. Eerst een schub van 8,7 kg en daarna wederom een brasem. Helaas zou het daarna weer stilvallen.

Woensdagnacht krijgen we een dikke run!!! Vliegen uit de slaapzak om hem aan te slaan maar helaas een lijnbreuk. Het was in ieder geval een vis die er zin in had. Karper of meerval zal altijd een vraag blijven. Later op de dag toch nog twee spiegeltjes vlak na elkaar. 6,9 kg en 8,6 kg. Tot nu toe komen we aan de 10 kg terwijl daar toch het gemiddelde van het water zou moeten liggen. Hopelijk kunnen we nog wat leuks vangen om het gemiddelde gewicht wat op te krikken.

Na het avondeten alle lijnen ververst en opnieuw ingelegd. De laatste hengel lag nog niet in de steun of een van de eerste hengels liep al af. De tweede koi van deze sessie zou in het net verschijnen. We hebben deze vis niet gewogen maar hij woog zeker geen 5 kg. Deze vis mag nog flink groeien.

De donderdag was erg druilerig en we hoopte dat deze weersomslag voor vis zou gaan zorgen. Net voor 14:00 uur een lange smalle schub van 9,6 kg en 45 minuten later op dezelfde hengel een spiegel van 18 pond. De magische grens van 10 kg is nog niet bereikt en zouden we ook niet meer bereiken. Na deze 18 ponder zouden we helaas geen vissen meer weten te landen. Nog wel enkele aanbeten maar deze zouden allemaal verloren gaan aan de obstakels.

Deze sessie was voor ons goed voor 12 vissen, te weten: 2 brasems, 2 koi, 3 schubs en 5 spiegeltjes. Nico naast ons zou 11 karpers landen waarvan er ook 2 koi waren.

We hebben ons deze week goed vermaakt al hadden de aanbeten wat royaler mogen zijn. Gezien het weer en de aanloop naar de paai toe kunnen we toch wel tevreden zijn. Onder de juiste omstandigheden kan dit zeker een water zijn waar je flink op kunt vangen en met de komende investeringen van de eigenaar wordt dit zeker een leuk water. Ook aan de obstakels zal hij gaan werken al is de kans uiteraard groot dat dat pas in de winter zal plaatsvinden.

We hebben een mooie week gehad op La Plaine des Bois! De vangsten hadden iets beter mogen zijn, maar gezien het weer mogen we niet ontevreden zijn!
Gerrie & Sharon
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7286 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 59.443 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
NTEC
Grain Baits
Korda
Dynamite Baits
MTC Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Dragon Baits
Nash Tackle