Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen op De Karperhoeve - Timmy's Lake: update wiervorming per 19-07-2019

Timmy's Lake is één van de meest favoriete 'weekendwateren' bij onze gasten... en geheel terecht! Mooie vis, goed beheer door Timmy, lekkere maaltijden en niet te ver van huis! Met de nieuwe uitzetting in de afgelopen winter is ook de actie op het water weer flink toegenomen. In dit korte artikeltje geven we u graag een update met betrekking tot de huidige wiergroei op het water per eind juli 2019.

Na onze laatste update van 30 mei is er niet stil gezeten op De Karperhoeve. Sterker nog: Timmy heeft diep in de buidel getast en zelf een eigen maaiboot aangeschaft waarmee hij het wier periodiek maait op Timmy's Lake. Na een volledig weekend gemaaid te hebben is het resultaat goed zichtbaar, en daarnaast zal hij elke week een aantal uren maaionderhoud blijven doen om de groei van het wier onder controle te blijven houden. Houd nog steeds rekening met een forse wiergroei, maar beduidend minder dan in de maanden april / mei. Het is een bewuste keuze om het water niet volledig wiervrij proberen te maken: een te snelle verwijdering van wier zou het zuurstofgehalte en biologisch evenwicht op het meer dermate beïnvloeden, dat het risico op vissterfte zou kunnen ontstaan. Dat is iets wat we uiteraard proberen te voorkomen.

Onderstaand vindt u een tweetal foto's: de bovenste foto is geschoten op 7 juni en de onderste foto is geschoten op 19 juli. Ziet u het verschil? We gaan de goede kant op :-)

Voor de komende gasten die afreizen naar Timmy's Lake blijven we het zeggen: stel u in op de wiervisserij! Hark mee, drop-off vissen, chod, zigs en verticaal vissen werken perfect en onderschat ook zeker de 'kantjesvisserij' niet. Met een beetje energie en het nodige aanpassingsvermogen is er prima vis te vangen op het water. Gaat u de uitdaging aan? Timmy staat altijd met raad en daad voor u klaar ter plaatse om te helpen met uw montages, stekadvies etc..

Heeft u geen ervaring met de wiervisserij en spreekt de wiervisserij u niet aan? Kom dan NIET naar Timmy's Lake :-) Durft u de uitdaging aan en bent u niet bang om hard te werken en uw visserij aan te passen? We heten u van harte welkom!
Bas & Timmy
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Gerelateerde blogs

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
MTC Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
KWO
Koicenter Tiel
Korda
Dynamite Baits
Dragon Baits
Cipro Baits
NTEC