Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Milieuzones in Frankrijk: koop een Ecovignet Crit’Air!

Auto ingepakt en klaar om te vertrekken naar Frankrijk voor een heerlijke karpervisvakantie? Let op! Ook dit jaar is in veel Franse steden en departementen een milieusticker verplicht. Dus rijdt u naar of door steden als Lille, Parijs Annecy of Lyon, dan dient u in het bezit te zijn van een zogenaamd Crit’Air Ecovignet. Wie dat nalaat, maakt kan op een boete van €68,­ of hoger.

Milieusticker
Het Crit’Air Ecovignet is een raamsticker die u plakt op de voorruit van uw auto, motor of camper. Er zijn zes categorieën; van nul tot en met vijf, waarbij vijf het meest vervuilend is. Bij iedere categorie hoort een andere kleur milieusticker. De kleur van de raamsticker die u krijgt toegewezen is afhankelijk van de vervuiling die het voertuig veroorzaakt. Het Crit’Air Ecovignet is ook verplicht voor Nederlandse voertuigen. Het doel van de Crit’Air wetgeving is het verlagen van de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof.

Bestellen
U kunt de Franse milieusticker alleen aanvragen via de website certificat-air.gouv.fr, en dus niet via www.anwb.nl of een ANWB­winkel. Ook is het vignet niet verkrijgbaar bij de grens of bij tankstations. De officiële website van de Franse overheid is in het Frans, maar heeft vertalingen naar het Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Helaas niet in het Nederlands. Betalen kan overigens alleen met creditcard.


Rijdt u direct naar het water en gaat u geen grotere steden bezoeken, dan is een milieusticker niet strikt noodzakelijk... maar wel handig natuurlijk!
Bas van Klaveren

Handige bestelhulp
Wilt betalen u via iDeal of PayPal, is uw Frans niet zo goed of heeft u geen zin in gedoe, dan is het ook mogelijk de Milieusticker Frankrijk via www.vignetbestellen.nl aan te schaffen. Zij bieden een handige bestelhulp voor Nederlandse voertuigbezitters en nemen het aanvraagproces voor u uit handen. Voor vragen kunt u terecht bij de Nederlandstalige helpdesk die op werkdagen tussen 09.00­ - 18.00u telefonisch bereikbaar is via +31(0)20­2149577. Zij helpen u graag met vragen of advies.

Onbeperkt geldig
U krijgt de officiële raamsticker na aanvraag via deze website eveneens gewoon vanuit de Franse overheid toegestuurd. Let op: u betaalt voor deze service 19,95 euro inclusief verzendkosten in plaats van de 4,21 euro als u het via de officiële website bestelt. Het vignet is overigens onbeperkt geldig, dus u hoeft het maar een keer te bestellen... het is dus ca. € 15,- duurder, maar beduidend gemakkelijk omdat het geheel in het Nederlands is.

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Cipro Baits
Dynamite Baits
Dragon Baits
MTC Baits
PK Baitboats
Nash Tackle
Grain Baits
KWO
NTEC
Korda