Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Villedon anno 2019: een retrospectief door Dimitri Kesler!

Dimitri is, naast een persoonlijke vriend van het The Carp Specialist team, ook een graag geziene gast op onze wateren. Hij kent zijn visserij, bijt zich vast in de wateren die hij bevist, uitermate gezellig, vriendelijk en behulpzaam. In de afgelopen jaren heeft hij veel gevist op Ribière, Etang des Gaulois, Estate Lake maar bovenal Lac de Villedon. Live vanaf de waterkant schreef hij het onderstaande leuke artikel waarin hij u graag meeneemt naar zijn visserij op het water...


Het moet bijna 20 jaar geleden zijn geweest voordat ik hier voor het eerst ben geweest , de locale hengelsportzaak eigenaar had het hier gepacht/ gekocht , de vraag was of ik een weekje mee ging om moeders/ zoon heen te brengen met de auto en gelijk een beetje helpen hier op Villedon. In de avond werd er gevist, erg veel kleine na de hand over bekende Villedon spiegels werd er gevangen door mij, heb er zelfs eens een met een witte knikker gevangen, denk dat het gemiddelde gewicht toen op 5 kg zat, de jaren daarna zijn er stekken in de verhuur gegaan en een paar jaar later nam Paul het over en 20 jaar later hebben we een meer met een bestand wat super is met een gemiddelde gewicht van om en de nabij 20kg (2019 april).

Het meer deel ik in 3 delen op voorin midden en achter:

  • Voorin diepere gedeelte vakantie huisje , cabin , stek 2,3,4,5,
  • Midden oplopende diepte naar ondiep 7,8 ,17,19
  • Achterin 9,15,13,12,10 vooral stek 10,12 zijn ondiepe stekken max 1.2 mtr maar over het algemeen 90 cm water

Zelf vis ik hier het liefst achterin op stek 12 heerlijk alleen: my myself and I and the frogs. Alleen het nadeel van stek 12 is dat je ongeveer 30a40 min onderweg bent als je bijvoorbeeld boodschappen wilt doen , of een douche wil pakken. Je kunt op stek 12 erg hard op je muil gaan, maar je kunt er ook super vangsten boeken met mooie vissen en veel heel veel , dat je gewoon hengels er uit laat, maar er zijn ook weken bij met 1 a 2 visjes terwijl er dan elders goed en dikke bakken gevangen wordt , maar ja dat hoort ook bij het vissen.

Over rigs en voer ik krijg nog al eens vragen via de mail en app over hoe men het aan moet pakken. Rigs ben ik makkelijk in gebruik rigs waar je zelf vertrouwen in hebt, zelf vis ik hier met 16 cm soepel onderlijn matriaal en een haak maat 6 tot 8. Wat betreft aas heeft iedereen zijn eigen wonderbollen dus ja gebruik waar je vertrouwen in hebt ,wel belangrijk althans vindt ik zelf is dat als men aan komt niet gelijk 10 a 20 kg moet gaan dumpen en dan na 1 dag zeggen zit geen vis ik ga verkassen , zie het iedere keer weer , begin met een paar handjes per hengel gaat het lopen kun je het altijd opvoeren , zo heb ik hier sessies gehad met 5 kg per hengel per beet dus neem altijd genoeg mee maar wacht eerst eens rustig voor men gaat dumpen , je weet ook niet wat de vissers de week voor je hebben gedaan. Er zijn tijden geweest dat men goed ving met alleen een pva zakje met wat boiliekruim en wat losse bollen met de stick er omheen.

Villedon is een prima water met Paul aan het roer en alles is goed geregeld hier voor een fijne week vissen: het eten is perfect, de shop heeft alles wat je nodig hebt mocht je eigen supply op gaan, als men brood wil ligt het elke morgen vers klaar op bestelling. Boodschappen doe je in Bellac op een kleine 20 km afstand. Ik vind het zelf altijd heerlijk om 1 keer per week even weg te zijn van de stek om dan vol goede moed weer terug te keren op mijn stekkie.

Tegenwoordig zwemmen er een hand vol 30kg vissen rond, wat toch elke aanbeet weer speciaal maakt hangt die er nu aan of niet... want ik denk dat iedereen daarvoor naar Frankrijk gaat toch. Ik heb nog nooit iemand gehoord die 1100 kilometer rijdt om een vis van 5 kg te vangen, die heb ik thuis op 100 meter afstand in de stadsvijver ook zitten. Aan het eind van het jaar ga ik zelf in Frankrijk wonen: puur om de afstanden die ik het hele jaar maak te verkorten. Voor mijn werk maakt het niet uit zolang er maar een vliegveld in de buurt is, dus gaan we volgende jaar nog meer vissen en omdat veel wateren van The Carp Specialist bij mij om de hoek liggen (Limoges) denk ik dat het een mooi visjaar gaat worden.

Villedon is één van mijn favoriete Franse betaalwateren: het gemiddeld gewicht is erg hoog en de kans op een hoge vijftiger of zestiger is echt realistisch!
Dimitri Kesler
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Dynamite Baits
Korda
Nash Tackle
KWO
NTEC
Grain Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
MTC Baits
Cipro Baits